Ajánló
Szent Péter esernyője Budapest, Karinthy Színház, április 30. 19:00
Mikszáth Kálmán egyik legismertebb (és legbájosabb) művét az eredeti regényforma mellett láthattuk már több alkalommal filmen is (leghíresebb az 1958-as, Törőcsik Marival a főszerepben készült feldolgozás).
A félelem megeszi a lelket Budapest, Átrium, április 30. 19:30
A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi kiszolgáltatottság történetét meséli el szívszorító egyszerűséggel és tisztasággal.
Telefondoktor Budapest, Thália Színház, április 30. 19:30
Színpadi színészként is megcsodálhatjuk az elsősorban színházi rendezőként tevékenykedő Göttinger Pált. Ő játssza ugyanis az egyszemélyes bohózat főszerepét (méghozzá Orosz Dénes rendezésében).
Isten hozott a majomházban Budapest, MU Színház, április 30. 20:00
2018 januárjában mutatta be a Terminal Workhouse Kurt Vonnegut azonos című novellája alapján készült egyrészes sci-fi játékot.
Tagadj, tagadj, tagadj Budapest, Hatszín Teátrum, május 2. 19:00
Újabb tabutéma került az Orlai Produkciós Iroda asztalára, amely ezúttal az élsport vitatott kérdését, a tiltott szerekkel való visszaélés témakörét kívánja bemutatni, Jonathan Maitland Nagy-Britannia egyik elsőszámú kortárs drámaírójának művén keresztül.
Az élet mint olyan Budapest, Vígszínház, május 2. 19:30
Mi van a „boldogan éltek, míg meg nem haltak” után? Sok-sok együtt töltött év eredményeképpen az emberen – valamiért inkább a férfiakon – úrrá lesz egy hirtelen pánik...
Cyber Cyrano Budapest, Kolibri Pince Színház és Teázó, május 3. 18:00
A közösségi portálok virágkorukat élik. Nemcsak a felhasználókat szippantják be, de a művészek többségét is megihletik. Tasnádi István is egy ilyen témájú művel jelentkezik.
Akit az istenek szeretnek Budapest, Szkéné Színház, május 3. 19:00
Csákányi Eszter témája a nők, akiket nagy empátiával és rokonszenvvel, humorral és öniróniával mutat be.
Utánképzés ittas vezetőknek Budapest, Pesti Magyar Színház, május 3. 19:00
Háy János Utánképzés ittas vezetőknek című „gyomor-keserű komédiájában” egy mai, már-már hétköznapi történetet láthatunk olyan emberekről, akiket mindannyian ismerünk.
Védett férfiak kertje Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, május 3. 19:00
A Stereo Akt előadásában eredeti közegében figyelhetünk meg egy ökoszisztémát, ahol a hatalmi berendezkedés, valamint a férfi és női társadalmi szerepek szokatlan formákat öltenek.
12345678910
4 / 12 oldal
Játék
Végre megérkezett a mïus albumtrilógiájának záródarabja! A Théque Records gondozásában megjelenő Twentytwo 22 című új lemez néhol még beránt a sötétebb elektronikába, de az irány már tudatosan pozitív.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.