Szakácskönyv a túlélésért

Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, december 16. 15:00
Szokatlan előadással lepi meg közönségét a Gólem Színház. A Lichtenwörthöt megjárt Endrei Istvánné született Weisz Hedvig az ételeken keresztül meséli el az életét.
Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház  (Budapest)
 
2018. december 16., vasárnap
15:00
 
90 perc
Hogyan múlatja az ember az idejét egy fogolytáborban, miközben éhezik? Milyen étel volt leginkább jellemző a magyar kommunista évekre? Milyen is az igaz magyar desszert? Lehet-e a szombati kalácsot zsírral készíteni?
A Czingel Szilvia azonos című könyve alapján készült Szakácskönyv a túlélésért előadásban a Gólem Színház recepteken keresztül mutatja be a XX. század magyar történelmét. Hédike/Hédi/Hédi néni konyhája eleinte játékokból, a táborban töltött hónapokban képzeletbeli eszközökből és alapanyagokból, az azt követő években ételjegyekből, majd a Magyar Szocialista Népköztársaság termékeiből, végül '89 után igazi magyar hozzávalókból állt. Hédi vacsorára látja vendégül a 35-40 fős közönséget, akik a nagy családi asztal mellett hallgatják-nézik-eszik végig az elmúlt évszázadot.
 
Az előadás alatt felszolgált ételek a Kőleves vendéglő konyhájában készülnek, nem kóserek, de sertéshúst még nyomokban sem tartalmaznak. 
 
2018.04.12
|
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.