Ajánló
Tortúra Budapest, Karinthy Színház, december 2. 19:00
Stephen King 1987-ben megjelent Misery (Tortúra) című regénye azonnal megihlette a filmes világot, 1990-ben be is mutatták Rob Reiner rendezésében a belőle készült thrillert.
A nagy füzet Budapest, Szkéné Színház, december 2. 19:00
A Szkéné Színház és a Forte Társulat Erick Aufderheyde sikeres adaptációja nyomán vitte színre Agota Kristof Kossuth-díjas, magyar származású svájci írónő szikár nyelvezetű, egyszerre nyomasztó és szellemes tanmeséjét.
A csemegepultos naplója Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, december 3. 19:00
A nyár folyamán – Balatonfüreden, Szegeden és az Ördögkatlan Fesztiválon – Ötvös András már több ízben kilóra megvette a közönséget a monodráma hiperaktív csemegepultosaként, a szakma pedig a 24. Szabad Színházak Nemzetközi Találkozóján a legjobb színészi alakításnak kijáró Thealter-angyallal díjazta.
XIV. René – zenés őrület 3 felvonásban Budapest, Karinthy Színház, december 4. 19:00
Lodoméria, ez a kis ország politikai válságban van. Korrupció, cselszövések, kicsinyes hatalmi játszmák, ellenzéki tüntetések nehezítik az uralkodást. A fiatal király, XIV. René hatalmát trónkövetelő és egy szomszédos nagyhatalom uralkodója is fenyegeti.
A kellékes Budapest, Pesti Színház, december 4. 19:00
Az ember jegyet vált a színházba, kiöltözik, beül az x-edik sor akárhanyadik székére, és végignézi az előadást.
Vágyvillamos Budapest, Radnóti Miklós Színház, december 5. 19:00
Az újrafordításnak köszönhetően kissé megváltoztatott cím ellenére ez a Vágyvillamos ugyanaz a Pulitzer-díjas A vágy villamosa, mely Tennessee Williams amerikai drámaíró egyik legismertebb műve, és amiért 1947-es első bemutatása óta világszerte folyamatosan rajong a közönség.
A férfiak szexuális világa Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, december 5. 19:00
Míg számos mű kifejezetten a női lélek őskáoszra emlékeztető misztériumát boncolgatja, addig a méltatlanul háttérbe szorult hímek belső világával viszonylag kevesen foglalkoznak. Persze ha a népszerű sztereotípiákat vesszük alapul…
Bányavakság Budapest, Szkéné Színház, december 5. 20:00
Az 1981-es születésű Székely Csaba Bányavirág című, többszörösen díjnyertes darabja vérbeli tragikomédia, mely egy kis erdélyi faluban játszódik, ahol bezárják a bányát, így a helyi férfiak többsége vagy alkoholizmusba, vagy öngyilkosságba menekül.
Leszámolás velem Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, december 6. 19:00
A Jurányi Inkubátorházban lesz látható először a világon Edouard Louis Leszámolás Eddyvel című művének színpadi monodráma változata Leszámolás velem címmel. Az előadás a FÜGE és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében jött létre.
A Szkalla lányok Budapest, Pesti Magyar Színház, december 7. 19:30
A 100 éve született Örkény István 1963-as kisregényét több formában élvezhettük már. Az eredetiből később több színpadi változat is készült, de feledhetetlen Makk Károly 1974-es filmje is Dajka Margittal és Bulla Elmával.
12345678
5 / 8 oldal
Játék
The Trill of It All néven látott napvilágot Sam Smith legújabb nagylemeze.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.