Ajánló
Miért sírt a hal? Izraeli meseelőadás Budapest, Hatszín Teátrum, december 17. 11:00
Az előadás különleges felfedezőútra hívja a kicsiket egy olyan könyvtárba, amely tele van pop-up könyvekkel az egészen aprótól a kifejezetten hatalmasig…
A Jeditanács összeül Budapest, Trafó, december 17. 18:00
Vasárnaponként megfogadjuk, hogy nem iszunk többé, elhatározzuk, hogy számlákat fogunk kiegyenlíteni mások és magunk felé, úgy döntünk, jó útra térünk és a többi.
Leszámolás velem Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, december 17. 19:00
A Jurányi Inkubátorházban lesz látható először a világon Edouard Louis Leszámolás Eddyvel című művének színpadi monodráma változata Leszámolás velem címmel. Az előadás a FÜGE és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében jött létre.
A 25 éves Pesti Est bemutatja: Majdnem 20 Kiképzés – az Ördögkatlan Produkció előadása Budapest, Átrium, december 17. 19:30
A 2015-ben megszűnt Bárka Színházat idézi meg Tasnádi István Majdnem húsz című, a tavalyi Ördögkatlan Fesztiválon Vidovszky György rendezésében bemutatott utópiájában, amit most újra láthatunk az Átriumban a 25 éves Pesti Est-sorozat keretében.
A léggömb elrepül – Fesztbaum Béla Kosztolányi-estje Budapest, Vígszínház, december 17. 19:30
Nem egy megszokott író-est. Inkább színház, monodráma, Kosztolányi írásfüzére színpadon: verseiből, újságcikkeiből, útleírásaiból, novelláiból rajzolódik ki egy igazából felnőni sosem akaró, az életet, a játékot szenvedélyesen szerető fiatalember portréja.
Két néni, ha megindul Budapest, Örkény István Színház, december 17. 20:30
Most először látható hazánkban Pierre Notte darabja. A szerző a kabaré műfajának szerelmese, a Két néni, ha megindul pedig már címe alapján parádésnak tűnik. A mű ráadásul nem más, mint temetői road movie és fekete humorú kabaré egyben.
Cyber Cyrano Budapest, Kolibri Pince Színház és Teázó, december 18. 16:00
A közösségi portálok virágkorukat élik. Nemcsak a felhasználókat szippantják be, de a művészek többségét is megihletik. Tasnádi István, a Finito és a Made in Hungária (hogy csak a két legnépszerűbbet említsük) című darabok írója is egy ilyen témájú művel jelentkezik.
Ascher Tamás Háromszéken Új Pintér Béla-bemutató Budapest, Katona József Színház, december 18. 19:00
A nagy port kavart A bajnok című darab után újabb közös előadást készített Pintér béla és a Katona József Színház.
XIV. René – zenés őrület 3 felvonásban Budapest, Karinthy Színház, december 18. 19:00
Lodoméria, ez a kis ország politikai válságban van. Korrupció, cselszövések, kicsinyes hatalmi játszmák, ellenzéki tüntetések nehezítik az uralkodást. A fiatal király, XIV. René hatalmát trónkövetelő és egy szomszédos nagyhatalom uralkodója is fenyegeti.
A Dohány utcai seriff Budapest, Örkény István Színház (Stúdió), december 18. 19:30
A FÜGE és a Kaposvári Egyetem ismét kemény fába vágta a fejszéjét, legújabb premierdarabjuk – mely a Jurányiban debütál – szövegkönyve ugyanis a vészkorszak alatt elhurcolt és megkínzott emberek memorandumaiból áll össze.
12345678910
2 / 10 oldal
Ahol a héten érdemes...
 
december 14 - 20.
 
Budapest, Karinthy Színház, december 16. 19:00
 
Budapest, Hatszín Teátrum, december 16. 11:00
Játék
Steven, a karizmatikus sebész felkarolja egykori páciense kamasz fiát, ráadásul a srácot a férfi családja is megszereti. Csakhogy a zavart fiú komoly áldozatot vár el az orvostól.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.