Kramer kontra Kramer

Dunaújváros, Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza
Elsőre eléggé elcsodálkoztunk azon az információn, hogy az eredeti könyv szerzője (vagy bárki más) csak most gondolt arra, hogy a legendás válási drámából színpadi adaptációt készítsen. Hiszen minden együtt van, ami egy jó előadáshoz kell...
...egymásnak feszülő főhősök, feszültség, moralizálás, kevés szereplős, de fordulatos történet. Színpadra termett alkotás, amit az Orlai Produkció össze is hozott, és legközelebb a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban lesz látható.
 
A történetet nagyjából mindannyian ismerjük, a filmadaptációt meg pláne. A nyolcvanas években az ártatlan magyar nép ebből a filmből tudta meg, milyen is egy fordulatos, kegyetlen és mégis szórakoztató tárgyalótermi válás. Azóta sokat tanultunk belőle. Ám a világ is nagyot fordult közben, a 2013-as előadásnak tehát az a tétje, mennyire tudja aktualizálni az eredeti történetet, ha egyáltalán akarja. 
 
A két főszereplő Nagy Ervin és Kovács Patrícia, a rendező pedig Rába Roland. Részünkről, kezdetnek, ennyi bőven elég is. Addig meg talán érdemes pótolni/újranézni az eredeti filmet, és visszaemlékezni arra az időszakra, amikor Dustin Hoffman tényleg jó filmekben játszott. 
 
Sax Pál
2013.02.14
|
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.