Ajánló
Ady/Petőfi Budapest, Thália Színház, február 20. 19:30
A magyar kultúra napján, január 22-én debütál a Nézőművészeti Kft. és a Manna Kulturális Egyesület új darabja, mely egy rendhagyó irodalomóra keretein belül szeretné közelebb hozni a két költőóriást a nézőkhöz.
Jövőre, veled, itt! Budapest, Budapesti Operettszínház, február 20. 19:30
Az alapötlet nagyszerű. Két ember véletlenül összetalálkozik, első látásra egymásba szeretnek, de egyikük sem akarja otthagyni a családját, élik tovább az életüket.
Rövid Budapest, Thália Színház, február 21. 19:30
Ljudmila Ulickaja Az orosz falvak asszonyai című novellájának színpadi átirata három nő borongós múltjába enged betekintést. A három teljesen különböző karakter egy könnyed esti dorbézolás alkalmával merül el az emlékekben...
A léggömb elrepül – Fesztbaum Béla Kosztolányi-estje Budapest, Vígszínház, február 24. 19:30
Nem egy megszokott író-est. Inkább színház, monodráma, Kosztolányi írásfüzére színpadon: verseiből, újságcikkeiből, útleírásaiból, novelláiból rajzolódik ki egy igazából felnőni sosem akaró, az életet, a játékot szenvedélyesen szerető fiatalember portréja.
A szív hídjai Budapest, Belvárosi Színház, február 26. 19:00
Az Esőember, a Kramer kontra Kramer és a Római vakáció után újabb filmklasszikus színdarab-változatával rukkolt elő az Orlai Produkció.
Rövidzárlat Budapest, Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, február 27. 14:00
Ismét az internet világát és a virtuális valóságot boncolgatja Vidovszky György legújabb rendezésében a Kolibri Színházban. A Platform Shift+ nemzetközi együttműködés keretében, a tallinni VAT Teaterrel közösen létrejött előadást először Drezdában mutatták be júniusban.
Homo Ludens Project: Átváltozás Budapest, Bakelit Multi Art Center, február 27. 20:00
A szegedi társulat Kafka egyik legismertebb elbeszélését dolgozza fel interdiszciplináris formában.
Visszatérő Budapest, Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, február 28. 17:00
Az idei évadban 25 éves jubileumát ünneplő Kolibri Színház Visszatérő címmel az évfordulóhoz kapcsolódó, különleges ifjúsági előadással készül. Czukor Balázs legújabb rendezése a színház alapító tagjainak személyes élettörténeteiből meríti anyagát.
Bizony Budapest, Átrium, Helvécia söröző, Bp. VI. Eötvös utca 23/b, január 26., 16h
Az idén végzős baráti társaság tagjai mindent megtesznek, hogy biztonságos pontokat találjanak abban a világban, ami éppen brutálisan elkezdett megváltozni körülöttük.
Cie Defracto: Flaque Budapest, Trafó, január 18., 19., 20h
Banánkóstolással kezdődik és Liszt rapszódiájával végződik a francia Cie Defracto társulat (David Maillard, Eric Longequel, Guillaume Martinet) előadása.
234567891011
10 / 11 oldal
Játék
Az Én, Tonya a kilencvenes évek egyik legnagyobb amerikai médiabotrányának szatirikus feldolgozása, amelyet humorában mások mellett a Fargóhoz hasonlítanak. A film két színésznő, Margot Robbie és Allison Janney jutalomjátéka, akik egyértelműen Oscar-jelölésre is esélyesek.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.