A vihar

Budapest, Budapest Bábszínház, november 16. 19:00
Shakespeare utolsó drámája mese és elmélkedés a politikáról. A mesében lelepleződik a kisszerűség és az ostobaság, és valódi hatalomnak tűnik a bölcsesség és a morális tartás.
Budapest Bábszínház - Ország Lili stúdió  (Budapest)
 
2018. november 16., péntek
19:00
 
150 perc
Ajánlott korosztály: 16+
Nem lehet eleget hangsúlyozni a Budapest Bábszínház mottóját: #abábnemkorosztályhanemműfaj. Ezt bizonyítja a színház 2018-19-es évadának első bemutatója is, hiszen Shakespeare A vihar című kései mesterművét a megbocsátásról, a nagylelkűségről és a megvilágosodásról kifejezetten felnőtt nézőknek szánta a rendező, Szikszai Rémusz. Az ő értelmezésében A vihar nem véletlenül kapott 16+ karikát. Szikszai Rémusz abban hisz, hogy minden korosztálynak az őket foglalkoztató kérdésekről kell előadást készíteni. Egy felnőttet pedig jobban izgatja az elmúlás problémája, másképp összegez, másképp gondolkodik a halálról, a félelmekről, mint egy kamasz.
 
Prospero birodalma Shakespeare szerint a hangok szigete, ezért a zenének és a hangoknak különleges jelentősége lesz az előadásban. Dinyés Dániel írja a dalokat Nádasdy Ádám fordításához, és két DJ is közreműködik: Bolcsó Bálint és Kovács Jázon. A különböző, sokszínű bábtechnikákat Hoffer Károly tervező jegyzi. Prospero szerepében Fodor Tamást láthatják a nézők, a lányát, Mirandát Pájer Alma Virág alakítja.
 
A vihar másodszor kerül a Budapest Bábszínház repertoárjára, első alkalommal 1988-ban – akkor még Állami Bábszínháznak nevezték – Garas Dezső rendezte az előadást, és Prospero szerepét is ő játszotta.  
16+ 
2018.09.27
|
(4 kép)

Bács Emese kiállítása.
Budapest, RaM Colosseum, 2018. november 22. - 2019. január 6.

Florosz Szpirosz Emlékkiállítás.
Budapest, K11 MKK, november 16. - december 2.

Győri Andrea Éva: Phantasy after Analyses.
Budapest, MIKVE Galéria, november 15. - december 2.

Játék
Egy kíméletlen drogháborúban nincsenek szabályok... Miután a mexikói kartellek terjeszkedése egyre nagyobb méreteket ölt az Egyesült Államok területén, Matt Graver (Josh Brolin) különleges ügynök újabb véres küldetésre indul.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.