Virágot Algernonnak

Budapest, Budapesti Operettszínház
A Daniel Keyes regénye alapján készült Oscar-díjas filmmusical adaptációja többek között az emberi felelősség alapkérdéseit is boncolgatja.
A musical az értelmi fogyatákos, 32 éves Charlie Gordon kitartásáról és szeretetéhségéről szól, aki miközben egy hatéves gyerek szintjén van, mégis hatalmas elszántsággal és örömmel vesz részt egy orvoscsoport kísérletében. Valóban, egy sikeres operációval meg tudják növelni az intelligenciahányadosát, s a korábban 70-es IQ-val rendelkező férfi megtanul több nyelven, és különböző tudományterületek szakértőjévé válik. A Charlie Gordonnal végzett kísérlet, az agy-komputer párhuzam kutatásának egyik állomása azonban nagyon keményen teszi fel a kérdést: mikor és meddig szabad elmenni egy emberrel végzett kísérletben.

A Virágot Algernonnak fontos kérdéseket boncolgat, például, hogy meddig terjed a felelősségünk a tudomány nevében végzett orvosi kísérleteknél.
2015.10.19
|
(5 kép)
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.