Ajánló
EztRád Budapest, Szkéné Színház, október 17. 19:00
A Nézőművészeti Kft. előadása mai magyar életünkből filmszerűen villantja fel az embert érő pozitív és negatív hatásokat.
70, Girls, 70 – Nercbanda Budapest, Karinthy Színház, október 18. 19:00
A musical meghódította már Amerikát is, hatalmas sikerrel játszották a New York-i Broadwayen is. A darab egykor jobb napokat látott színésznőkről mesél, akik egy lerobbant otthonban tengetik mindennapjaikat.
SunCity – a Holnap Tali! – musical Budapest, Pesti Magyar Színház, október 21. 15:00
A népszerű sorozat most a musical műfajban indul hódító útjára. Vicces szituációk, lélegzetelállító zenés-táncos produkciók fűszerezik a fordulatos, romantikus történetet.
A mi kis városunk Budapest, Karinthy Színház, október 21. 19:00
Egy kisváros hétköznapjai, egy szerelem születése – ilyen apróságokból, látszólagos semmiségekből áll Thornton Wilder darabja, amit Karinthy Márton vitt színre.
Tanár úr, kérem! Budapest, Karinthy Színház, október 22. 19:00
Ki ne ébredt volna életében legalább egyszer azzal a vággyal, hogy bár a reggeli sűrű ködben tényleg eltűnt volna az iskola, és ha nem is örökre, de legalább a mai napon ne kellene betenni oda a lábunkat.
Két néni, ha megindul Budapest, Örkény István Színház, október 22. 19:00
A szerző, Pierre Notte a kabaré műfajának szerelmese, az a darabja pedig már a címe alapján parádésnak tűnik. A mű nem más, mint temetői road movie és fekete humorú kabaré egyben.
A székek Budapest, Pesti Magyar Színház, október 26. 19:30
Ionesco életvégi tragikus tréfájában, A székekben találkozik először a színpadon Béres Ilona és
Az őrült nők ketrece Budapest, Átrium, október 28. 19:30
Az őrült nők ketrece az egyik első olyan színdarab volt, amely a homoszexualitást tette központi motívumává, és igyekezett feltenni és meg is válaszolni egy sor, a témával kapcsolatos kérdést.
Kétely Budapest, Belvárosi Színház, október 29. 20:00
1964-et írunk. Egy bronxi egyházi iskola igazgatónője kemény kézzel és alapvető gyanakvással kezeli a gondjaira bízott gyerekeket. Az iskola azonban új tanítót kap, aki modern gondolkodást és személyes odafigyelést hoz a szigorú intézménybe.
Ádám almái
Az Ádám almái színpadi változata Anders Thomas Jensen azonos című dán-német filmje alapján készült, 2006-ban pedig az Európai Filmakadémia díjára jelölték.
1234567
7 / 7 oldal
Játék
„Hol legitimek a megéléseink? Egy csomó érzés, állapot egyszerűen illegál, nem szabad. A művészet alibi. A művészet oltárán szabad olyat tenni, amit az életben nem minden esetben. Ezért a művészet játék, alibi a szabadságra.” (Hód Adrienn).
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.