Eltűnő ingerek

Budapest, Trafó, december 14. 20:00
Pass Andrea író-rendező legújabb darabja azzal a kérdéssel foglalkozik, hogyan lehet a halálhírt hitelesen közölni színpadon.
Trafó  (Budapest)
 
2018. december 14., péntek
20:00
 
2018. december 15., szombat
20:00
 
100 perc
„Betegségről, szeretteink haláláról nem könnyű fogalmazni. A téma epikus, bár hordoz magában abszurditást és szürrealitást, ami segíthet. Viszont túl személyes. Miért terhelném ezzel a közönséget? (…) Sosem kerestem ennyi ideig egy mondatot, egy kérdést, egy választ. Hogy lehet halálhírt hitelesen közölni színpadon?” – írta a darab kapcsán Pass Andrea. Az Eltűnő ingerek zenéjét a Freakin’ Disco készítette.
A tökéletes látás fokozatosan fejlődik ki a születésünket követő hat-nyolc hónap alatt. Eleinte az agy még nem képes feldolgozni az érkező vizuális információkat. Ahogy telnek a hónapok, az agy fejlődésével nő az éleslátás távolsága is, mondhatjuk, rázúmolunk a minket fogadó világra. Megtanulunk járni és szép lassan minden ingert megismerünk. Jó esetben megszeretjük az életet és nem tudunk a szépségével betelni. Van azonban egy betegség, ami az életünk végéhez vezető úton fokozatosan visszaveszi a befogadásra alkalmas érzékeket. Főszereplőnk, Endre, lépésről lépésre távolodik el attól a csodától, amit annyira nehéz elengedni.
A darab zenéjét a Freakin’ Disco készítette.  
2018.12.07
|
Játék
Decemberben ismét visszatér a Gregorian Budapestre a középkori hagyományos és modern dalok fúziójával! A Szent Dalok (Holy Chants) című karácsonyi koncertet 13-án a MoM Sportban élvezheti a magyar közönség.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.