Ajánló
Szentivánéji álom Budapest, MU Színház, február 3. 20:00
Két alkalommal látható a celldömölki színház izgalmasnak ígérkező Shakespeare-feldolgozása a fővárosban.
A hétfejű tündér Budapest, Budapest Bábszínház, február 4. 14:00
Olyan mesekönyveivel, mint a Szegény Dzsoni és Árnika vagy A négyszögletű kerek erdő, Lázár Ervin minden gyerek és egykori gyerek egyik kedvence. Legnépszerűbb művei közé tartozik az először 1973-ban kiadott, mintegy két tucat mesét...
Arzén és levendula Budapest, József Attila Színház, február 4. 17:00
Joseph Kesselring 1941-ben írt darabját az amerikaiak már 1944-ben filmre vitték Frank Capra rendezésében. A hazai színházak is igen kedvelik a bűnügyi történetet, ami több teátrum repertoárjában is szerepel.
Don Quijote Budapest, Szkéné Színház, február 6. 19:00
Cervantes regényéből Benyhe János fordításának és Parti Nagy Lajos átiratának felhasználásával készített színdarabot Rába Roland.
Én, József Attila (Attila szerelmei) Budapest, Madách Színház, február 6. 19:00
Sokak szerint talán nem jó ötlet musical formában előadni az egyik legnagyobb magyar költő élettörténetét, de ha Isten fiának sztorijából születhetett azóta klasszikussá vált rockopera, akkor ez talán nem szentségtörés József Attilával szemben sem.
Klamm háborúja Budapest, Kolibri Pince Színház és Teázó, február 7. 17:00
Azért csak úgy egymás között jelentsük ki, hogy a Kolibri igenis több mint színház, hiszen sajátos módszerekkel nevel és fejleszt a csecsemőkortól a kamaszkorig.
A 25 éves Pesti Est bemutatja: Bebújós Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, február 7. 19:00
A Budapesti Tavaszi Fesztivállal közösen mutatta be a Staféta és a 25 éves Pesti Est, a Pass Andrea rendezésében látható Bebújós című darabot, ovis korú gyerekekről és szüleikről.
A Bernhardi-ügy Budapest, Örkény István Színház, február 7. 19:00
Arthur Schnitzler annak idején betiltott színművét, A Bernhardi-ügyet, 2015-ben tűzte műsorára az Örkény István Színház. Hazánkban először a Vígszínház mutatta be a drámát 1991-ben. Akkor Gábor Miklós játszotta a professzor szerepét.
Igenis, Miniszterelnök Úr! Budapest, Átrium, február 7. 19:30
Pár évvel ezelőtt a magyar tévécsatornák is nagy sikerrel vetítették Antony Jay és Jonathan Lynn nyolcvanas évekbeli politikai vígjátéksorozatát, az Igenis, Miniszter Úr! címűt és folytatását, az Igenis, Miniszterelnök Urat.
Maradjunk annyiban Budapest, Hatszín Teátrum, február 10. 19:00
A 2017-es Kritikusok díjára is felterjesztett interaktív előadás igaz történeten alapul. A szerző, Szalai Kriszta maga meséli el Lakatosné Jutka életének történetét a színpadon.
234567891011
8 / 11 oldal
Játék
Az előadás a belső világunk és a külső valóság közötti átmeneti térbe invitálja a nézőt.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.