Ajánló
Karamazov testvérek Budapest, Radnóti Miklós Színház, március 31. 19:00
A világirodalom egyik legnyomasztóbb, az olvasót kemény szellemi és lelki próbatételek elé állító művéből szerzett kegyetlenül macsó színpadi művet Morcsányi Géza dramaturg és Valló Péter rendező: a Karamazov testvérek a Radnóti Színház orosz sorozatának legújabb darabja.
A Pesti Est bemutatja: Prostitúció Budapest, Katona József Színház, március 31. 19:15
A Jurányi Inkubátorházban az új évben, január 10-én és 11-én a Füge produkcióját láthatja a közönség. Németh Ákos Bécsben már játszott darabjának a címe Prostitúció. Ám az előadás még sem a prostitúcióról szól legalábbis abban az értelemben, mint a bűnügyi rovatokból ismert.
Telefondoktor Budapest, Thália Színház, március 31. 19:30
Szeptember közepén színpadi színészként is megcsodálhatjuk az elsősorban színházi rendezőként tevékenykedő (olyan remek rendezéseiről ismert, mint a Cupido és a Halál vagy a Gyógyír északi szélre) Göttinger Pált. Ő játssza ugyanis a Bárkában május óta sikerrel futó egyszemélyes bohózat főszerepét (méghozzá a Poligamy direktora, Orosz Dénes rendezésében).
Mary Poppins Budapest, Madách Színház, április 1. 19:00
A világirodalom legvarázslatosabb figuráját, a bohókás, repülő dadust ez alkalommal a Madách Színház színpadára sodorja az a bizonyos keleti szél. P. L. Travers mágikus meséje 1964-ben debütált a filmvásznon musical formájában...
Arzén és levendula Budapest, József Attila Színház, április 2. 15:00
Joseph Kesselring Arzén és levendula című darabját 1941-ben írta. Az amerikaiak már 1944-ben filmre vitték a történetet Frank Capra rendezésében. A hazai színházak is igen kedvelik a bűnügyi történetet, hiszen a Karinthy Színházban és a Pesti Magyar Színház repertoárján is szerepel.
Életrevalók Budapest, Játékszín, április 2. 19:00
A Játékszínben is premierre készülnek Eric Toledan-Oliver Nakache: Életrevalók című darabjával, amely és először kerül magyar színpadra. Az igaz történetből 2011-ben azonos címmel nagy sikerű film is készült.
A hétfejű tündér Budapest, Budapest Bábszínház, április 3. 10:00
Olyan mesekönyveivel, mint a Szegény Dzsoni és Árnika vagy A négyszögletű kerek erdő, Lázár Ervin minden gyerek és egykori gyerek egyik kedvence. Legnépszerűbb művei közé tartozik az először 1973-ban kiadott, mintegy két tucat mesét...
Dollár Papa Gyermekei: Otthon (August Strindberg: A pelikán) - a Család trilógia második része Budapest, Trafó, április 3. 19:00
A 2013. áprilisában a Trafó Stúdiójában bemutatott Szerelem (Henrik Ibsen: Kis Eyolf) című előadás folytatásaként a fiatal színházi alkotók figyelmének központjában továbbra is a család, a családi kapcsolatok és viszonyok állnak.
Otthon Budapest, Trafó, április 3. 19:00
August Strindberg 1907-es, A pelikán című drámája adta az ihletet a Dollár Papa Gyermekei névre keresztelt lakásszínházi projekt Család-trilógiájának második felvonásához.
Martin McDonagh: Hóhérok Budapest, Katona József Színház, április 4. 19:00
Az ír származású, Oscar-díjas Martin McDonagh: Hóhérok című kortárs színdarabját, Gothár Péter rendezésében, Fekete Ernő, Rezes Judit és Jordán Adél főszereplésével a Katona József Színház tűzi műsorra.
123456
2 / 6 oldal
Ahol a héten érdemes...
Budapest, 2016. december 5. - 2017. április 22.
 
Budapest, Iparművészeti Múzeum, 2016. december 8. - 2017. június 11.
 
március 23 - 29.
 
Játék
A 25 éves Pesti Est és a Staféta bemutatja Pass Andrea darabját, mely a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül kerül megrendezésre a Jurányi Házban.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.