Ajánló
A kaukázusi krétakör Budapest, Kamra, október 28. 19:00
Brecht szerint a legvéresebb időkben is élnek jó emberek. Egy nő menekül a háború közepén, karján egy gyerekkel. Ki utasítja el? Ki fogadja be? Övé-e a gyermek, ha nem ő szülte, de ő mentette meg az életét?
Tortúra Budapest, Karinthy Színház, október 28. 19:00
Stephen King 1987-ben megjelent Misery című regénye azonnal megihlette a filmes világot, 1990-ben be is mutatták a belőle készült thrillert. A regény Budára, pontosabban a Karinthy Színházba is beköltözött.
Mikve Budapest, Pesti Színház, október 28. 19:00
A mikve egy női fürdő, ahol havonta egyszer rituálisan megtisztulnak a zsidó asszonyok, csak így kerülhetnek újra intim kapcsolatba a férjükkel. Vallási szabály ez, hagyomány, mely különösen fontos ebben a világban.
Miskin herceg Budapest, Katona József Színház, október 28. 19:15
Dosztojevszkij A félkegyelmű című műve alapján készített monodrámát Takátsy Péter, melyben új megközelítésben veszi elő a klasszikus művet.
Az őrült nők ketrece Budapest, Átrium, október 28. 19:30
Az őrült nők ketrece az egyik első olyan színdarab volt, amely a homoszexualitást tette központi motívumává, és igyekezett feltenni és meg is válaszolni egy sor, a témával kapcsolatos kérdést.
Szakácskönyv a túlélésért Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, október 29. 19:00
Szokatlan előadással lepi meg közönségét a Gólem Színház. A Lichtenwörthöt megjárt Endrei Istvánné született Weisz Hedvig az ételeken keresztül meséli el az életét.
A tágra zárt szemek próbája 18 éven felülieknek!
Budapest, Trafó, október 29. 19:00
Arthur Schnitzler filmfeldolgozást is megélt kisregényét dolgozta fel a Dollár Papa Gyermekei társulata. Egy előadás, amelyben tabuk már rég nincsenek...
Dés László-Geszti Péter-Békés Pál: A dzsungel könyve Budapest, Pesti Színház, október 29. 19:00
Ugyan ki tudná összefoglalni, mi mindenről szól a farkasok közt nevelkedett Maugli, az emberek ketrecéből szabadult Bagira, a törvényt bölcsen oktató Balu, a titokzatos Ká, a bosszúra és embervérre szomjas Sír Kán története?
Egy doktorkisasszony naplójegyzetei Budapest, RS9 Színház, október 29. 19:30
Egy nő és négy férfi története az I. Világháború idején Bécsben illetve egy Bécs környéki szanatóriumban.
Az üvegbúra Budapest, Örkény István Színház (Stúdió), október 29. 19:30
Sylvia Plath Az üvegbúra című regénye a huszadik század sokat elemzett és idézett kultuszműve.
12345678910
5 / 16 oldal
Játék
Minden eddiginél nagyobb területen, több kiállítóval, exkluzív fashion show-val és egy vadonatúj, egyedülálló kuponakcióval jelentkezik az Őszi Esküvő Kiállítás a Hungexpón.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.