Ajánló
Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk Budapest, Vígszínház, szeptember 24. 14:30
November 5-én mutatták be a Vígszínházban Molnár Ferenc regénye nyomán íródott A Pál utcai fiúk című zenés játékot. A színdarab zenéjét Dés László és Geszti Péter szerezte, a szövegkönyv Grecsó Krisztián, az új írónemzedék egyik jelentős képviselőjének munkája.
Életrevalók Budapest, Játékszín, szeptember 24. 15:00
A Játékszínben is premierre készülnek Eric Toledan-Oliver Nakache: Életrevalók című darabjával, amely és először kerül magyar színpadra. Az igaz történetből 2011-ben azonos címmel nagy sikerű film is készült.
Az Őrült Nők Ketrece Budapest, Átrium, szeptember 25. 19:30
Az Őrült Nők Ketrece az egyik első olyan színdarab volt, amely a homoszexualitást tette központi motívumává, és igyekezett feltenni és meg is válaszolni egy sor, a témával kapcsolatos kérdést, illetve eloszlatni az azzal kapcsolatos előítéleteket és félreértéseket.
5. BODY.RADICAL Nemzetközi Előadóművészeti Biennálé Budapest, Nemzeti Táncszínház, Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, Magyar Nemzeti Galéria, Pécs, Zsolnay Kulturális Negyed, szeptember 26. - október 3.
2009-ben mint Butoh Fesztivál indult a Body.Radical Nemzetközi Előadóművészeti Biennálé, ami mára a régió legjelentősebb ázsiai kortárs non-verbális előadóművészeteket bemutató rendezvényévé nőtte ki magát.
Viva Bartók! – Levélkoncert a Radnótiban Budapest, Radnóti Miklós Színház, szeptember 26. 19:00
A Radnóti Színházban komoly hagyománya van az irodalmi és költői est műfajának, és az elkészült előadások eddig is Bálint András személyétől váltak az irodalom és a személyesség izgalmas találkozásaivá.
JÖVŐ-IDŐ - Budapest Transzfer Fesztivál IX. A Petőfi Irodalmi Múzeum nemzetközi irodalmi és társművészeti fesztiválja Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum, szeptember 28. - október 1.
A Petőfi Irodalmi Múzeum 2006 óta rendezi meg a Budapest Transzfer Nemzetközi Irodalmi és Társművészeti Fesztivált, amely egy-egy érdekes téma, művészeti ág vagy tudományterület és az irodalom kapcsolatát járja körül változatos programokkal, külföldi és hazai írók, művészek, szakértők részvételével.
A 25 éves Pesti Est bemutatja: A megtorlás napja Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, szeptember 28. 18:00
Alig három évvel a Beszélnünk kell Kevinről című film bemutatója után, 2014 májusában a dél-kaliforniai Santa Barbarában egy huszonkét éves fiú, Elliot Rodger lemészárolt hat embert, tizenhármat megsebesített, majd önmagával is végzett.
Igenis, Miniszterelnök Úr! Budapest, Átrium, október 1. 19:30
Pár évvel ezelőtt a magyar tévécsatornák is nagy sikerrel vetítették Antony Jay és Jonathan Lynn nyolcvanas évekbeli politikai vígjátéksorozatát, az Igenis, Miniszter Úr! címűt és folytatását, az Igenis, Miniszterelnök Urat.
A pitbull cselekedetei Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, október 1. 20:00
Az Apostolok cselekedeteiről már hallhattunk, most azonban azt is megtapasztalhatjuk, hogy nemcsak nekik vannak cselekedetei, hanem a pitbullnak is.
Klamm háborúja Budapest, Kolibri Pince Színház és Teázó, október 2. 17:00
Általában elcsépelt szlogen, ami „több mint”-tel kezdődik, de azért csak úgy egymás között jelentsük ki, hogy a Kolibri igenis több mint színház, hiszen sajátos módszerekkel nevel és fejleszt csecsemőkortól kamaszkorig.
1234567
1 / 7 oldal
Játék
New York, Párizs, Tokió és London után Budapesten is megrendezésre kerül a Felabration, a legendás nigériai zenész és emberjogi aktivista, Fela Kuti munkássága előtt tisztelgő emlékest.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.