Ajánló
NEXTFESZT Budapest, Trafó, január 11 - 27.
Idén is megrendezik a NEXTFESZT-et, mégpedig január 11. és 27. között a Trafó Kortárs Művészetek Házában. Mielőtt azonban elkezdődne a háromhetes programsorozat, már érdemes ellátogatni a Trafóba, január elején a két évvel ezelőtti fesztivál sikerdarabját, a Pirkadot mutatták be újra, január 9-én pedig a Dollár Papa Gyermekei társulat Csehov című produkciójával találkozhatnak a nézők.
Klamm háborúja Budapest, Kolibri Pince Színház és Teázó, január 23. 17:00
Általában elcsépelt szlogen, ami „több mint”-tel kezdődik, de azért csak úgy egymás között jelentsük ki, hogy a Kolibri igenis több mint színház, hiszen sajátos módszerekkel nevel és fejleszt csecsemőkortól kamaszkorig.
Karamazov testvérek Budapest, Radnóti Miklós Színház, január 23. 19:00
A világirodalom egyik legnyomasztóbb, az olvasót kemény szellemi és lelki próbatételek elé állító művéből szerzett kegyetlenül macsó színpadi művet Morcsányi Géza dramaturg és Valló Péter rendező: a Karamazov testvérek a Radnóti Színház orosz sorozatának legújabb darabja.
Rövid Budapest, Thália Színház, január 23. 19:30
Ljudmila Ulickaja Az orosz falvak asszonyai című novellájának színpadi átirata három nő borongós múltjába enged betekintést. A három teljesen különböző karakter egy könnyed esti dorbézolás alkalmával merül el az emlékekben...
A hétfejű tündér Budapest, Budapest Bábszínház, január 24. 10:00
Olyan mesekönyveivel, mint a Szegény Dzsoni és Árnika vagy A négyszögletű kerek erdő, Lázár Ervin minden gyerek és egykori gyerek egyik kedvence. Legnépszerűbb művei közé tartozik az először 1973-ban kiadott, mintegy két tucat mesét...
Röpülj, lelkem! A K2 Színház és a Szkéné Színház közös előadása Budapest, Szkéné Színház, január 25. 19:00
A Kaposvári Egyetem másodéves színész hallgatóiból szerveződött a k2 Színház 2010 nyarán, független színházi műhelyként definiálva magukat.
Telefondoktor Budapest, Thália Színház, január 25. 19:30
Szeptember közepén színpadi színészként is megcsodálhatjuk az elsősorban színházi rendezőként tevékenykedő (olyan remek rendezéseiről ismert, mint a Cupido és a Halál vagy a Gyógyír északi szélre) Göttinger Pált. Ő játssza ugyanis a Bárkában május óta sikerrel futó egyszemélyes bohózat főszerepét (méghozzá a Poligamy direktora, Orosz Dénes rendezésében).
A fura Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, január 25. 20:00
Német kortárs regény színpadi adaptációját mutatja be az Orlai és a Füge Produkció. Benedict Wells Spinner című regénye A fura címet kapta, amelyet Fekete Ádám alkalmazott színpadra és Fehér Balázs Benő rendezett.
nőNYUGAT Budapest, Thália Színház, január 26. 20:00
A XX. század első évtizede nagy változásokat hozott. Az irodalmai élet felfrissült, megjelent a Nyugat című – azóta méltán híres – folyóirat, és a nők szerepe is kezdett átalakulni. A hölgyek egzisztenciára és megbecsülésre vágytak.
A nagy füzet Budapest, Szkéné Színház, január 26. 21:00
A Szkéné Színház és a Forte Társulat Erick Aufderheyde sikeres adaptációja nyomán vitte színre Agota Kristof Kossuth-díjas, magyar származású svájci írónő szikár nyelvezetű, egyszerre nyomasztó és szellemes tanmeséjét.
123456
1 / 6 oldal
Játék
A holland De Staat nem az a zenekar, amely hajlamos megkönnyíteni a kritikusok dolgát. Zenéjüket kategorizálni sem egyszerű, egyéb formációkhoz hasonlítani pedig szinte lehetetlen. Voltaképpen pop-rock hibridről van szó, ám ez jelen esetben túlontúl elcsépeltnek hat.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.