West Side Story

Szeged, Szegedi Nemzeti Színház
Az 1957-ben debütált Broadway-produkció most a Szegedi Nemzeti Színház színpadán kerül bemutatásra. Leonard Bernstein Shakesprare Rómeó és Júliája által ihletett musicalklasszikusát a Kossuth-díjas Juronics Tamás rendezte és koreografálta.
A musical sikere Bernstein zseniális zeneszerzői képességének is köszönhető, sőt, ő volt az első Amerikában képzett karmester, aki világszerte elismert volt. A New York Times szerint Bernstein az amerikai történelem egyik legcsodálatraméltóbb és legsikeresebb zenésze és zeneszerzője volt.
 
Az előadás meglehetősen nagyformátumúnak ígérkezik, hiszen a Szegedi Nemzeti Színház színészei, tánckara, a kortárs balett és a Szegedi Szimfonikus Zenekar is képviselteti magát a darabban számos vendégművész mellett. Ilyen vendégművész például az X-faktorból megismert Kocsis Dénes, a Splash együttes énekesnője, vagy a Viva TV egykori műsorvezetője, Sári Évi. Természetesen a szegedi társulat oszlopos tagjai is hadat viselnek a Jetek és a Cápák közötti harcban, úgymint Bánvölgyi Tamás, Barnák László, Poroszlay Kristóf, Rédei Roland, Szívós László és még sokan mások. 
ov
2012.02.24
|

Hübner Aranka: Lágy geometria.
Budapest, acb Kortárs Művészeti Galéria, szeptember 20. - október 24.

World Press Photo Exhibition 2019.
Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, szeptember 19. - október 23.

Borsi Flóra: "Imagine".
Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, szeptember 19. - október 23.

Tünékeny valóság.
Szentendre, ÚjMűhely Galéria, szeptember 19. - október 20.

Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.