Ajánló
Lélegezz Budapest, Katona József Színház, május 28. 19:15
A Katona József Színház Sufni játszóhelyén Duncan McMillan Lélegezz című kétszereplős darabja kerül bemutatásra Pálos Hanna és Nagy Ervin szereplésével. A premier 2017. február 25-én lesz.
A léggömb elrepül – Fesztbaum Béla Kosztolányi-estje Budapest, Vígszínház, május 28. 19:30
Nem egy megszokott író-est. Inkább színház, monodráma, Kosztolányi írásfüzére színpadon: verseiből, újságcikkeiből, útleírásaiból, novelláiból rajzolódik ki egy igazából felnőni sosem akaró, az életet, a játékot szenvedélyesen szerető fiatalember portréja.
Karamazov testvérek Budapest, Radnóti Miklós Színház, május 29. 19:00
A világirodalom egyik legnyomasztóbb, az olvasót kemény szellemi és lelki próbatételek elé állító művéből szerzett kegyetlenül macsó színpadi művet Morcsányi Géza dramaturg és Valló Péter rendező: a Karamazov testvérek a Radnóti Színház orosz sorozatának legújabb darabja.
Klamm háborúja Budapest, Kolibri Pince Színház és Teázó, május 30. 17:00
Általában elcsépelt szlogen, ami „több mint”-tel kezdődik, de azért csak úgy egymás között jelentsük ki, hogy a Kolibri igenis több mint színház, hiszen sajátos módszerekkel nevel és fejleszt csecsemőkortól kamaszkorig.
Az eastwicki boszorkányok Budapest, Játékszín, május 30. 19:00
A nyolcvanas évek egyik nagy filmdurranása most a Játékszínben ölt színpadi alakot. Aki látta, biztosan nem felejti el az Updike-mű alapján készült, azonos című Oscar-díjas filmet.
Tortúra Budapest, Karinthy Színház, május 30. 19:00
Stephen King 1987-ben megjelent Misery (Tortúra) című regénye azonnal megihlette a filmes világot, 1990-ben be is mutatták Rob Reiner rendezésében a belőle készült thrillert.
Arzén és levendula Budapest, József Attila Színház, május 31. 19:00
Joseph Kesselring Arzén és levendula című darabját 1941-ben írta. Az amerikaiak már 1944-ben filmre vitték a történetet Frank Capra rendezésében. A hazai színházak is igen kedvelik a bűnügyi történetet, hiszen a Karinthy Színházban és a Pesti Magyar Színház repertoárján is szerepel.
Vágyvillamos Budapest, Radnóti Miklós Színház, május 31. 19:00
Az újrafordításnak köszönhetően kissé megváltoztatott cím ellenére ez a Vágyvillamos ugyanaz a Pulitzer-díjas A vágy villamosa, mely Tennessee Williams amerikai drámaíró egyik legismertebb műve, és amiért 1947-es első bemutatása óta világszerte folyamatosan rajong a közönség.
Don Quijote Budapest, Szkéné Színház, június 3. 19:00
„Már régebben is nagyon szerettük volna Scherer Péterrel a Don Quijotét színre vinni, de eddig valamiért nem jött össze. Most úgy néz ki, megvalósul Rába Roland rendezésében.”
A testőr Budapest, Pesti Színház, június 3. 19:00
Mit tesz egy aggódó férj, ha azt látja, hogy az asszonyka félévnyi házasság után már erősen kifele tekinget a frigyből? Természetesen álruhát húz, és megpróbálja hűtlenségen kapni a mit sem sejtő nőszemélyt. Na, ez pont az a módszer…
1234
2 / 4 oldal
Játék
Az Európa Könyvkiadó három, Bob Dylanhez kapcsolódó kötettel tiszteleg a 2016-ban irodalmi Nobel-díjat kapó szerző munkássága előtt. Az áprilisban megjelent Krónikák és Lyrics. Dalok után júniusban érkezik a sorozat harmadik darabja, Barna Imre Bob Dylan című, rendhagyó életrajza is.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.