Kedd: Minden, ami állandó, elpárolog

Budapest, Trafó
Sokan gondolhatják, hogy a menekültválság már a múlté, de Cláudia Dias – Luca Bellezze közreműködésével – egy fonaldarab segítségével emlékeztet mindnyájunkat arra, hogy még korántsem ért véget.
70 perc

Rendező: Cláudia Dias

 

Szereplők:

A portugál művész előadásában egy Palesztinából menekült 10 éves kisfiú történetén keresztül mesél történelemről, vallásról, háborúról, családról, különböző kultúrákról és a minket körülvevő világról, szavak nélkül, a Menő manó rajzfilmből ismert animációs fonáltechnikával.  
 
A Kedd: Minden, ami állandó, elpárolog előadás címének második része Karl Marx Kommunista Kiáltványából kiragadott mondat, ami már önmagában provokatívnak tűnik. A portugál koreográfus, Cláudia Dias fonaldarabja a kiindulópont, ennek segítségével hoz létre élő animációt egy terepasztalszerű színpadon, Luca Bellezze közreműködésével.  
 
Az előadás ritka érzékenységgel nyúl a menekültválság témájához és úgy mutat be egymástól különböző emberi sorsokat, hogy közben országokon és kontinenseken átívelő problémákra és összefüggésekre irányítja a nézők figyelmét. A személyes történetek és a fonalak, illetve egyéb tárgyak finom és kreatív használata maradandó élményt nyújtanak, amire még hónapokkal később is emlékezni fog az, aki a részese volt. 
 
2020.01.10
|
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.