Ajánló
A vihar Budapest, Budapest Bábszínház, október 27. 19:00
Shakespeare utolsó drámája mese és elmélkedés a politikáról. A mesében lelepleződik a kisszerűség és az ostobaság, és valódi hatalomnak tűnik a bölcsesség és a morális tartás.
A megtorlás napja A Pesti Est bemutatja Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, október 27. 19:00
Alig három évvel a Beszélnünk kell Kevinről című film bemutatója után, 2014 májusában a dél-kaliforniai Santa Barbarában egy huszonkét éves fiú, Elliot Rodger lemészárolt hat embert, tizenhármat megsebesített, majd önmagával is végzett.
Hóhérok Budapest, Katona József Színház, október 27. 19:00
Az ír származású, Oscar-díjas Martin McDonagh neve színházi és filmes berkekben is ismerősen cseng. A drámaírónak a Három óriásplakát Ebbing határában című rendezése a filmrajongókat varázsolta el.
A Pál utcai fiúk Budapest, Vígszínház, október 27. 19:00
A Molnár Ferenc regénye nyomán íródott színdarab zenéjét Dés László és Geszti Péter szerezte, a szövegkönyv Grecsó Krisztián munkája.
Don Quijote Budapest, Szkéné Színház, október 27. 19:00
Cervantes regényéből Benyhe János fordításának és Parti Nagy Lajos átiratának felhasználásával készített színdarabot Rába Roland.
100 szóban a város Budapest, Mozsár Műhely, október 27. 19:30
Az est középpontjában a városi élet áll. Minden, ami Budapest múltja, jelene, hétköznapjai, éjjele, nappala, fiatalsága, öregsége és százféle közege. A városban élő, legkülönfélébb emberek szólalnak meg az előadókon keresztül.
Napraforgó A Pesti Est bemutatja Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, október 27. 20:00
Az előadás egy kortünetre összpontosít, amelynek nemcsak tragikumát mutatja meg, hanem abszurditásából adódó humorát is, a felnőttek és a gyerekek szemszögéből egyaránt.
Thália Színház: Mr. és Mrs. Budapest, Thália Színház, október 28. 15:00
Egy házaspár, két színész, öt rendező, öt jelenet és öt divattervező egy fergeteges angol ötjelenetes komédiában!
Gólyakalifa A Pesti Est bemutatja Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, október 28. 19:00
A IV. TITÁNium Színházi Projekt második bemutatóját, a Babits A gólyakalifa című regénye alapján készült monodrámát Papp Endre adja elő, a darab rendezője Barcsai Bálint és Tárnoki Márk.
Heisenberg Budapest, Hatszín Teátrum, október 28. 19:00
Először látható Magyarországon Simon Stephens darabja, melyben egy hetvenes hentes és egy negyvenes pincérnő talál egymásra.
12345678910
4 / 16 oldal
Játék
Minden eddiginél nagyobb területen, több kiállítóval, exkluzív fashion show-val és egy vadonatúj, egyedülálló kuponakcióval jelentkezik az Őszi Esküvő Kiállítás a Hungexpón.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.