Ajánló
A medve, akit Vasárnapnak hívtak Budapest, Kolibri Fészek, január 22. 10:30
Újabb gyerekelőadást mutat be a Kolibri Színház, amelyet Axel Hacke írt és Kuthy Ágnes vitt színpadra. A mese főhőse, Alex, a kisfiú és Vasárnap nevű mackója.
Időfutár Budapest, Magyar Színház, január 22. 11:00
Elkészült az egyik legkedveltebb mai ifjúsági rádiójáték, majd regénysorozat, az Időfutár színpadi adaptációja.
Szociopoly Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, január 22. 18:30
A Mentőcsónak Egység a társasjátékot és a drámát ötvöző interaktív színházi társasjáték műfaját teremtette meg.
Apa lánya Budapest, Budapest Bábszínház, január 22. 19:00
Irena Sendler története ihlette a Budapest Bábszínház felnőttek számára készült előadását, ami arra keresi a választ, hogy hogyan és meddig állhatunk szemben a hatalommal, dönthetünk-e emberi sorsokról.
Bíborsziget Budapest, Pesti Színház, január 22. 19:00
A moszkvai Kamaraszínházban 1928-ban bemutatott Bíborsziget című előadást, amelyben betiltják a Bíborsziget című előadást, 1929-ben valóban betiltották.
Woyzeck Budapest, Szkéné Színház, január 22. 19:00
Büchner töredékekből álló műve megtörtént bűneseteket vett alapul. Daniel Schmolling 1817. szeptember 25-én leszúrta barátnőjét, L-t; Johann Christian Woyzeck pedig 1821. június 21-én hét késszúrással ölte meg szeretőjét.
Berlin, Alexanderplatz Budapest, Katona József Színház, január 22. 19:00
Alfred Döblin regényében szuggesztív erővel elevenedik meg Berlin, a huszadik századi modern nagyváros, a keleti városrész proletárnegyedei és a kisemberek életének központja: a lármás, forgalmas Alexanderplatz.
Az ördög Budapest, Karinthy Színház, január 22. 19:00
Az ördög már nem alszik: a Bartók Béla úton bárki találkozhat vele. Felújítva játsszák újra Molnár Ferenc világhírű vígjátékát a kelenföldi teátrumban.
A pitbull cselekedetei Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, január 22. 19:00
Az Apostolok cselekedeteiről már hallhattunk, most azonban azt is megtapasztalhatjuk, hogy nemcsak nekik vannak cselekedetei, hanem a pitbullnak is.
nőNYUGAT Budapest, Örkény István Színház, január 22. 19:00
A XX. század első évtizede nagy változásokat hozott. Az irodalmai élet felfrissült, megjelent a Nyugat című – azóta méltán híres – folyóirat, és a nők szerepe is kezdett átalakulni. A hölgyek egzisztenciára és megbecsülésre vágytak.
12345678910
1 / 15 oldal
Játék
Az időpont a csendes-nyomorúságos 1948. A nagyharsányi gyöngyösbokréta mozgalom tagjai a szabadságharc jubileumi megemlékezésének árnyékában készülnek a nagy napra. De vajon lesz-e ebből megemlékezés? És hogy jön ide a Tompa Misi bácsi?
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.