Ajánló
Alul semmi Budapest, Thália Színház, május 24. 19:00
A Thália Színház arra vállalkozott, hogy a nagy sikerű mozifilm történetét viszi színpadra. A hat vetkőzős férfi szerepében Szabó Győző, Nagy Viktor, Vida Péter, Pindroch Csaba, Bán Bálint és Tamási Zoltán látható.
A testőr Budapest, Pesti Színház, május 24. 19:00
Mit tesz egy aggódó férj, ha azt látja, hogy az asszonyka félévnyi házasság után már erősen kifele tekinget a frigyből? Természetesen álruhát húz, és megpróbálja hűtlenségen kapni a mit sem sejtő nőszemélyt. Na, ez pont az a módszer…
Távoli dal Budapest, Vígszínház, május 24. 19:30
Józan László Szabó István, Oscar-díjas filmrendező rendezésében adja elő Simon Stephens vallomását a Vígszínház Házi Színpadán. A Távoli dal című monodráma egy fiú útkereséséről szól.
Leszámolás velem Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, május 24. 19:30
A Jurányi Inkubátorházban lesz látható először a világon Edouard Louis Leszámolás Eddyvel című művének színpadi monodráma változata Leszámolás velem címmel. Az előadás a FÜGE és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében jött létre.
Jóembert keresünk Budapest, Vígszínház, május 25. 19:00
A Pesti Színház-beli nagy sikerű Mikve után ismét a Vígszínházban rendez a cseh Michal Dočekal, a prágai Nemzeti Színház igazgatója. Alkotótársaival, Martin Chocholušek világhírű cseh díszlettervezővel és Katerina Stefková jelmeztervezővel...
Rövid Budapest, Thália Színház, május 25. 19:30
Ljudmila Ulickaja Az orosz falvak asszonyai című novellájának színpadi átirata három nő borongós múltjába enged betekintést. A három teljesen különböző karakter egy könnyed esti dorbézolás alkalmával merül el az emlékekben...
Magyar Művek Szemléje Budapest, Patyolat, május 26 - 28.
A Magyar Szín-Játékos Szövetség idén különleges helyszínen, a Patyolat Próbaüzemben rendezi meg a Magyar Művek Szemléjét. A klinikák egykori mosodája a Baross utcában ma kulturális befogadó tér, ami számos érdekes színházi eseménynek és kiállításnak ad otthont.
70, Girls, 70 – Nercbanda Budapest, Karinthy Színház, május 26. 19:00
Meghódította már a musical Amerikát is, hatalmas sikerrel játszották a zenés darabot a New York-i Broadwayen is. Például olyan színésznagyságok léptek színpadra a vígjátékban, mint Olympia Dukakis. Most Budára költözik a musical, méghozzá a Karinthy Színházba.
Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk Budapest, Vígszínház, május 26. 19:00
November 5-én mutatták be a Vígszínházban Molnár Ferenc regénye nyomán íródott A Pál utcai fiúk című zenés játékot. A színdarab zenéjét Dés László és Geszti Péter szerezte, a szövegkönyv Grecsó Krisztián, az új írónemzedék egyik jelentős képviselőjének munkája.
A pitbull cselekedetei Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, május 26. 19:00
Az Apostolok cselekedeteiről már hallhattunk, most azonban azt is megtapasztalhatjuk, hogy nemcsak nekik vannak cselekedetei, hanem a pitbullnak is.
1234
1 / 4 oldal
Játék
Az Európa Könyvkiadó három, Bob Dylanhez kapcsolódó kötettel tiszteleg a 2016-ban irodalmi Nobel-díjat kapó szerző munkássága előtt. Az áprilisban megjelent Krónikák és Lyrics. Dalok után júniusban érkezik a sorozat harmadik darabja, Barna Imre Bob Dylan című, rendhagyó életrajza is.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.