Oresztész

Budapest, Radnóti Miklós Színház
Ha létezik a görög mitológiában abszolút bajnok hendikepes família, akkor az mindenképp a Tantalidák, azaz Oresztész és felmenői. A családi albumuk csak úgy tocsog a vérben és a mocsokban, igazi horrorsztori az övék.
Van itt minden: incestus, téboly, bosszú, hazugság, árulás és gyilkosságok garmadája, egy közepes költségvetésű hollywoodi mozi labdába sem rúgna az isteni szeszélyek mentén lavírozó antik hírók csapzott sztorija mellett. 
 
Euripidész színműve nem tegnap íródott, de mai szemmel nézve is megdöbbentően modern. Szereplői pont olyan frusztráltak, akaratosak, zavarodottak, kétségbeesettek, hiúk és kisszerűek, mint mi. A „tragikus triász” utolsó nagy géniusza kíméletlenül lerombolja az antik hősöket övező mítoszokat, de meglátásai az istenek esetében sem épp hízelgőek. Nem fukarkodik a kritikával, melyet meglepően gazdag humorral prezentál – még sincs kedvünk röhögni a végén. 
macsek
2014.09.29
|
Játék
A leghatalmasabb élőlény, amely valaha is létezett, most visszatér, hogy megküzdjön számos gigantikus szörnyeteggel ebben a földrengető folytatásban.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.