Tangó

Budapest, Örkény István Színház
Sławomir Mrożek lengyel, de nem hazájában élő (több próbálkozás után jelenleg Franciaország az otthona) drámaíró leghíresebb színdarabját, a Tangót tűzik műsorra december 21-től az Örkény Színházban – Pogány Judit, Csuja Imre....
...Mácsai Pál, Für Anikó, Máthé Zsolt, Szandtner Anna és Debreczeny Csaba főszereplésével. A Hamlet-parafrázisban azt láthatjuk, ahogy a szerző az európai polgári kultúra kiúttalanságára világít rá szertelen humorral. Főhőse, Artúr (Máthé) egyetemista, aki saját kötelező lázadását családján akarja prezentálni: házi diktatúrát hoz létre, melynek keretein belül bebörtönzi az „ősöket”. Habár a mű 1964-ben született, a benne felmerülő kérdések miatt („lehet-e erőszakkal rég halott, muzeális értékeket újjáéleszteni?”) napjainkban épp annyira aktuális, mint keletkezése idején.
csőrmester
2012.12.18
|
(4 kép)

Az Örök Ég Alatt - Dima Shorin kiállítása.
Budapest, UVG Art Gallery, szeptember 20. - december 9.

MORPH.
Budapest, Műcsarnok, szeptember 21. - november 11.

Ghyczy György kiállítása.
Budapest, Aranytíz Kultúrház, szeptember 24. - október 13.

Játék
A mindig energikus és eredeti rendező, Spike Lee megtörtént eseményeken alapuló új filmje Ron Stallworth történetét tárja elénk. Ez a Colorado Springs-i rendőr volt az első afro-amerikai bűnüldöző, aki beépült a hírhedt Ku Klux Klánba.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.