Ajánló
A Mester és Margarita Budapest, Vígszínház, január 20. 19:00
Bulgakov világhírű és egyben kultikus művét, A Mester és Margaritát állította színpadra a Vígszínház. Az előadás rendezője Michal Dočekal, aki a cseh színházi élet egyik meghatározó személyisége, valamint 2002-től a Cseh Nemzeti Színház igazgatója.
Vágyvillamos Budapest, Radnóti Miklós Színház, január 20. 19:00
Az újrafordításnak köszönhetően kissé megváltoztatott cím ellenére ez a Vágyvillamos ugyanaz a Pulitzer-díjas A vágy villamosa, mely Tennessee Williams amerikai drámaíró egyik legismertebb műve, és amiért 1947-es első bemutatása óta világszerte folyamatosan rajong a közönség.
70, Girls, 70 – Nercbanda Budapest, Karinthy Színház, január 21. 15:00
Meghódította már a musical Amerikát is, hatalmas sikerrel játszották a zenés darabot a New York-i Broadwayen is. Például olyan színésznagyságok léptek színpadra a vígjátékban, mint Olympia Dukakis. Most Budára költözik a musical, méghozzá a Karinthy Színházba.
Vidám kísértet Budapest, Játékszín, január 22. 19:00
Sir Noël Coward 1945-ben vetette papírra színművét, a Vidám kísértetet. Nagyon is értő kézzel, mivel Coward a színműírás mellett forgatókönyveket írt, de színészkedett is.
A csemegepultos naplója Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, január 22. 20:00
A nyár folyamán – Balatonfüreden, Szegeden és az Ördögkatlan Fesztiválon – Ötvös András már több ízben kilóra megvette a közönséget a monodráma hiperaktív csemegepultosaként, a szakma pedig a 24. Szabad Színházak Nemzetközi Találkozóján a legjobb színészi alakításnak kijáró Thealter-angyallal díjazta.
Klamm háborúja Budapest, Kolibri Pince Színház és Teázó, január 23. 17:00
Általában elcsépelt szlogen, ami „több mint”-tel kezdődik, de azért csak úgy egymás között jelentsük ki, hogy a Kolibri igenis több mint színház, hiszen sajátos módszerekkel nevel és fejleszt csecsemőkortól kamaszkorig.
Karamazov testvérek Budapest, Radnóti Miklós Színház, január 23. 19:00
A világirodalom egyik legnyomasztóbb, az olvasót kemény szellemi és lelki próbatételek elé állító művéből szerzett kegyetlenül macsó színpadi művet Morcsányi Géza dramaturg és Valló Péter rendező: a Karamazov testvérek a Radnóti Színház orosz sorozatának legújabb darabja.
Rövid Budapest, Thália Színház, január 23. 19:30
Ljudmila Ulickaja Az orosz falvak asszonyai című novellájának színpadi átirata három nő borongós múltjába enged betekintést. A három teljesen különböző karakter egy könnyed esti dorbézolás alkalmával merül el az emlékekben...
A hétfejű tündér Budapest, Budapest Bábszínház, január 24. 10:00
Olyan mesekönyveivel, mint a Szegény Dzsoni és Árnika vagy A négyszögletű kerek erdő, Lázár Ervin minden gyerek és egykori gyerek egyik kedvence. Legnépszerűbb művei közé tartozik az először 1973-ban kiadott, mintegy két tucat mesét...
Röpülj, lelkem! A K2 Színház és a Szkéné Színház közös előadása Budapest, Szkéné Színház, január 25. 19:00
A Kaposvári Egyetem másodéves színész hallgatóiból szerveződött a k2 Színház 2010 nyarán, független színházi műhelyként definiálva magukat.
123456
2 / 6 oldal
Játék
A pár évvel ezelőtti post-rock hullám már jócskán lecsendesedett, de az igazán időtálló formációk nem vesztek a feledés homályába.
Copyright © 2017 EXIT Kiadói Kft.