Acrobates

Budapest, Trafó
Ketten vannak benne, mégsem duett. Ott a harmadik is. Az előadás egy találkozás, egy barátság története: két fiatal akrobata megismerte és megszerette a harmadikat: Fabrice Champion-t, a Les Arts Sauts sikeres légtornászát, akinek azóta nyoma veszett.
Gyászmunka ifjúi vitalitással és boldogságra való hajlammal. Legalább annyira cirkusz, mint tánc, vagy mint film. 
 
Fabrice Champion, a korábban híres és sikeres légtornász egy baleset következtében deréktól lefelé mozgásképtelenné vált. Ez a karrierje vége… lehetett volna. Azonban az agresszív fizikoterápia és egy fontos találkozás hatására új lehetőségekre talált az állapotában és a cirkuszművészetben. A két fellépő fiatal cirkusznövendék ismerkedett meg Fabrice-szal, elkezdtek együtt gyakorolni és a hátrány ellenére/segítségével előnyöket teremteni, újradefiniálni az akrobatikát. Ahogy próbáltak, ahogy a paralízis átértelmezésén dolgoztak, egyre közelebb kerültek egymáshoz. Fabrice-ról és erről a találkozásról akkoriban a dokumentumfilm rendező, Olivier Meyrou készített filmet. Azóta azonban Fabrice eltűnt. 
 

 
A légtornász négy közeli barátja: rendező, a filmes és a két akrobata ezzel az előadással szeretnék feldolgozni elhunyt barátjuk hiányát és megmutatni a hangok, képek és az akrobatika által, hogy milyen hatással volt az életükre. Gyengédség, barátság, életösztön és felnőtté válás – elvarázsoló látvánnyal. 
 
Az előadás a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös program. 
 
2014.10.06
|
Játék
Öt év telt el azóta, hogy minden szupi-szuper volt, és a kockafejek most új fenyegetés elé néznek: LEGO® DUPLO® figurák űrből jött inváziója vár rájuk, akik olyan gyorsan pusztítanak el mindent, hogy az újjáépítés szinte lehetetlen.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.