Peer Gynt

Budapest, Örkény István Színház
Henrik Ibsen norvég drámaíró egyik leghíresebb darabját, a Peer Gyntöt veszi elő az Örkény Színház. Ascher Tamás rendezésében ismert nevek (Kerekes Éva, Csuja Imre, Für Anikó, Gálffi Lászó), fiatal (Polgár Csaba, Szandtner Anna) és...
...még fiatalabb színészek (a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói) keltik életre a világhírű szerző 1867-es művét, amit Ibsen még a realista közegben játszódó, társadalmi kérdéseket tárgyaló alkotásai előtt írt.
 
A Peer Gynt a címszereplő semmirekellő története, akinek kedvenc időtöltése, hogy kitalált anekdotákat ad elő magáról. Egy nap az esküvőről csábít el egy menyasszonyt, s az incidens miatt menekülni kényszerül. Útja az erdőbe vezet, ahol mély álomba merül, s szörnybirodalomtól kezdve a sivatagon át egy elmegyógyintézetig számtalan fantasztikus helyzetbe álmodja bele magát. 
 
vj
2012.03.13
|
Játék
Patrick deWitt nagysikerű regényéből készült ez a különleges hangulatú western, melyben egy testvérpár, Eli (Joaquin Phoenix) és Charlie Sisters (John C. Reilly) azt a megbízatást kapja, hogy végezzenek egy aranyásóval, aki meglopta főnöküket.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.