Ajánló
Caligula helytartója Budapest, Szkéné Színház, október 11. 19:00
Annak ellenére, hogy sokak véleménye szerint Székely János 1972-es műve, a Caligula helytartója a magyar drámairodalom (egyik) csúcsa, manapság mégis méltatlanul kevesen ismerik.
Dollár Papa Gyermekei: Csehov Budapest, Trafó, október 11. 20:00
A Trafóban Dollár Papa Gyermekei-bemutatóra készülnek. Mit kell tudni az igazán népszerű társulatról? Pályakezdő színészek 2009 tavaszán összeálltak és saját erőből önálló színházi produkciót hoztak létre.
Családi játszmák Budapest, Belvárosi Színház, október 12. 19:00
A Belvárosi Színházban mutatja be az Orlai Produkciós Iroda Sam Holcroft intellektuális komédiáját, ami 2015-ben a londoni Nemzeti Színház nagy sikere volt. A Göttinger Pál rendezésében készülő előadás június végétől látható.
Az étkezés ártalmasságáról Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, október 12. 19:00
Parti Nagy Lajos művét az Orlai Produkciós Iroda és a Füge Produkció mutatja be a Jurányi Házban. A darabot Znamenák István rendezésében Mészáros Máté adja elő.
A víg özvegy Budapest, Budapesti Operettszínház, október 13. 19:00
Szabó Máté rendezésében a Budapesti Operettszínház tíz év után tűzte ismét műsorára Lehár Ferenc klasszikus remekét, A víg özvegyet, mely több mint száz éve járja diadalútját szerte a világon.
Martin McDonagh: Hóhérok Budapest, Katona József Színház, október 13. 19:00
Az ír származású, Oscar-díjas Martin McDonagh: Hóhérok című kortárs színdarabját, Gothár Péter rendezésében, Fekete Ernő, Rezes Judit és Jordán Adél főszereplésével a Katona József Színház tűzi műsorra.
Leszámolás velem Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, október 13. 20:00
A Jurányi Inkubátorházban lesz látható először a világon Edouard Louis Leszámolás Eddyvel című művének színpadi monodráma változata Leszámolás velem címmel. Az előadás a FÜGE és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében jött létre.
Távoli dal Budapest, Vígszínház, október 15. 19:30
Józan László Szabó István, Oscar-díjas filmrendező rendezésében adja elő Simon Stephens vallomását a Vígszínház Házi Színpadán. A Távoli dal című monodráma egy fiú útkereséséről szól.
Telefondoktor Budapest, Thália Színház, október 15. 19:30
Szeptember közepén színpadi színészként is megcsodálhatjuk az elsősorban színházi rendezőként tevékenykedő (olyan remek rendezéseiről ismert, mint a Cupido és a Halál vagy a Gyógyír északi szélre) Göttinger Pált. Ő játssza ugyanis a Bárkában május óta sikerrel futó egyszemélyes bohózat főszerepét (méghozzá a Poligamy direktora, Orosz Dénes rendezésében).
Tágra zárt szemek 18 éven felülieknek!
Budapest, Trafó, október 16. 20:00
Izgalmas előadásra készülnek a Trafó – Kortárs Művészetek Házában a Dollár Papa Gyermekei. Arthur Schnitzler Tágra zárt szemek című kisregényét állítják színpadra.
1234567
4 / 7 oldal
Ahol a héten érdemes...
Budapest, Debrecen, Pécs, Szeged, szeptember 21 - 30.
 
 
 
Budapest, Játékszín, szeptember 22. 19:00
 
Játék
New York, Párizs, Tokió és London után Budapesten is megrendezésre kerül a Felabration, a legendás nigériai zenész és emberjogi aktivista, Fela Kuti munkássága előtt tisztelgő emlékest.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.