Ajánló
Augusztus Budapest, Trip Hajó, május 28. 19:00
A rendező Bruno Schulz nyelvi metaforáit fordítja át képekre, a test, a mozgás, a gesztus nyelvére, amelyet a társulat színészeinek bravúros összjátéka és finom intellektusa tesz plasztikussá.
Secondhand Budapest, Örkény István Színház, május 28. 19:00
Az előadásban szereplő vallomások eddig soha nem tapasztalt éles fénnyel világítják meg a poszt-szovjet társadalmak traumáit, miközben rendkívül részletgazdag leírását adják az átélt eseményeknek.
70, Girls, 70 – Nercbanda Budapest, Karinthy Színház, május 28. 19:00
A musical meghódította már Amerikát is, hatalmas sikerrel játszották a New York-i Broadwayen is. A darab egykor jobb napokat látott színésznőkről mesél, akik egy lerobbant otthonban tengetik mindennapjaikat.
Az őrült nők ketrece Budapest, Átrium, május 28. 19:30
Az őrült nők ketrece az egyik első olyan színdarab volt, amely a homoszexualitást tette központi motívumává, és igyekezett feltenni és meg is válaszolni egy sor, a témával kapcsolatos kérdést.
A Dohány utcai seriff Budapest, Örkény István Színház (Stúdió), május 28. 19:30
A FÜGE és a Kaposvári Egyetem kemény fába vágta a fejszéjét: az előadásuk szövegkönyve ugyanis a vészkorszak alatt elhurcolt és megkínzott emberek memorandumaiból áll össze.
Az óriáscsecsemő A darabot a Budapesti Operettszínházban játsszák! Budapest, Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, május 29. 18:00
Opera énekesekre és bábokra. A nagy sikerű bábopera Az Armel Opera Festival és a Kolibri Színház együttműködésében jött létre.
Kakukkfészek Budapest, Radnóti Miklós Színház, május 29. 19:00
Ken Kesey Száll a kakukk fészkére című regénye 1962-ben jelent meg, egy évvel később megszületett a mű színpadi változata, majd 1975-ben pedig Miloš Forman filmet is készített belőle.
Káosz Budapest, Karinthy Színház, május 29. 19:00
Három harmincas nő – egy általános iskolai tanár, egy újságíró és egy pszichiáter – időről-időre kávéházakban találkoznak azért, hogy megosszák egymással életük legfontosabb eseményeit és a bajban támogassák egymást.
Varsói melódia Budapest, Hatszín Teátrum, május 29. 19:00
Van a politika, és van a szerelem. Ennek a két dolognak elvileg semmi köze egymáshoz. De volt, hogy volt. Van, hogy van. Milyen kár…
Anyám tyúkja Budapest, Örkény István Színház, május 29. 19:00
Mit csinál Edward király, angol király? Mihez ne fogjon senki könnyelműen? Mi történik őszi éjjel a galagonyával? A válaszokat egyformán tudjuk.
123456789
4 / 9 oldal
Játék
A világhírű zongoraművész, a Liszt-díjas Farkas Gábor legújabb, a Hungaroton gondozásában megjelent lemezének anyagát mutatja be szerda esti koncertjén.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.