XIV. René

Budapest, Karinthy Színház, május 30. 19:00
Lodoméria, ez a kis ország politikai válságban van. Korrupció, cselszövések, kicsinyes hatalmi játszmák, ellenzéki tüntetések nehezítik az uralkodást. A fiatal király, XIV. René hatalmát trónkövetelő és egy szomszédos nagyhatalom uralkodója is fenyegeti.
Karinthy Színház  (Budapest)
 
2018. május 30., szerda
19:00
 
150 perc
És a háttérben még ott van egy nyomasztóan nagy rejtély, amit az uralkodó környezetében inkább sejtenek, mint tudnak, de René próbálja megőrizni ezt az ország további sorsát is befolyásoló titkot.
 
Harsányi Zsolt és Zágon István szövegkönyve, szófordulatai Rejtő Jenő legjobb írásait idézik, Eisemann Mihály slágereit – Éjjel az omnibusz tetején, Lesz maga juszt is az enyém – pedig mindenki ismeri. Harsányi-Zágon-Eismann darabját 1940-ben mutatta be a Vígszínház, de ma ugyanannyira aktuális, mint 78 évvel ezelőtt. Szellemes, kicsit abszurd és végtelenül szórakoztató, ami nem mentes a mai korra jellemző áthallásoktól, de nem politizál, csak annyira, amennyire egy képzeletbeli ország viszonyait színpadra állítva ez elképzelhető.  
2017.11.06
|
Játék
Owen Wilson és Ed Helms testvérek, akik azzal a tudattal nőttek fel, hogy apjuk még egészen fiatal korukban meghalt. Mikor aztán megtudják, hogy ez egy nagy hazugság volt, felkerekednek, hogy megtalálják eltűnt felmenőjüket.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.