A székek

Budapest, Magyar Színház, január 17. 19:30
Ionesco életvégi tragikus tréfájában, A székekben találkozik először a színpadon Béres Ilona és Fodor Tamás. A darab lehetőséget ad a két művésznek arra, hogy maró öniróniával és humorral mutassák meg mindazt, amit az ő korukban a színházról, az életről, a párkapcsolatokról, a társakról, a világról tudniuk lehet.
Magyar Színház - Sinkovits Imre Színpad  (Budapest)
 
2019. január 17., csütörtök
19:30
 
2019. január 24., csütörtök
19:30
 
2019. február 10., vasárnap
19:30
 
2019. február 16., szombat
15:00
 
2019. február 23., szombat
19:30
 
Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy két olyan színészlegenda talál most egymásra a Magyar Színház színpadán, akik talán csak tényleg erre a lehetőségre vártak, hogy összegezzék színészi és színházi tapasztalataikat.
 
Fodor Tamás és Béres Ilona egymástól eltérő utat járt be. Fodor Tamás az alternatív színházak felől érkezett, színészként, rendezőként, színházalapítóként (még szinkronrendezőként is) működött az évtizedek alatt, míg Béres Ilona a hagyományos kőszínházi karrierjéből kirándulva indult el időnként az alternatív irányba, óriási érdeklődéssel kísérve.
 
A székek tartalmát tekintve egy öreg házaspárról szól, akik egy tenger övezte kis sziget tornyában élnek, és a férfi a nagy és végső életigazságát még utolsó erejével megosztaná a világgal. A világ erre csak a maga módján vevő. A kinyilatkoztatásra érkező vendégek láthatatlanok, és csak a színpadon elszaporodó székek száma jelzi, hogy egyáltalán vannak.
 
2018.04.19
|
Játék
A magyar művészet meghatározó alakjait feldolgozó sorozatát folytatva a modern hazai művészet egyik legjelentősebb alakjának, Korniss Dezső festőművésznek a kiállítását rendezi meg a Magyar Nemzeti Galéria.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.