Ajánló
Szentendrei Teátrum és Nyár Szentendre, július 7. - augusztus 20.
1969-ben Szentendre főterén nyári színház született, amely csaknem 50 éve ajándékozza meg felejthetetlen élményekkel a kultúra szerelmeseit. A programok vázát a színházi előadások, és azon belül is a Szentendrei Teátrum saját és koprodukcióban bemutatott előadásai adják.
Hétrétország - Kilencnapos fesztivál az Őrségben Őrség, augusztus 12 - 20.
Több mint félszáz programmal, zenei produkciókkal, kiállításokkal, színházi előadásokkal, filmvetítéssel és nyitott portákkal készülnek az Őrségben a Hétrétország „köztiválra” augusztus 12-20. között.
Musical Ünnep Budapest, Csillebérci Szabadtéri Színház, augusztus 20. 20:30
Nagyszabású musical show-val búcsúztatja a nyarat a Budapesti Showszínház társulata. A Kongresszusi Központban tartott tavaszi előadásuk után ezúttal a Csillebérci Színház ad otthont a színház lehengerlő produkciójának.
A miniszter félrelép! Budapest, Csillebérci Szabadtéri Színház, szeptember 15., 16., 20:10
Richard Willey, a kormány egyik sikeres, fiatal minisztere gáláns kalandra készül az ellenzéki frakció titkárnőjével (Jane) egy patinás hotelben. Az este azonban nem kezdődik a legjobban, hiszen a szobába belépve azonnal találnak egy „hullát” az ablakban.
A Notre Dame-i toronyőr Szeged, Szegedi Szabadtéri Játékok, augusztus 11., 12., 13., 18., 19., 20., 21h
Fülbemászó Disney-dallamokkal és egy igazán szenvedélyes történettel andalít augusztusban a Szegedi Szabadtéri és a Budapesti Operettszínház bemutatója. Szegedre érkezik ugyanis A Notre Dame-i toronyőr című világsikerű musical, amely szerelemről, hősiességről és elfogadásról szól.
III. Béla királlyá koronázása Székesfehérváron Székesfehérvár, Koronázó tér, augusztus 18., 19., 21:00
Idén ötödik alkalommal rendeznek Koronázási Szertartásjátékot Székesfehérváron. Augusztus 18-19-én III. Béla koronázási szertartását és életét viszi színre Szikora János rendező Székesfehérváron, az egykori koronázótemplom helyén felépített grandiózus szabadtéri színpadon.
Szabadtéri Színpad Csillebércen Budapest, Csillebérci Szabadidő Központ és Ifjúsági Tábor
Idén nyártól ismét számos zenei fesztivált, zenés rendezvényt és színházi előadást köszönthetünk a Csillebérci Ifjúsági és Szabadidő Központban, amely a felújított szabadtéri színpaddal várja egész nyáron a szórakozni vágyó közönséget.

Bábképzetek. Németh Ilona színházi bábmunkái.
Budapest, Műcsarnok, augusztus 23. - szeptember 24.

Az első 40 év.
Budapest, Pesti Vigadó, augusztus 18. - október 8.

Alföldi László kiállítása.
Budapest, RaM Colosseum, augusztus 24. - szeptember 24.

Ahol a héten érdemes...
 
Budapest, Városliget Café, július 4. - augusztus 31.
 
Budapest, Óbuda, június 16. - augusztus 26.
 
 
Játék
A Swing à la Django egy innovatív, hattagú zenekar, mely ezúttal a Bakáts Feszten készül egy frenetikus hangulatú koncertre.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.