A sevillai borbély

Székesfehérvár, Vörösmarty Színház
A székesfehérvári kőszínház vígoperával köszönti a tavaszt. Igazi színházi klasszikusról van szó, hiszen még azok is szívesen beülnek az előadásra, akik nem kifejezetten Rossini- és operarajongók, a sztorit (tudat alatt) még az is ismeri, aki nem...
...és bizonyos zenei elemek rendre felbukkannak a legkülönbözőbb zenei, filmes és színházi alkotásokban. És hogy miért kerül műsorra újra és újra, és miért ülünk be rá többször is? Mert egy igazi tizenhetedik századi tiltott szerelem történetéről van szó, zsarnokságról és cselszövésről, ármánykodásról, ravaszságról, no meg persze a legtisztább érzelmekről is, amelyeknek ebben a korban és ebben a társadalmi közegben néha igen kacifántos utakat kellett megtenniük a célig. Persze, ha jelen van egy Figaro, aki legelképesztőbb terveivel egyengeti az utat, akkor a beteljesedés persze garantált, csak éppen rengeteg kaland előzi meg.
 
A Vörösmarty Színházban április 5-én lesz A sevillai borbély legújabb változatának premierje, a rendező Gulyás János, Figaro szerepében pedig, kettős szereposztásban Bognár Szabolcs és Geiger Lajos lesz látható. Tehát folytassuk vígoperával a színházi évadod, vagy kezdjük el most éppen azzal! 
Sax Pál
2013.03.27
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.