Ajánló
Hengergő Budapest, Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, október 19. 09:30
Barátságos mesetérré változik a Kolibri Színház előcsarnoka, ahol a Hengergő című darabot láthatja a legfiatalabb gyerekközönség. Az előadásban beszéd nem hangzik el, a játék a gyerekek halandzsa nyelvén zajlik, amit zenei alaphangok és egyszerű énekelt ritmusok egészítenek ki.
Szent Péter esernyője Budapest, Karinthy Színház, október 19. 15:00
Mikszáth Kálmán egyik legismertebb (és legbájosabb) művét az eredeti regényforma mellett láthattuk már több alkalommal filmen is (leghíresebb az 1958-as, Törőcsik Marival a főszerepben készült feldolgozás).
Csillagképek Az előadást a Radnóti Tesla Laborban játsszák! Budapest, Radnóti Miklós Színház, október 19. 19:00
Nick Payne színdarabja a helyzetek, döntések és együttállások furcsa konstellációja. Egy férfi és egy nő kapcsolatát látjuk, többféle helyzetben, és ezek többféleképpen újra lejátszódnak.
Tartuffe Budapest, Nemzeti Színház, október 19. 19:00
Molière egyik legismertebb vígjátékát, az 1644-ben született és még ugyanebben az évben betiltott Tartuffe-öt David Doiasvili rendezi a Nemzetiben.
Molière – The Passion Budapest, Radnóti Miklós Színház, október 19. 19:00
Luk Perceval, Feridun Zaimoğlu és Günter Senkel: Molière. Eine Passion című színdarabja a négy leghíresebb Molière-komédia (A mizantróp, Don Juan, Tartuffe, A fösvény) kortárs újragondolása, azok összefűzése egy grandiózus nagyságú művé.
Patika Budapest, Örkény István Színház, október 19. 19:00
A fővárosból vidékre menekülő, a boldogságot kereső patikussegéd története Kovács Márton és a Mohácsi testvérek olvasatában.
A lélek legszebb éjszakája Budapest, Örkény István Színház (Stúdió), október 19. 19:30
Jászberényi Sándor író, haditudósító 2016-ban megjelent, majd Libri Irodalmi Díjjal jutalmazott novelláskötete adta az Örkény Stúdióban bemutatott előadás ötletét.
Széttépve Budapest, Belvárosi Színház, október 19. 20:00
A koncertszínházi előadás az embert boncolgatja, a döntést vizsgálja és igyekszik bemutatni, hogy az élet néha tényleg csak egy pillanaton múlik.
Két néni, ha megindul Budapest, Örkény István Színház, október 20. 14:30
A szerző, Pierre Notte a kabaré műfajának szerelmese, az a darabja pedig már a címe alapján parádésnak tűnik. A mű nem más, mint temetői road movie és fekete humorú kabaré egyben.
Vadméz Budapest, Belvárosi Színház, október 20. 19:00
Michael Frayn, a magyar színpadon is méltán népszerű vígjáték-szerző vérbeli „tévedések vígjátékát” írt, amit Znamenák István rendezésében mutat be az Orlai Produkció, ismét fantasztikus szereposztásban.
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.