Ajánló
Tündöklő középszer Budapest, Átrium, október 7. 18:00
Baj az, ha valaki középszerű? Néhányan ennél a jelzőnél sértőbbet el sem tudnának képzelni. Pedig középszerűnek lenni jó. Nyugodt, kiszámítható, zavartalan, hogy azt ne mondjam, boldog állapot. Nem egyenlő a tehetségtelenséggel.
Vágyvillamos Budapest, Radnóti Miklós Színház, október 7. 19:00
Az újrafordításnak köszönhetően kissé megváltoztatott cím ellenére ez a Vágyvillamos ugyanaz a Pulitzer-díjas A vágy villamosa, mely Tennessee Williams amerikai drámaíró egyik legismertebb műve, és amiért 1947-es első bemutatása óta világszerte folyamatosan rajong a közönség.
A szív hídjai Budapest, Belvárosi Színház, október 8. 19:00
Az Esőember, a Kramer kontra Kramer és a Római vakáció után újabb filmklasszikus színdarab változatát ismerteti meg velünk az Orlai Produkció. A Robert James Waller Madison megye hídjai című romantikus regényén alapuló…
Nehéz Budapest, Szkéné Színház, október 8. 19:00
Sokféleképpen élheti meg az ember, ha elhagyja a csendes kis szülővárosát vagy szülőfaluját, hogy egy nagyvárosban kezdjen új életet. Egyeseknek izgalmas kaland ez, másoknak küzdelem egy reménybeli jobb életért.
A játékos Budapest, Radnóti Miklós Színház, október 9. 19:00
Dosztojevszkij kisregénye, A játékos egy fiktív német fürdővárosban, Roulettenburgban játszódik, ahol virágzik a kaszinóélet. Az idetévedő alakok akár minden vagyonukat felteszik, és abban reménykednek, hogy ha nyernek, önmagukat is megválthatják.
70, Girls, 70 – Nercbanda Budapest, Karinthy Színház, október 9. 19:00
Meghódította már a musical Amerikát is, hatalmas sikerrel játszották a zenés darabot a New York-i Broadwayen is. Például olyan színésznagyságok léptek színpadra a vígjátékban, mint Olympia Dukakis. Most Budára költözik a musical, méghozzá a Karinthy Színházba.
A férfiak szexuális világa Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, október 9. 19:00
Míg számos mű kifejezetten a női lélek őskáoszra emlékeztető misztériumát boncolgatja, addig a méltatlanul háttérbe szorult hímek belső világával viszonylag kevesen foglalkoznak. Persze ha a népszerű sztereotípiákat vesszük alapul…
Az élet mint olyan Budapest, Vígszínház, október 10. 19:30
Mi van a "boldogan éltek, míg meg nem haltak" után? Sok-sok együtt töltött év eredményeképpen az emberen - valamiért inkább a férfiakon - úrrá lesz egy hirtelen pánik, hogy "uram isten, elrontottam az életem, vannak még potenciális partnerek a világon, én meg pont őt választottam!"
Szent Péter esernyője Budapest, Karinthy Színház, október 11. 17:00
Mikszáth Kálmán egyik legismertebb (és legbájosabb) művét, a Szent Péter esernyőjét az eredeti regény forma mellett láthattuk már több alkalommal filmen is (leghíresebb az 1958-as, Törőcsik Marival a főszerepben készült feldolgozás).
A Pesti Est bemutatja: Napraforgó Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, október 11. 19:00
A Jurányi Inkubátorház az új bemutatója, a Napraforgó, egy kortünetre összpontosít, amelynek nemcsak tragikumát mutatja meg, hanem abszurditásából adódó humorát is, a felnőttek és a gyerekek szemszögéből egyaránt.
1234567
3 / 7 oldal
Ahol a héten érdemes...
Budapest, Debrecen, Pécs, Szeged, szeptember 21 - 30.
 
 
szeptember 21 - 27.
 
Budapest, Játékszín, szeptember 22. 19:00
 
Játék
„All you need is love” énekli a Beatles 1967-ben nemcsak koncerteken, a rádióban, de már a televízióban is. Az első egész világot behálózó élő tévéközvetítést több mint négyszáz millióan nézik izgatottan a Földön.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.