Ajánló
Az étkezés ártalmasságáról Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, november 26. 19:00
Parti Nagy Lajos művét az Orlai Produkciós Iroda és a Füge Produkció mutatja be a Jurányi Házban. A darabot Znamenák István rendezésében Mészáros Máté adja elő.
A 25 éves Pesti Est bemutatja: Majdnem 20 Kiképzés – az Ördögkatlan Produkció előadása Budapest, Átrium, november 26. 19:30
A 2015-ben megszűnt Bárka Színházat idézi meg Tasnádi István Majdnem húsz című, a tavalyi Ördögkatlan Fesztiválon Vidovszky György rendezésében bemutatott utópiájában, amit most újra láthatunk az Átriumban a 25 éves Pesti Est-sorozat keretében.
Rainer Werner Fassbinder: A félelem megeszi a lelket Budapest, Átrium, november 27. 19:30
A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder A félelem megeszi a lelket című műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi kiszolgáltatottság történetét meséli el szívszorító egyszerűséggel és tisztasággal.
Ady/Petőfi Budapest, Thália Színház, november 27. 19:30
A magyar kultúra napján, január 22-én debütál a Nézőművészeti Kft. és a Manna Kulturális Egyesület új darabja, mely egy rendhagyó irodalomóra keretein belül szeretné közelebb hozni a két költőóriást a nézőkhöz.
70, Girls, 70 – Nercbanda Budapest, Karinthy Színház, november 28. 19:00
Meghódította már a musical Amerikát is, hatalmas sikerrel játszották a zenés darabot a New York-i Broadwayen is. Például olyan színésznagyságok léptek színpadra a vígjátékban, mint Olympia Dukakis. Most Budára költözik a musical, méghozzá a Karinthy Színházba.
Szent Péter esernyője Budapest, Karinthy Színház, november 29. 16:00
Mikszáth Kálmán egyik legismertebb (és legbájosabb) művét, a Szent Péter esernyőjét az eredeti regény forma mellett láthattuk már több alkalommal filmen is (leghíresebb az 1958-as, Törőcsik Marival a főszerepben készült feldolgozás).
Bernhardi-ügy Budapest, Örkény István Színház, november 29. 19:00
Huszonnégy év után kerül ismét színpadra Arthur Schnitzler színműve a Bernhardi-ügy, most az Örkény István Színházban. Hazánkban először a Vígszínház mutatta be a drámát 1991-ben. Akkor Gábor Miklós, játszotta a professzor szerepét.
Távoli dal Budapest, Vígszínház, november 29. 19:30
Józan László Szabó István, Oscar-díjas filmrendező rendezésében adja elő Simon Stephens vallomását a Vígszínház Házi Színpadán. A Távoli dal című monodráma egy fiú útkereséséről szól.
SzívHANG / Éljen soká Regina! Budapest, Szkéné Színház, november 30. 16:30
Nyolc roma nő, akik semmit nem kaptak ingyen az élettől. Fiatalon felnőtté váltak, és azóta keményen megküzdenek a mindennapokkal, hogy felnevelhessék a gyerekeiket.
Pintér Béla-Darvas Benedek: Parasztopera Budapest, Átrium, november 30. 18:30
A Pintér Béla által írr Parasztopera az utóbbi idők egyik legizgalmasabb színpadi műve, az „eredeti" előadást pedig, a szerző rendezésében, nem kevesebb mint tíz éve játsszák magyarországi és külföldi színpadokon.
12345678
3 / 8 oldal
Játék
The Trill of It All néven látott napvilágot Sam Smith legújabb nagylemeze.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.