Ajánló
Életrevalók Budapest, Játékszín, május 12. 15:00
Eric Toledan-Oliver Nakache: Életrevalók című darabja először került magyar színpadra. Az igaz történetből 2011-ben azonos címmel nagy sikerű film is készült.
Fény presszó Budaörs, Budaörsi Latinovits Színház, május 12., szombat
Adva van egy presszó, a kelet-közép-európai kósza lelkek egyetlen mentsvára, egy kimért, titokzatos főúr és adva van egy férfi meg egy nő, mindkettejüket a zord idő kergette be ide.
Leonce és Léna Budapest, Szkéné Színház, május 12. 19:00
„Egy mulatságos nevű, parányi ország tétlen királyfija elfut az államérdek diktálta kényszerházasság elől, hogy aztán némi bolyongás után, önszántából belefusson eredetileg kijelölt menyasszonya karjaiba.”
Love, love, love Budapest, Belvárosi Színház, május 12. 19:00
All You Need Is Love énekli a Beatles 1967-ben nemcsak koncerten, rádióban, de már a televízióban is. Az első egész világot behálózó élő tévéközvetítést több mint négyszáz millióan nézik izgatottan a Földön.
Miskin herceg Budapest, Katona József Színház, május 13. 16:00
Dosztojevszkij A félkegyelmű című műve alapján készített monodrámát Takátsy Péter, melyben új megközelítésben veszi elő a klasszikus művet.
Egy piaci nap Budapest, Radnóti Miklós Színház, május 13. 19:00
Závada Pál valós eseményekből és eredeti dokumentumokból kiindulva írta meg az Egy piaci nap című regényét, amely az elmúlt évek egyik legfontosabb kortárs irodalmi alkotása volt.
Magyar nátha Kórképek a magyar nép zivataros századaiból Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, május 13. 19:00
Magyarországon felütötte fejét a HU-N1 vírus, közismertebb nevén a „magyarnátha”. A betegség a magyarok génjeit támadta meg, melynek következtében az eleurópaisodás jelei mutatkoznak rajtuk.
Gólyakalifa A Pesti Est bemutatja Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, május 14. 19:00
A IV. TITÁNium Színházi Projekt második bemutatóját, a Babits A gólyakalifa című regénye alapján készült monodrámát Papp Endre adja elő, a darab rendezője Barcsai Bálint és Tárnoki Márk.
Otthon Budapest, Trafó, május 14. 19:00
A Szerelem (Henrik Ibsen: Kis Eyolf) című előadás folytatásaként a színházi alkotók figyelmének központjában továbbra is a család, a családi kapcsolatok és viszonyok állnak.
Homo Ludens Project: Átváltozás Budapest, MU Színház, május 14. 20:00
A szegedi társulat Kafka egyik legismertebb elbeszélését dolgozza fel interdiszciplináris formában.
3456789101112
9 / 12 oldal
Ahol a héten érdemes...
Budapest, Uránia, január 12. - május 25.
 
Budapest, Átrium Galéria, április 20. - június 20.
 
április 26. - május 2.
 
Budapest, Átrium, április 26. 19:30
 
Játék
Végre megérkezett a mïus albumtrilógiájának záródarabja! A Théque Records gondozásában megjelenő Twentytwo 22 című új lemez néhol még beránt a sötétebb elektronikába, de az irány már tudatosan pozitív.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.