MU Terminál B est: Zeit For Life!; A Zöld Asztal Projekt – második felvonás

Budapest, MU Színház
Élet és halál kérdései körül forog a MU Terminál B est 2015, a MU Színházban működő alkotó, produkciós és képzést nyújtó műhely saját produkcióit bemutató előadása. Laura Vogel Svájcban élő német koreográfusnő kifejezetten a MU Terminál táncosai számára hozta létre…
Zeit For Life! koreográfiáját. A három lehengerlő táncosnő (Barabás Anita, Halász Csilla, Hoffmann Adrienn) eltáncolta darab központi témája az életöröm – az a csodálatos közeg, ami az emberi életút eleje és vége között kínálkozik. 
 
Az est második produkciója a Gergye Krisztián rendezte és koreografálta A Zöld Asztal Projekt második felvonása. A táncmű a német Kurt Jooss The Green Table/Haláltánc nyolc képben című klasszikus balettjének adaptációja, merész és aktualizált megvalósítása. Az eredeti, a német expresszionizmus esztétikáját követő darab a két világháború között született, 1932-ben mutatták be Párizsban. A társadalmi feszültségek darálójában a béke mellett érvelő, a kortársak háborút sejtő szorongásait megfogalmazó szabad tánccal ötvözött balett tulajdonképpen egy eltáncolt pacifista kiáltvány. A MU Terminálban látható egyfelvonásos a politika, háború és haláltánc témáit a jelen kontextusába emeli, értelmezve múltat és jelent, tisztázva a hatalommal szembeni viszonyulásainkat. 
Löwenstein
2015.02.23
|

Boltozat - Alexander Gyenes kiállítása.
Budapest, Műcsarnok, 2019. december 14. - 2020. február 9.

Bájital - Agnes von Uray kiállítása.
Budapest, KULTI - B32 Galéria és Kultúrtér, 2019. december 11. - 2020. január 17.

Élet/kép - Keleti Éva retrospektív kiállítása.
Budapest, Műcsarnok, 2019. december 11. - 2020. február 2.

Továbbított üzenet - Mayer Éva kiállítása.
Budapest, Párbeszéd Háza, 2019. december 13. - 2020. február 25.

Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.