Az álom féltestvére

Budapest, Trafó
Vannak dolgok, amiket az ember csak egyedül tud megtenni, nem lehet segíteni benne, még akkor sem, ha beleszakad a szívünk. Persze el lehet játszani a gondolattal, hogy mi lenne, ha át tudnánk venni valaki más terhét...
Mondjuk elkísérnénk a halál kapujáig, és ott önként és dalolva jelentkeznénk be a haldokló helyett. Ljudmila Ulickaja Vidám temetés című műve valamint a görög Alkésztisz-mítosz mentén a Titkos Társulat és a Tünet Együttes azt a kérdést feszegeti, hogy vajon meddig egészséges ez az „önzetlenség”, segítünk vagy visszatartunk vele.
 
Zsolt, a legyűrhetetlen kungfubajnok élete legfontosabb meccsén vesztésre áll, ellenfele ez alkalommal maga a halál. Lakásán sorra bukkannak fel a múlt árnyai; szerelmek, rokonok, tanítványok, akiket semmi más nem köt össze, csak az, hogy mindannyian a főhős életének részesei voltak, most pedig egy dermesztő és szürreális halotti toron találják maguk, ahol az „ünnepelt” mondja a tósztot, mielőtt egy balos végleg a padlóra küldi. 
macsek
2013.01.14
|
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.