Péter és Jerry / Állatkerti történet

Debrecen, Csokonai Színház
A címben szereplő férfi és nő házaspár. Élik megszokott életüket, egy kicsit már bele is fásultak, így aztán a feleség megpróbálja felrázni kapcsolatukat. A férjet nem könnyű belerángatni ebbe, de végül belemegy a játékba, ...
...és nekiállnak alaposan kielemezni az életüket. A darabot Edward Albee vetette papírra, aki olyan művekkel írta be nevét a halhatatlanok közé, mint a Nem félünk a farkastól vagy az Állatkerti történet. Ez utóbbi drámát azért is fontos megemlíteni, mert a Péter és Jerry tulajdonképpen annak az előzménye.
 
Csakhogy míg az Állatkerti történet 1958-ban született, a most tárgyalt előzményt 2004-ben toldotta hozzá Albee. Ezt a darabot Magyarországon most mutatják be először a tavaszi fesztivál keretében, a két szerepet pedig egy valódi házaspár, Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter játssza.
amaranta
2011.03.30
|
Játék
Az Oscar-díjas Robert Zemeckis rendezésében érkezik ez a merész, varázslatos és időszerű film, amely magával ragadó igaz történetet mesél el egy megtört férfiról, aki rádöbben, hogy a művészi kreativitás képes meggyógyítani a lelken esett sebeket.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.