Ajánló
A Szkalla lányok Budapest, Pesti Magyar Színház, május 4. 19:30
Örkény István 1963-as kisregényéből számos színpadi változat is készült, de feledhetetlen Makk Károly 1974-es filmje is Dajka Margittal és Bulla Elmával.
Első kétszáz évem Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, május 4. 20:00
„Akinek van humora, mindent tud. Akinek nincs, mindenre képes.” A mondás állítólag Királyhegyi Pál író, újságíró, humoristától származik, aki 1900-ban született, 1981-ben halt meg, így lényegében részt vett a XX. század teljes őrületében.
Adrian Mole újabb kínszenvedései a felnőttkor küszöbén Budapest, Hatszín Teátrum, május 5. 15:00
Ki ne emlékezne Sue Townsend ifjúsági könyveire, melyben Adrian Albert Mole rettenetes kínszenvedések közepette próbálta meg túlélni a kamaszkort? A ma már klasszikusnak tekinthető, napló formában megírt mű színpadi változata.
Dühöngő ifjúság Budapest, Belvárosi Színház, május 5. 17:00
John Osborne már klasszikussá vált vílághírű színdarabja most Nádasdy Ádám új fordításában is hódítóútjára indul.
Bebújós A Pesti Est bemutatja Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, május 5. 19:00
Négy szülő, négy gyerek és egy óvó néni. Az előadás érdekessége, hogy egy-egy szülőt és gyermekét ugyanaz a színész alakítja. Gyerekjáték az egész. Vagy mégsem?
Az őrült nők ketrece Budapest, Átrium, május 5. 19:30
Az őrült nők ketrece az egyik első olyan színdarab volt, amely a homoszexualitást tette központi motívumává, és igyekezett feltenni és meg is válaszolni egy sor, a témával kapcsolatos kérdést.
A kis herceg Budapest, Vidám Színpad, Eurocenter Óbuda, május 6. 10:30
Ez a felejthetetlen mese már sok gyereket és felnőttet repített el egy olyan bolygóközi utazásra, ahol az állomások nem távoli galaxisok, hanem az emberi természet különböző végpontjai.
Edith és Marlene Budapest, Hatszín Teátrum, május 6. 15:00
Edith Piaf és Marlene Dietrich, két legendás díva egy előadásban. A darabot huszonöt évvel ezelőtt írta a rendezőnő biztatására Pataki Éva.
Tartuffe Budapest, Örkény István Színház, május 7. 19:00
„Óvakodjatok a farizeusok kovászától, vagyis a képmutatástól. Nincs semmi elrejtve, ami nyilvánosságra ne kerülne, s titok, ami ki ne tudódna.” Lukács evangéliuma 12. 1.-3.
A csemegepultos naplója Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, május 7. 19:00
Ötvös András már több ízben kilóra megvette a közönséget a monodráma hiperaktív csemegepultosaként, a szakma pedig a 24. Szabad Színházak Nemzetközi Találkozóján a legjobb színészi alakításnak kijáró Thealter-angyallal díjazta.
234567891011
6 / 12 oldal
Játék
Két kislemez után első nagylemezével tér vissza a regresszív posztpunkrockot játszó The Foreheads zenekar.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.