Ajánló
Várj, míg sötét lesz! Budapest, Belvárosi Színház, január 28. 19:00
Három idegen férfi találkozik egy üres lakásban. Keresnek valamit, ami a háziaknak nem jelent semmit, nem is emlékeznek, hogy hová tehették, de a három idegen közül egy tisztában van vele, milyen sokat ér.
Molière – the passion Budapest, Radnóti Miklós Színház, január 28. 19:00
Luk Perceval, Feridun Zaimoğlu és Günter Senkel: Molière. Eine Passion című színdarabja a négy leghíresebb Molière-komédia (A mizantróp, Don Juan, Tartuffe, A fösvény) kortárs újragondolása, azok összefűzése egy grandiózus nagyságú művé.
Mary és Max Budapest, Bethlen Téri Színház, január 28. 19:00
Adam Elliot 2009-es zseniális gyurmafilmjének – melyben egy igazán különleges barátság történetével ismerkedhetünk meg – színpadi adaptációja.
Macbeth Budapest, Szkéné Színház, január 28. 19:00
A Macbeth Shakespeare legrövidebb tragédiája és egyben egyik leggyakrabban játszott műve, amit 2018 októberében mutattak be Szikszai Rémusz rendezésében, a Jászai Mari Színház és a Szkéné közös produkciójában Tatabányán.
A Baba Budapest, Karinthy Színház, január 28. 19:00
Ha valaki társat keres, olyanra vágyik, akivel egy lehet, akivel testileg-lelkileg harmonikusan élhet. És ha az élőkben csalódott, nincs más, mint a gép.
Magyar nátha Kórképek a magyar nép zivataros századaiból Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, január 28. 19:00
Magyarországon felütötte fejét a HU-N1 vírus, közismertebb nevén a „magyarnátha”. A betegség a magyarok génjeit támadta meg, melynek következtében az eleurópaisodás jelei mutatkoznak rajtuk.
Hamlet Budapest, Örkény István Színház, január 28. 19:00
Kicsoda Hamlet? Ami biztos, dán herceg, a nemrég elhunyt király fia. Minden más talány.
Szent Péter esernyője Budapest, Karinthy Színház, január 29. 14:30
Mikszáth Kálmán egyik legismertebb (és legbájosabb) művét az eredeti regényforma mellett láthattuk már több alkalommal filmen is (leghíresebb az 1958-as, Törőcsik Marival a főszerepben készült feldolgozás).
Lót – Szodomában kövérebb a fű Budapest, Örkény István Színház, január 29. 19:00
Térey János egyik utolsó munkáját az Örkény Színház számára írta. A művet, melyben Lótnak és lányainak bonyolult történetét dolgozta fel, a színház munkatársai a színpadra adaptálták.
Macskajáték Budapest, Nemzeti Színház, január 29. 19:00
„Mi, emberek, csak egyféleképpen tudunk szenvedni és örülni, akár az élet elején, akár a végén tartunk” – írja Örkény István a Macskajáték című tragikomédiája elé, ami nem más, mint a főhős, Orbán Béláné véget nem érő ármánykodása a környezetével.
Játék
Lassan itt az ideje, hogy lekapcsoljuk a fedélzeti hibernációt: a Nap körüli keringésünk sötét szakaszából immár kifelé suhanunk.
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.