Gala

Budapest, Trafó
Március 16. és 18. között tizenöt magyar fellépővel – profikkal és civilekkel – alkalmazza a Trafó színpadára új darabját a számos díjjal kitüntetett francia koreográfus, Jérôme Bel. Mindegyikük másmilyen: különbözőek korban, nemben és képességekben.
90 perc

Rendező: Jérome Bel

 
Mást tudnak a táncról és különféleképp érzik magukat benne biztonságban. Sebezhetőek, van, amikor jól sikerülnek a dolgok, és van, amikor nem. A kategorizálhatatlan táncok olyan leltára ez, mely nemcsak bemutatja a szépség sokféleségét, hanem egy közös vágyért dolgozik. 
 
Jérôme Belt mindig is az érdekelte, hogy mi rejlik az előadás mögött. Koreográfiáiban a tánc és a színház szabályait és lehetőségeit elemzi, és magát az elemzést állítja színpadra: „Ez a projekt nem az irányításról és a mestermunkáról szól, hanem a megkísérlésről, az újra próbálkozásról és a felfedezésről, még akkor is, ha ebben benne van a kudarc. Nézőként engem sokkal jobban érdekel a rizikóvállalás, mint a sikeres előadás, ami semmi újat nem tanít. A civil táncos számomra pont azt a művészetet testesíti meg, amihez szenvedélyesen vonzódom.” 
 

 
2017.03.06
|
(12 kép)
Játék
Kitűnő budapesti indie-rock zenekar, amely Európát is készül meghódítani.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.