Magyar hősök, csaták és szerelmek

Táncos történelemkönyv
Budapest, Nemzeti Táncszínház
A Magyar Nemzeti Táncegyüttes színes, látványos táncképekkel, megható lírai pillanatokkal és az eredeti népzene mellett komolyzenei, illetve világzenei kísérettel mutatja be nemzetünk emlékezetes eseményeit, ismert és kevésbé ismert hőseit.

Koreográfia: Zsuráfszky Zoltán

 
A honfoglalás, a kereszténységünk, Balassi Bálint végvári vitézei, Dózsa parasztjai, a törökök elleni csatáink, Rákóczi szerelme és kurucai, nagy utazók álmai, majd természetesen a '48-as forradalom hősei és harcai, mind- mind megelevenednek a táncos „képeskönyv” lapjain. 
 
A Magyar Nemzeti Táncegyüttes neve pontosan kifejezi a társulat hazai, európai és tengerentúli küldetését, a kárpát-medencei magyar néptánckincs megismertetéséért és népszerűsítéséért végzett felelősségteljes és professzionális munkáját.
A táncegyüttes Magyarország egyik legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagy formátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklórműsorokig, a dramatikus táncszínházi előadásoktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága. Az együttes táncelőadásai Budapesten, vidéken, a Kárpát-medence magyar lakta területein rendszeresen láthatók. 
 
Rendező-koreográfus: Zsuráfszky Zoltán
2019.02.15
|
Játék
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.