Hírek
Átadták az idei Lábán Rudolf- és Halász Péter-díjakat
Díjazták a legszínvonalasabb kortárs tánc és független színházi produkciókat.
Újra műsoron az Ádám almái
Fél év kihagyás után, május végén és június elején újra látható a Radnóti Színház Ádám almái című előadása, a teátrum átépítési munkái miatt, a Katona József Színház színpadán.
Ismét a Kolibri Színház műsorán Az óriáscsecsemő bábopera
Május végén újra látható Vajda Gergely tavaly nyáron Bécsben és Budapesten is nagy sikerrel bemutatott báboperája, amely az Armel Opera Festival és a Kolibri Színház közös produkciójaként jött létre.
Bodolay Géza az OSZMI élén
A Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) által meghirdetett pályázaton három jelentkező közül Demeter Szilárd, a PIM főigazgatója Bodolay Géza Jászai Mari-díjas színházi rendezőt, egyetemi oktatót, színházigazgatót, érdemes művészt kérte fel az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet vezetői feladatainak ellátására.
Törőcsik Franciska a TÁP Színház monodrámájában
Törőcsik Franciska alakításában láthatjuk hamarosan a TÁP Színház legújabb, Anonyma – Nő a háborúban című monodrámáját, Papp Bojána rendezésében.
Májusban is k2 Színház a MU-ban
Májusban öt különböző előadással érkezik a k2 Színház társulata a MU Színházba. A társulat a fiatal színházcsinálók lévén különös hangsúlyt fektet a most felnövő generáció színházi nevelésére, a színház velük való megszerettetésére.
Meghallani és megérteni
Nem mindennapi bemutatónak ad helyet a Centrál Színház Kisszínpada. A Menhely Alapítvánnyal közösen létrehozott Kakaóscsiga ugyanis hajléktalan emberek által elmesélt történetekből, az ő élményeik és élettapasztalataik ihletésére megalkotott előadás
Újra szabad az egyetem
A februárban a dunszt.sk portál által elindult kezdeményezés jóvoltából április 25-én szervezik meg az ötödik Szabadegyetemi Kurzust a Stúdió K-ban.
Megújult a tízéves dunaPart
Idén ötödik alkalommal rendezi meg a Trafó a dunaPart elnevezésű kortárs magyar előadó-művészeti platformot november 27. és 30. között. Az idei esemény felhívása még nyitott, bárki jelentkezhet rá.
Elhunyt Bács Ferenc színművész
Életének 83. évében, hosszan tartó, súlyos betegség után, kedden elhunyt Bács Ferenc, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, Budapest Főváros Díszpolgára - tudatta a művész családja az MTI-vel.
12345678910
1 / 86 oldal
Játék
Vitális Ivánék új albuma stílusában kissé eltér az eddigiektől, és a punk, a hard rock és a pszichedélia irányába mozdul el.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.