Ajánló
Vágyvillamos Budapest, Radnóti Miklós Színház, május 3. 19:00
Tennessee Williams amerikai drámaíró egyik legismertebb műve, és amiért 1947-es első bemutatása óta világszerte folyamatosan rajong a közönség.
A Bernhardi-ügy Budapest, Örkény István Színház, május 3. 19:00
Arthur Schnitzler annak idején betiltott színművét, A Bernhardi-ügyet, 2015-ben tűzte műsorára az Örkény István Színház. Hazánkban először a Vígszínház mutatta be a drámát 1991-ben. Akkor Gábor Miklós játszotta a professzor szerepét.
Mikve Budapest, Pesti Színház, május 3. 19:00
A mikve egy női fürdő, ahol havonta egyszer rituálisan megtisztulnak a zsidó asszonyok, csak így kerülhetnek újra intim kapcsolatba a férjükkel. Vallási szabály ez, hagyomány, mely különösen fontos ebben a világban.
Homokember Budapest, Mozsár Műhely, május 3. 19:30
Az összművészeti előadás E.T.A. Hoffmann novellájának parafrázisa, mely a színészek játéka és a multumédiás megoldások összefonódására épülve jön létre.
Gyévuska Budapest, Trafó, május 3. 20:00
Pintér Béla és Társulata igen sajátos színházi nyelvet beszél – meghatározhatatlan műfajú darabjaikban valahol az illúzió és a giccs peremvidékén egyensúlyozva kutatják az igazságot, legtöbbször igen éles kritikus-ironikus húrokat pendítve.
A Krakken művelet Budapest, Átrium, május 4. 18:00
„Egyfelvonásos, színdarabgyanús esemény az Átriumban”, olvasható a Mózsik Imre és Bodó Viktor által kifejezetten az Átrium felkérésére írt, pszicho-thriller-krimi-komédia műfaji besorolású előadásról.
Heisenberg Budapest, Hatszín Teátrum, május 4. 19:00
Először látható Magyarországon Simon Stephens darabja, melyben egy hetvenes hentes és egy negyvenes pincérnő talál egymásra.
Az átváltozás Budapest, Örkény István Színház, május 4. 19:00
Franz Kafka Az átváltozás című elbeszélése adja a keretet és az alapot a színpadi adaptációnak, mely más Kafka-művek motívumait vagy részleteit is felhasználja egy nagyon zenei, álomszerű szerkezetben.
Az oroszlán télen Budapest, Belvárosi Színház, május 4. 19:00
A történelmi ihletésű komédia Plantagenet Henrik udvarában játszódik. A nagy angol király hatalmas birodalmat épített, melyhez elfoglalta Franciaország nagy részét is. 1183 karácsonyára összehívja családját, hogy rendelkezzen az ország jövőjéről.
A nagy füzet Budapest, Szkéné Színház, május 4. 19:00
A Szkéné Színház és a Forte Társulat Erick Aufderheyde sikeres adaptációja nyomán vitte színre Agota Kristof Kossuth-díjas, magyar származású svájci írónő szikár nyelvezetű, egyszerre nyomasztó és szellemes tanmeséjét.
12345678910
5 / 12 oldal
Ahol a héten érdemes...
Budapest, Uránia, január 12. - május 25.
 
 
április 26. - május 2.
 
Budapest, Kamra, április 26. 19:00
 
április 26. - május 2.
Játék
Végre megérkezett a mïus albumtrilógiájának záródarabja! A Théque Records gondozásában megjelenő Twentytwo 22 című új lemez néhol még beránt a sötétebb elektronikába, de az irány már tudatosan pozitív.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.