A köznapiról és a látomásról

Gyula, Gyulai Várszínház Kamaraterem
Közép-Kelet-Európa egyetlen épen maradt síkvidéki gótikus téglavárában beköszöntött a kamaraszezon. A Kossuth utcában működő Kamaraterem tavaszig befogadószínházként működik, színi előadásoknak, előadói esteknek, koncerteknek...

Rendező: Halmy György

 

Szereplők:

...és táncházaknak teret adva. Október 25-én egy neves írónk híres művének színpadra álmodott verzióját tekintheti meg a nagyérdemű, ugyanis Halmy György egy szereplőre és egy hegedűsre álmodta Márai Sándor Füves könyvét.
 
Az említett könyv szinte úgy jár az emberek kezében, akár egyfajta biblia, mely nem kis bölcsességet közvetítve próbálja elmondani, „hogyan kell lakni, enni, inni, aludni, betegnek lenni és egészségesnek maradni, szeretni és unatkozni, készülni a halálra és megbékélni az élettel”, ahogy Márai írja. A Füves könyv 202 részéből 54-et mutat be Benkő Nóra színművész, akit Balázs Barnabás kísér hegedűjén. A próza és zene egyaránt fontos eleme ennek a különös előadói estnek, hiszen a prózák között a zene önálló dramaturgiai szereppel bír, mintha a szöveggel együtt két beszélgető embert jelenítenének meg, vagy akár önmagunkat, ahogyan elgondolkozunk, vagy vívódunk az élet kérdésein. Tanuljunk hát a régiektől, könyvekből, példákból, égi jelekből! 
hédi
2011.10.21
|
Játék
Az Oscar-díjas Robert Zemeckis rendezésében érkezik ez a merész, varázslatos és időszerű film, amely magával ragadó igaz történetet mesél el egy megtört férfiról, aki rádöbben, hogy a művészi kreativitás képes meggyógyítani a lelken esett sebeket.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.