Ajánló
Tóték Budapest, Örkény István Színház, január 30. 19:00
2013 márciusában debütált Mácsai Pál várva várt Tóték-rendezése a színész-direktor által vezetett színház színpadán, és aratott egyöntetű sikert mind a szakma, mind a közönség körében.
A 25 éves Pesti Est bemutatja: A megtorlás napja Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, január 30. 19:30
Alig három évvel a Beszélnünk kell Kevinről című film bemutatója után, 2014 májusában a dél-kaliforniai Santa Barbarában egy huszonkét éves fiú, Elliot Rodger lemészárolt hat embert, tizenhármat megsebesített, majd önmagával is végzett.
Az ördög Budapest, Karinthy Színház, január 31. 19:00
Az ördög már nem alszik: a Bartók Béla úton bárki találkozhat vele. Felújítva játsszák újra Molnár Ferenc világhírű vígjátékát a kelenföldi teátrumban.
Vőlegény Budapest, Belvárosi Színház, január 31. 19:00
Szép Ernő 1922-ben bemutatott darabjának aktualitása megkérdőjelezhetetlen. Itt mindenki a pénzre hajt, amihez nem kell mást tenni, mint jól házasodni. De mi van akkor, ha kiderül, a vőlegényjelölt és a menyasszonyjelölt is szegény?
A játékos Budapest, Radnóti Miklós Színház, január 31. 19:00
Dosztojevszkij kisregénye egy fiktív német fürdővárosban, Roulettenburgban játszódik, ahol virágzik a kaszinóélet. Az idetévedő alakok akár minden vagyonukat felteszik, és abban reménykednek, hogy ha nyernek, önmagukat is megválthatják.
Frida Budapest, Spinoza, január 31. 19:00
A Duda Éva Társulat és a Budapesti Operettszínház közös produkciója a próza, a zene, a tánc és a videóanimáció egyedi hatásával idézi meg Frida Kahlo életét Frida címmel.
A csemegepultos naplója Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, január 31. 19:00
A nyár folyamán – Balatonfüreden, Szegeden és az Ördögkatlan Fesztiválon – Ötvös András már több ízben kilóra megvette a közönséget a monodráma hiperaktív csemegepultosaként, a szakma pedig a 24. Szabad Színházak Nemzetközi Találkozóján a legjobb színészi alakításnak kijáró Thealter-angyallal díjazta.
Francia rúdugrás Budapest, Hatszín Teátrum, január 31. 19:00
Nem kell megijedni, a cím nem sportbemutatót takar – inkább valahol a lepedőakrobatika környékén keresgéljünk. Mohácsi István pályafutását felolvasószínházi előadásként indító, mégis sodró lendületű és fülledt erotikájú, habkönnyű darabját ugyanis a most színpadra állító Centrál Színház elsősorban azoknak ajánlja, akiknek a Káma Szútra is kevés.
A 25 éves Pesti Est bemutatja: Majdnem 20 Kiképzés – az Ördögkatlan Produkció előadása Budapest, Átrium, január 31. 19:30
A 2015-ben megszűnt Bárka Színházat idézi meg Tasnádi István Majdnem húsz című, a tavalyi Ördögkatlan Fesztiválon Vidovszky György rendezésében bemutatott utópiájában, amit most újra láthatunk az Átriumban a 25 éves Pesti Est-sorozat keretében.
Az élet mint olyan Budapest, Vígszínház, január 31. 19:30
Mi van a "boldogan éltek, míg meg nem haltak" után? Sok-sok együtt töltött év eredményeképpen az emberen - valamiért inkább a férfiakon - úrrá lesz egy hirtelen pánik, hogy "uram isten, elrontottam az életem, vannak még potenciális partnerek a világon, én meg pont őt választottam!"
12345678910
6 / 10 oldal
Játék
Az Én, Tonya a kilencvenes évek egyik legnagyobb amerikai médiabotrányának szatirikus feldolgozása, amelyet humorában mások mellett a Fargóhoz hasonlítanak. A film két színésznő, Margot Robbie és Allison Janney jutalomjátéka, akik egyértelműen Oscar-jelölésre is esélyesek.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.