Ajánló
EztRád Budapest, Szkéné Színház, május 15. 19:00
A Nézőművészeti Kft. előadása mai magyar életünkből filmszerűen villantja fel az embert érő pozitív és negatív hatásokat.
Dollár Papa Gyermekei: Csehov Budapest, Trafó, május 15. 20:00
Mit kell tudni az igazán népszerű társulatról? Pályakezdő színészek 2009 tavaszán összeálltak és saját erőből önálló színházi produkciót hoztak létre.
Second life, avagy Kétéletem Budapest, Hatszín Teátrum, május 16. 19:00
Nincs olyan ember, aki ne játszana el a gondolattal, mi lett volna belőle, ha valami, vagy ha minden másképp alakul az életében.
Téli rege Budapest, Radnóti Miklós Színház, május 19. 19:00
A késői Shakespeare-darabról Victor Hugo azt mondta, hogy „a szerző legkomolyabb és legmélyebb értelmű műve”. A drámát számos híres rendező feldolgozta, filmen és színpadon egyarát.
Arzén és levendula Budapest, József Attila Színház, május 19. 19:00
Joseph Kesselring 1941-ben írt darabját az amerikaiak már 1944-ben filmre vitték Frank Capra rendezésében. A hazai színházak is igen kedvelik a bűnügyi történetet, ami több teátrum repertoárjában is szerepel.
A mi kis városunk Budapest, Karinthy Színház, május 20. 19:00
Egy kisváros hétköznapjai, egy szerelem születése – ilyen apróságokból, látszólagos semmiségekből áll Thornton Wilder darabja, amit Karinthy Márton vitt színre.
Az ördög Budapest, Karinthy Színház, május 22. 19:00
Az ördög már nem alszik: a Bartók Béla úton bárki találkozhat vele. Felújítva játsszák újra Molnár Ferenc világhírű vígjátékát a kelenföldi teátrumban.
Az eastwicki boszorkányok Budapest, Játékszín, május 22. 19:00
A nyolcvanas évek egyik nagy durranása, az Updike-mű alapján készült Oscar-díjas film most a Játékszínben ölt színpadi alakot.
Leszámolás velem Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, május 22. 19:00
A Jurányi Ház mutatta be először a világon Edouard Louis Leszámolás Eddyvel című művének színpadi monodráma-változatát. Az előadás a FÜGE és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében jött létre.
Caligula helytartója Budapest, Szkéné Színház, május 23. 19:00
A színműben a hazugság és igazság viszonyát boncolgatják, arra keresve a választ, hogyan maradhat meg embernek az ember, akár gyakorolja a hatalmat, akár ha ki van téve a hatalmat gyakorlóknak?
3456789101112
10 / 12 oldal
Játék
Világunkat látszólag sebezhetetlen, ragadozó lények foglalták el, melyek a legkisebb zajra is azonnal lecsapnak prédájukra, kíméletlen, halálos erővel.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.