Ajánló
Makar Csudra Budapest, Thália Színház, február 10. 19:30
Maxim Gorkij orosz drámaíró első nyomtatásban megjelent és egyben legromantikusabb művét, a Makar Csudrát adja elő az egyik legkarakteresebb és az idei Cometre is jelölt színésznő, Farkas Franciska a Thália Színházban.
EztRád Budapest, Szkéné Színház, február 11. 19:00
A Nézőművészeti Kft. és a Szkéné előadásában a művészek olyan esztrád műsor létrehozását tervezik, amely a mai magyar életünkből filmszerűen villantja fel az embert érő pozitív és negatív hatásokat.
Vidám kísértet Budapest, Játékszín, február 12. 19:00
Sir Noël Coward 1945-ben vetette papírra színművét, a Vidám kísértetet. Nagyon is értő kézzel, mivel Coward a színműírás mellett forgatókönyveket írt, de színészkedett is.
A Dohány utcai seriff Budapest, Örkény István Színház (Stúdió), február 12. 19:30
A FÜGE és a Kaposvári Egyetem ismét kemény fába vágta a fejszéjét, legújabb premierdarabjuk – mely a Jurányiban debütál – szövegkönyve ugyanis a vészkorszak alatt elhurcolt és megkínzott emberek memorandumaiból áll össze.
Bányavakság Budapest, Szkéné Színház, február 13. 20:00
Az 1981-es születésű Székely Csaba Bányavirág című, többszörösen díjnyertes darabja vérbeli tragikomédia, mely egy kis erdélyi faluban játszódik, ahol bezárják a bányát, így a helyi férfiak többsége vagy alkoholizmusba, vagy öngyilkosságba menekül.
A politikusok lelki világa Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, február 15. 19:00
Közéleti kabaré keretében búvárkodik a politikusok lelkében a DEKK Színház társulata. Az előadásban arra keresik a választ, hogy mi zajlik a politika által befolyásolt emberekben, a közélet szereplőiben, pláne a politikusokban legbelül.
Jutalomjáték Budapest, Játékszín, február 15. 19:00
A darab az egyik esztendőnként felújított Broadway-vígjáték, melynek filmes változata is elsöprő sikert aratott. Parádés főszerepét elsőként – filmen és színpadon is – Jack Lemmon játszotta.
Így viszik át – Nyáry Krisztián alapján Budapest, Mozsár Műhely, február 15. 19:30
Erdeős Anna rendezésében mutatják be a Nyáry Krisztián közösségi médiát is felforgató Így szerettek ők című köteteiből származó történeteket.
A mi kis városunk Budapest, Karinthy Színház, február 16. 19:00
Egy kisváros hétköznapjai, egy szerelem születése – ilyen apróságokból, látszólagos semmiségekből áll Thornton Wilder darabja, amit Karinthy Márton vitt színre.
Radioaktív Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, február 17. 19:00
Marie Curie életéről készített monodrámát a Manna Produkció, melyben az izgalmas és egyedülálló tudósnak a történetét meséli el, aki megmutatta, hogy keverni nem csak a fakanállal lehet.
234567891011
9 / 11 oldal
Játék
A kubai zongorista, aki jazzt játszik, de mégsem jazz-zongorista az egész világot elbűvölte különleges játékával.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.