Ajánló
Parasztopera Pintér Béla és Társulatának előadása Budapest, Átrium, november 30. 18:30
Pintér Béla író-rendező saját nagymamájától hallotta réges-régen e Szabadszállás környékén megesett históriát, majd 2002-ben társulatával opera formában dolgozta fel a balladisztikus történetet.
Háztűznéző Budapest, Katona József Színház, november 30. 19:00
Nyikoláj Gogol 1832-ben kezdett a Kérők című darab megírásába. A mű lényege ekkor még egy választani képtelen menyasszony és körülötte felvonuló férfiak karikaturisztikus megjelenítése volt.
Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk Budapest, Vígszínház, november 30. 19:00
November 5-én mutatták be a Vígszínházban Molnár Ferenc regénye nyomán íródott A Pál utcai fiúk című zenés játékot. A színdarab zenéjét Dés László és Geszti Péter szerezte, a szövegkönyv Grecsó Krisztián, az új írónemzedék egyik jelentős képviselőjének munkája.
Tóték Budapest, Örkény István Színház, november 30. 19:00
Idén márciusban debütált Mácsai Pál várva várt Tóték-rendezése a színész-direktor által vezetett Örkény Színház színpadán, és aratott egyöntetű sikert mind a szakma, mind a közönség körében. Ahogy Mácsai korábbi Örkény-adaptációjánál…
Telefondoktor Budapest, Thália Színház, november 30. 19:30
Szeptember közepén színpadi színészként is megcsodálhatjuk az elsősorban színházi rendezőként tevékenykedő (olyan remek rendezéseiről ismert, mint a Cupido és a Halál vagy a Gyógyír északi szélre) Göttinger Pált. Ő játssza ugyanis a Bárkában május óta sikerrel futó egyszemélyes bohózat főszerepét (méghozzá a Poligamy direktora, Orosz Dénes rendezésében).
Ahogyan a víz tükrözi az arcot Budapest, Katona József Színház, december 1. 19:15
Az idén huszadik születésnapját ünneplő sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely izgalmas, új előadásával vendégszerepel a fővárosban: a társulat Ahogyan a víz tükrözi az arcot című darabja, vagy ahogy ők nevezik, „megnyilatkozása”…
Az élet mint olyan Budapest, Vígszínház, december 1. 19:30
Mi van a "boldogan éltek, míg meg nem haltak" után? Sok-sok együtt töltött év eredményeképpen az emberen - valamiért inkább a férfiakon - úrrá lesz egy hirtelen pánik, hogy "uram isten, elrontottam az életem, vannak még potenciális partnerek a világon, én meg pont őt választottam!"
Családi játszmák Budapest, Belvárosi Színház, december 2. 15:00
A Belvárosi Színházban mutatja be az Orlai Produkciós Iroda Sam Holcroft intellektuális komédiáját, ami 2015-ben a londoni Nemzeti Színház nagy sikere volt. A Göttinger Pál rendezésében készülő előadás június végétől látható.
A Pesti Est bemutatja: Napraforgó Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, december 2. 18:30
A Jurányi Inkubátorház az új bemutatója, a Napraforgó, egy kortünetre összpontosít, amelynek nemcsak tragikumát mutatja meg, hanem abszurditásából adódó humorát is, a felnőttek és a gyerekek szemszögéből egyaránt.
Premierajándék Budapest, Thália Színház, december 2. 19:00
Különleges produkció a Thália Színházban: Csányi Sándor rendezőként debütál a Premierajándék című előadáson. A Thália színészei eljátsszák Oscar Wilde Lady Windermere legyezője című vígjátékát. És a teljes próbafolyamatot. És önmagukat. És egymást.
12345678
4 / 8 oldal
Játék
Woody Allen legújabb, az ’50-es években játszódó filmjében négy ember sorsa fonódik össze és változik meg végzetesen Coney Island nyüzsgő vidámparkjában.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.