Egri csillagok

Eger, Egri vár
Kisdiák éveim egyik meghatározó olvasmánya volt Gárdonyi híres regénye, s azóta is, valahányszor az egri várban járok, lelki szemeim előtt megjelennek az ostromlott vár hősei. Bornemissza Gergely, aki az olvasó előtt cseperedik...
...vagány parasztgyerekből törökverő vitézzé, a szép és kedves Vicuska, Jumurdzsák, a dörzsölt janicsár, Török Bálint, a Gergőt felkaroló nemes és a vár bátor és bölcs kapitánya, Dobó István – mind ott lesznek, ezúttal teljes életnagyságban, amikor az Egri csillagok című előadást láthatjuk a vár színpadán.
 
A darab kerettörténete túlmutat a regény cselekményén, hiszen a színpadi változatban a felségárulással megvádolt, rab Dobó István, és az őt meglátogató Bornemissza idézik fel az eseményeket. A történelmi musical, amelyet rendezőként Moravetz Levente jegyez, országszerte több sikeres bemutatót élt már meg, ami nem is csoda, hiszen az izgalmakban és tanulságokban egyaránt bővelkedő történet megelevenítésében a profi színészi gárda mellett történelmi hagyományőrző csoportok is segítenek, így válik teljessé és életre szólóvá az élmény. 
Xavér
2012.08.08
|

Marcela Trujillo illusztrációi.
Budapest, Cervantes Intézet, 2019. szeptember 25. - 2020. január 17.

Casa Activa - Lakner Antal kiállítása.
Budapest, Glassyard Gallery, szeptember 27. - november 30.

Kortársékszer Kiállítás.
Budapest, Ráth György–villa, szeptember 21. - október 20.

Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.