Szerencsés flótás

Budapest, Városmajori Szabadtéri Színpad
A Budapesti Nyári Fesztivál és a FÜGE az augusztusi hónapot is egy remek előadással nyitja; Vajdai Vilmos rendezésében a HOPPart, a TÁP és a Katona József Színház színészeivel, meghívott előadókkal, valamint a Budapest Bár dalos brigádjával...
...új hangszerelésében és új felfogásban kel életre egy rég elfeledett zenés színmű. Az 1955-ös Szerencsés flótás leporolt verziója az alkotók szándéka szerint kortárs operetté érett, dramaturgiája frissen mai, szerkezetét kimerevített időpillanatok és váratlan állóképek szabdalják, melyek számtalan izgalmas színpadi lehetőséget rejtenek magukban.
 
Bár a sztori maradt, és a szövegből is átsejlenek néhol a hatvanas évek, maga a darab vitathatatlanul mai, így senki ne számítson nosztalgikus életérzésre vagy kellemesen dohos dallammenetekre. Emberünk szerencsésen akklimatizálódott, még mindig piszok mázlista, és persze dalban mondja el. 
 
 
macsek
2012.07.30
|
Játék
Patrick deWitt nagysikerű regényéből készült ez a különleges hangulatú western, melyben egy testvérpár, Eli (Joaquin Phoenix) és Charlie Sisters (John C. Reilly) azt a megbízatást kapja, hogy végezzenek egy aranyásóval, aki meglopta főnöküket.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.