Ajánló
Két néni, ha megindul Budapest, Örkény István Színház, október 20. 14:30
A szerző, Pierre Notte a kabaré műfajának szerelmese, az a darabja pedig már a címe alapján parádésnak tűnik. A mű nem más, mint temetői road movie és fekete humorú kabaré egyben.
Csillagképek Az előadást a Radnóti Tesla Laborban játsszák! Budapest, Radnóti Miklós Színház, október 20. 19:00
Nick Payne színdarabja a helyzetek, döntések és együttállások furcsa konstellációja. Egy férfi és egy nő kapcsolatát látjuk, többféle helyzetben, és ezek többféleképpen újra lejátszódnak.
Tartuffe Budapest, Nemzeti Színház, október 20. 19:00
Molière egyik legismertebb vígjátékát, az 1644-ben született és még ugyanebben az évben betiltott Tartuffe-öt David Doiasvili rendezi a Nemzetiben.
Vadméz Budapest, Belvárosi Színház, október 20. 19:00
Michael Frayn, a magyar színpadon is méltán népszerű vígjáték-szerző vérbeli „tévedések vígjátékát” írt, amit Znamenák István rendezésében mutat be az Orlai Produkció, ismét fantasztikus szereposztásban.
Káprázat Budapest, Szkéné Színház, október 20. 19:00
A Forte Társulat Elias Canetti Káprázat című regényét adaptálta színpadra. A könyv több mint hetven éve jelent meg magyarul.
A hattyú Budapest, Örkény István Színház, október 20. 19:00
A hattyú mesterkomédia: bravúros humorú, szellemesen éleslátó, pestiesen gúnyos.
Egy doktorkisasszony naplójegyzetei Budapest, RS9 Színház, október 20. 19:30
Egy nő és négy férfi története az I. Világháború idején Bécsben illetve egy Bécs környéki szanatóriumban.
A Vezér Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, október 20. 20:00
Ifjúsági előadás sok zenével, Alfred de Musset eredetileg ötfelvonásos Lorenzaccio című műve alapján – a Mentőcsónak Egység és a FÜGE közös előadásában.
Macbeth Budapest, Szkéné Színház, október 21. 19:00
A Macbeth Shakespeare legrövidebb tragédiája és egyben egyik leggyakrabban játszott műve, amit 2018 októberében mutattak be Szikszai Rémusz rendezésében, a Jászai Mari Színház és a Szkéné közös produkciójában Tatabányán.
Otthon Budapest, Trafó, október 21. 19:00
A Szerelem (Henrik Ibsen: Kis Eyolf) című előadás folytatásaként a színházi alkotók figyelmének központjában továbbra is a család, a családi kapcsolatok és viszonyok állnak.
Játék
Az Éles Gábor Triót a névadó 2009-ben hívta életre Móré Attilával, azzal a céllal, hogy egy sajátságos zenei nyelvet beszélő alkotói közösséget hozzon létre, mely 2010-ben Szkladányi András basszusgitárossal egészült ki.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.