Ajánló
DESZKA Fesztivál Debrecen, március 27. - április 2.
Március 27. és április 2. között kerül sor a kortárs magyar drámákat felvonultató fesztiválra Debrecenben. A XI. DESZKA Fesztiválon a klasszikus színházi alkotófolyamat kiindulópontja és végeredménye ugyanott és ugyanakkor szemlélhető, tanulmányozható.
Irodalom Éjszakája Budapest, március 30. 19:00
A tavalyi nagy siker után március 30-án ismét különleges kulturális esemény költözik Budapest belvárosába népszerű színészek közreműködésével.
Jóembert keresünk Budapest, Vígszínház, március 30. 19:00
A Pesti Színház-beli nagy sikerű Mikve után ismét a Vígszínházban rendez a cseh Michal Dočekal, a prágai Nemzeti Színház igazgatója. Alkotótársaival, Martin Chocholušek világhírű cseh díszlettervezővel és Katerina Stefková jelmeztervezővel...
Virágot Algernonnak Budapest, Budapesti Operettszínház, március 30. 19:30
A Daniel Keyes regénye alapján készült Oscar-díjas filmmusical adaptációja, a Virágot Algernonnak novemberben, a Budapesti Operettszínház Raktárszínházában kerül bemutatásra Somogyi Szilárd rendezésében.
Tortúra Budapest, Karinthy Színház, március 31. 19:00
Stephen King 1987-ben megjelent Misery (Tortúra) című regénye azonnal megihlette a filmes világot, 1990-ben be is mutatták Rob Reiner rendezésében a belőle készült thrillert.
Karamazov testvérek Budapest, Radnóti Miklós Színház, március 31. 19:00
A világirodalom egyik legnyomasztóbb, az olvasót kemény szellemi és lelki próbatételek elé állító művéből szerzett kegyetlenül macsó színpadi művet Morcsányi Géza dramaturg és Valló Péter rendező: a Karamazov testvérek a Radnóti Színház orosz sorozatának legújabb darabja.
A Pesti Est bemutatja: Prostitúció Budapest, Katona József Színház, március 31. 19:15
A Jurányi Inkubátorházban az új évben, január 10-én és 11-én a Füge produkcióját láthatja a közönség. Németh Ákos Bécsben már játszott darabjának a címe Prostitúció. Ám az előadás még sem a prostitúcióról szól legalábbis abban az értelemben, mint a bűnügyi rovatokból ismert.
Telefondoktor Budapest, Thália Színház, március 31. 19:30
Szeptember közepén színpadi színészként is megcsodálhatjuk az elsősorban színházi rendezőként tevékenykedő (olyan remek rendezéseiről ismert, mint a Cupido és a Halál vagy a Gyógyír északi szélre) Göttinger Pált. Ő játssza ugyanis a Bárkában május óta sikerrel futó egyszemélyes bohózat főszerepét (méghozzá a Poligamy direktora, Orosz Dénes rendezésében).
Mary Poppins Budapest, Madách Színház, április 1. 19:00
A világirodalom legvarázslatosabb figuráját, a bohókás, repülő dadust ez alkalommal a Madách Színház színpadára sodorja az a bizonyos keleti szél. P. L. Travers mágikus meséje 1964-ben debütált a filmvásznon musical formájában...
Arzén és levendula Budapest, József Attila Színház, április 2. 15:00
Joseph Kesselring Arzén és levendula című darabját 1941-ben írta. Az amerikaiak már 1944-ben filmre vitték a történetet Frank Capra rendezésében. A hazai színházak is igen kedvelik a bűnügyi történetet, hiszen a Karinthy Színházban és a Pesti Magyar Színház repertoárján is szerepel.
123456
1 / 6 oldal
Ahol a héten érdemes...
Budapest, 2016. december 5. - 2017. április 22.
 
 
március 23 - 29.
 
Debrecen, március 27. - április 2.
Játék
A 20 éve elhunyt amerikai rádiós nagyságnak állít emléket Szörényi Levente és Gájer Bálint. Az utóbbi előadó jelenléte ott, ahol swing vagy jazz szól, evidens; ezen az esten viszont a legendás szenior dalszerző-énekes új oldaláról mutatkozik be.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.