A harmadik hullám

Budapest, Bárka
Negyven évvel ezelőtt egy liberális gondolkodású, amerikai történelemtanár, Ron Jones gyakorlati síkon, merész interaktív módszerek segítségével próbálta rávezetni nebulóit a diktatúrán alapuló konformista közösségek ijesztő erejére.
A fiúk/lányok két hétig bírták a Harmadik Hullám névre keresztelt kísérletet, utána be kellett fagyasztani a projektet, mielőtt még valaki pusztán politikai meggyőződésből, a „játék” hevében kinyírja a társát. A Tasnádi István-Vidovszky György alkotópáros Jones sztoriját alapul véve honi környezetbe helyezte a progresszív pedagógiai módszert, és azt vizsgálja, hogy egy átlagos közösség tagjait mi motiválja a szabadságuk feladására egy egyértelműen diktatórikus – nevezzék azt bárhogy is – rendszerben. Az alkotók cseppet sem szívbajosak, nyílt utalásokkal és a közéletből vett ismerős mondatokkal konkretizálják a helyzetet, mely nyers őszinteségével vérfagyasztóbb, mint bármely hollywoodi 3D-s horror.
macsek
2012.11.19
|
(12 kép)
Játék
A 3 előadásból álló Ajándék Karácsonyi Bérlet az Orlai Produkciós Iroda a Belvárosi Színházban és a Hatszín Teátrumban játszott előadásaira váltható be.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.