Ajánló
Leonce és Léna – a legboldogabb álom Budapest, Szkéné Színház, január 6. 19:00
„Egy mulatságos nevű, parányi ország tétlen királyfija elfut az államérdek diktálta kényszerházasság elől, hogy aztán némi bolyongás után, önszántából belefusson eredetileg kijelölt menyasszonya karjaiba.”
Ketten egyedül Budapest, Thália Színház, január 6. 19:00
A Thália Színház újabb premiere, a Ketten egyedül számtalan érdekességgel bír. Először is a történetet sokan ismerhetik, akik látták a Krumplirózsa című amerikai mozit, Michelle Pfeifferrel és Al Pacinóval a főszerepben.
Bernhardi-ügy Budapest, Örkény István Színház, január 6. 19:00
Huszonnégy év után kerül ismét színpadra Arthur Schnitzler színműve a Bernhardi-ügy, most az Örkény István Színházban. Hazánkban először a Vígszínház mutatta be a drámát 1991-ben. Akkor Gábor Miklós, játszotta a professzor szerepét.
Premierajándék Budapest, Thália Színház, január 7. 19:00
Különleges produkció a Thália Színházban: Csányi Sándor rendezőként debütál a Premierajándék című előadáson. A Thália színészei eljátsszák Oscar Wilde Lady Windermere legyezője című vígjátékát. És a teljes próbafolyamatot. És önmagukat. És egymást.
Mikve Budapest, Pesti Színház, január 7. 19:00
A mikve egy női fürdő, ahol havonta egyszer rituálisan megtisztulnak a zsidó asszonyok, csak így kerülhetnek újra intim kapcsolatba a férjükkel. Vallási szabály ez, hagyomány, mely különösen fontos ebben a világban.
A sütemények királynője Budapest, Szkéné Színház, január 8. 21:00
Pintér Béla a kilencvenes évek közepén több alternatív társulatnak is meghatározó színésze volt, mígnem első rendezéseként létrehozott egy igen különös előadást, amelynek címéül a saját nevéből készített anagrammát adta.
A víg özvegy Budapest, Budapesti Operettszínház, január 9. 19:00
Szabó Máté rendezésében a Budapesti Operettszínház tíz év után tűzte ismét műsorára Lehár Ferenc klasszikus remekét, A víg özvegyet, mely több mint száz éve járja diadalútját szerte a világon.
Rövid Budapest, Thália Színház, január 10. 19:30
Ljudmila Ulickaja Az orosz falvak asszonyai című novellájának színpadi átirata három nő borongós múltjába enged betekintést. A három teljesen különböző karakter egy könnyed esti dorbézolás alkalmával merül el az emlékekben...
Vágyvillamos Budapest, Radnóti Miklós Színház, január 14. 17:00
Az újrafordításnak köszönhetően kissé megváltoztatott cím ellenére ez a Vágyvillamos ugyanaz a Pulitzer-díjas A vágy villamosa, mely Tennessee Williams amerikai drámaíró egyik legismertebb műve, és amiért 1947-es első bemutatása óta világszerte folyamatosan rajong a közönség.
Maradjunk annyiban Budapest, Hatszín Teátrum, január 15. 19:00
A 2017-es Kritikusok díjára is felterjesztett interaktív előadás igaz történeten alapul. A szerző, Szalai Kriszta maga meséli el Lakatosné Jutka életének történetét a színpadon.
234567891011
7 / 11 oldal

Geszler Mária keramikusművész kiállítása.
Szombathely, Szombathelyi Képtár, 2017. december 14. - 2018. március 4.

Zakar István kiállítása.
Budapest, Újlipótvárosi Klub Galéria, 2017. december 14. - 2018. január 12.

Az Űrkorszak Kezdete – fotókiállítás.
Békéscsaba, Csabagyöngye Kulturális Központ, 2017. december 14. - 2018. február 16.

Játék
A Zuboly egy olyan öszvér, amelyben huncutul forr össze a magyar népzene ősereje a slágervilág sutaságaival. A kujon hatosfogat előtt a Csángálló fűt be gyimesi és moldvai dallamokkal.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.