Shakespeare-mesék

Budapest, Közép-Európa Táncszínház
Magyarország elsőként megalakult táncszínháza, a Közép-Európa Táncszínház a Vihar és a Lear királyt feldolgozó, arra reflektáló Visszavonhatatlan után ismét a halhatatlan angol drámaíróhoz, William Shakespeare-hez fordul.
Ám ezúttal nem a felnőtt, hanem a fiatalabb korosztályt célozza meg, és nem egyetlen, hanem egyszerre több darab adaptálásával. A Makrancos Kata komédiája mellett a társulat olyan nehezebben befogadható Shakespeare-tragédiákat próbál közelebb hozni a fiatalokhoz, mint az Othello, a Rómeó és Júlia, a Macbeth és a királydrámák.
 
Mindezen művek jól ismert karaktereiből, jellegzetes motívumaiból az alkotók saját Shakespeare-mesét hoznak létre, mely a tánc, a mozgás, a szöveg, a bábok, az árny- és a tárgyszínház eszközeivel teremti újjá a sokrétű, gazdag, sajátos hangulatú shakespeare-i univerzumot. 
csőrmester
2011.11.08
|
Játék
A Downton Abbey, ez a világméretű szenzáció ezúttal egy lenyűgöző egész estés film formájában tér vissza, melyben a közkedvelt Crawley-ékra és rettenthetetlen személyzetükre életük legfontosabb pillanata vár.
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.