XIV. René

Budapest, Karinthy Színház
Lodoméria, ez a kis ország politikai válságban van. Korrupció, cselszövések, kicsinyes hatalmi játszmák, ellenzéki tüntetések nehezítik az uralkodást. A fiatal király, XIV. René hatalmát trónkövetelő és egy szomszédos nagyhatalom uralkodója is fenyegeti.
150 perc
És a háttérben még ott van egy nyomasztóan nagy rejtély, amit az uralkodó környezetében inkább sejtenek, mint tudnak, de René próbálja megőrizni ezt az ország további sorsát is befolyásoló titkot.
 
Harsányi Zsolt és Zágon István szövegkönyve, szófordulatai Rejtő Jenő legjobb írásait idézik, Eisemann Mihály slágereit – Éjjel az omnibusz tetején, Lesz maga juszt is az enyém – pedig mindenki ismeri. Harsányi-Zágon-Eismann darabját 1940-ben mutatta be a Vígszínház, de ma ugyanannyira aktuális, mint 78 évvel ezelőtt. Szellemes, kicsit abszurd és végtelenül szórakoztató, ami nem mentes a mai korra jellemző áthallásoktól, de nem politizál, csak annyira, amennyire egy képzeletbeli ország viszonyait színpadra állítva ez elképzelhető.  
2017.11.06
|
(7 kép)

PM SENT - Szita Barnabás kiállítása.
Budapest, KULTI – Karinthy Szalon, 2018. december 12. - 2019. január 25.

Az igazság festője - Boksay József életműkiállítás.
Budapest, Párbeszéd Háza, 2018. december 12. - 2019. január 15.

Lépték / Scales.
Budapest, Új Budapest Galéria, 2018. december 12. - 2019. február 17.

Játék
Sherlock Holmes, a világ első magándetektívje mindig olyan furcsa volt, hogy az már vicces. Will Ferrell szerencsére nem tiszteli a tekintélyt – egy Saturday Night Live szkeccsben már bebizonyította, hogy milyen volna Holmes, ha ő játszaná.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.