Koppenhága

Budapest, Rózsavölgyi Szalon Arts & Café
Michael Frayn drámája, a Koppenhága Bohr és Heisenberg 1941-es dániai találkozását dolgozza föl, melyben a két nagy fizikus arról vitatkozik, hogy a második világháború indokolttá teszi-e egy tömegpusztító fegyver megalkotását.
140 perc
Azt is megbeszélik, lehet-e maghasadáson alapuló bombát csinálni, és ha igen, azt melyik oldalon… A két zseniális tudós szoros munkatársi viszonyukon túl mély baráti, szinte már apa-fiú kapcsolatot ápolt egymással, azonban 1940-ben, amikor Németország lerohanta Dániát, megszakadt közöttük a kommunikáció, de tudtak egymásról. Bohr tudta, hogy Heisenberg a náci Németország atomprogramjának a vezetője; feladata, hogy feltalálja az atombombát, amit bevethetnek az ellenséggel szemben. A kutatás azonban megtorpant. Heisenberg vajon nem tudta, hogy merre tovább, vagy egyszerűen csak szabotálta a projektet?
borisz
2015.01.12
|
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.