Vidám kísértet

Budapest, Játékszín
Sir Noël Coward 1945-ben vetette papírra színművét, ami azóta szinte levehetetlen a színházak repertoárjáról és többször is megfilmesítették.
145 perc
A színműből több filmet is forgattak. Az első mozit még a darab írásának évében, 1945-ben elkészítették David Lean rendezésében, és maga Coward is játszott benne. Londonban nemrégiben fedezték fel ismét a darabot, ezzel szinte egy időben mutatják be a Játékszínben is parádés szereposztásban, Böhm György rendezésében. 
 
A Vidám kísértet egyszerre krimi és vígjáték, és egy cseppnyi spiritizmus is keveredik bele. A két főhős, Charles és Ruth házassága már nem a tomboló szenvedélyről szól, inkább kényelemben és megértésben telik. A férj, Charles író, és a regényéhez esettanulmányt végez: meghív egy médiumot magukhoz azzal, hogy rendezzen szeánszot. Egyszer csak azt veszik észre, hogy visszaidézték Charles hét éve elhunyt feleséget, Elvirát… Na, ekkor kezdődnek csak a bonyodalmak. A siker borítékolva van, amire a kiváló színészek játéka a garancia.  
2015.04.27
|

Elégia - Huszárik Zoltán rajzai.
Budapest, Műcsarnok, június 22. - szeptember 30.

A szülészet születése.
Budapest, Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, 2018. június 22. - 2019. március 1.

Budapest ezer arca - Kardos Ildikó kiállítása.
Budapest, Fiktív Pub, június 25. - szeptember 9.

Kulisszatitkok, színház kívül, belül.
Budapest, Pesti Vigadó, június 22. - július 29.

Játék
Egy amerikai kisvárosban egy öngyilkos hajlamokkal megáldott tinédzsernek nemcsak a saját démonaival kell megküzdenie, hanem egy természetfölötti gyilkos ördögi tervét is meg kell akadályoznia.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.