Ajánló
A Krakken művelet Budapest, Átrium, december 27. 17:00
„Egyfelvonásos, színdarabgyanús esemény az Átriumban”, olvasható a Mózsik Imre és Bodó Viktor által kifejezetten az Átrium felkérésére írt, pszicho-thriller-krimi-komédia műfaji besorolású előadásról.
A lány, aki hozott lélekből dolgozott 16 éven felülieknek! Budapest, Szkéné Színház, december 27. 19:00
„Egy nő története. Egy nő lányának a története. Egy nő anyjának a története. Egy nő apjának a története. Egy kapcsolat története. Egy másik kapcsolat története. Ha mindkét oldalról elveszünk mindent, akkor marad az X. Háy János az illúziókat veszi el és amit cserébe ad, az az igazság.”
A hattyú Budapest, Örkény István Színház, december 27. 19:00
A hattyú mesterkomédia: bravúros humorú, szellemesen éleslátó, pestiesen gúnyos.
A léggömb elrepül – Fesztbaum Béla Kosztolányi-estje Budapest, Vígszínház, december 27. 19:30
Kosztolányi írásfüzére színpadon: verseiből, újságcikkeiből, útleírásaiból, novelláiból rajzolódik ki egy igazából felnőni sosem akaró, az életet, a játékot szenvedélyesen szerető fiatalember portréja.
Időfutár Budapest, Magyar Színház, december 28. 11:00
Elkészült az egyik legkedveltebb mai ifjúsági rádiójáték, majd regénysorozat, az Időfutár színpadi adaptációja.
Bűn és bűnhődés Budapest, Szkéné Színház, december 28. 19:00
Dosztojevszkij az emberi lélek végtelen mélységeibe ereszkedik. Az előadás ezt a belső világot szándékozik ábrázolni, a szereplők lélektani folyamatait és állapotait próbálja formába önteni a test és a szöveg képiségén keresztül – mondja a rendező.
Az átváltozás Budapest, Örkény István Színház, december 28. 19:00
Franz Kafka Az átváltozás című elbeszélése adja a keretet és az alapot a színpadi adaptációnak, mely más Kafka-művek motívumait vagy részleteit is felhasználja egy nagyon zenei, álomszerű szerkezetben.
Az élet mint olyan Budapest, Vígszínház, december 28. 19:30
Mi van a „boldogan éltek, míg meg nem haltak” után? Sok-sok együtt töltött év eredményeképpen az emberen – valamiért inkább a férfiakon – úrrá lesz egy hirtelen pánik...
Tündér Lala Budapest, Magyar Színház, december 29. 11:00
„Halhatatlanok vagyunk, micsoda boldogság!” Szabó Magda örökbecsű regényét számos nagysikerű mesejáték alkotója, Halasi Dániel viszi színpadra.
Az ördög Budapest, Karinthy Színház, december 29. 14:30
Az ördög már nem alszik: a Bartók Béla úton bárki találkozhat vele. Felújítva játsszák újra Molnár Ferenc világhírű vígjátékát a kelenföldi teátrumban.
567891011121314
9 / 16 oldal
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.