Hírek
Alföldi lesz Malvolio
Még igen messze van a nyár, de a Szegedi Szabadtéri Színpadon már tudják, hogy a saját produkciójuk Shakespeare egyik legnépszerűbb műve lesz, a Vízkereszt, vagy amit akartok című.
Eszenyi Enikő kapta az idei Páger Antal-színészdíjat
Eszenyi Enikő kapta idén a Páger Antal-színészdíjat; a művész vasárnap vette át a makói önkormányzat elismerését Farkas Éva Erzsébet polgármestertől a Maros-parti városban, a Hagymaházban.
Kean, a színész a Tháliában
A Thália színházban megkezdődtek a Kean, a színész próbái. Az új darab március 5-én kerül bemutatásra, a neves angol színész, Edmund Kean viharos magánéletébe enged betekintést: szerelem, féltékenység, és még egy szökevény menyasszony is felkavarja a kedélyeket.
Színpadon az egész Haumann család
A Pesti Magyar Színházban elkezdődtek Moliére A Fösvény című színművének próbái. A bemutató érdekessége, hogy a három főszerepet a Haumann család játssza: Haumann Péter, Haumann Petra és Haumann Máté.
Tahi Tóth Lászlót az idegtudományi intézetben kezelik
Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben kezelik tovább Tahi Tóth László színművészt, aki szombaton este a József Attila Színházban lett rosszul előadás közben - közölte a Vígszínház.
Fesztivál egyetemistáknak
Február 3. és 5. között FACT - Festival, Arts, Cinema és Theatre - elnevezéssel nemzetközi fesztivált indít a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem. Az első rendezvénysorozaton négy külföldi és két magyarországi művészeti egyetem nyolc előadását láthatja a közönség.
Madách-díjasok
Az idei Madách-díjakat Szvorák Katalin népdalénekes és Huszti Péter színművész kapta. Madách Imre, Az ember tragédiája szerzője a Nógrád megyei, ma már Szlovákiához tartozó Alsósztregován 1823. január 20-án a született.
Anya és lánya először egy színpadon
A Magyar Színházban február 3-án lesz ONeill: Utazás az éjszakába című drámájának a bemutatója. Bánsági Ildikó, a darab főszereplője - Mary Cavan Tyrone - egykor Nemzeti Stúdiósként Bodnár Sándor tanítványaként ebből az épületből indult a főiskola és a karrier felé.
Fischer Ádámot tiszteletbeli tagjává választja a Bécsi Állami Opera
Fischer Ádámot tiszteletbeli tagjává választja a Bécsi Állami Opera (Wiener Staatsoper). A kinevezésre a január 26-i Don Giovanni-előadást követően kerül sor.
Székelyföldi turnéra indul A Csárdáskirálynő
Székelyföldi turnéra indul születésének 100. évfordulója alkalmából Kálmán Imre A Csárdáskirálynő című operettje. A székelyföldi turné után legközelebb január 22-én a pozsonyi Hviedoslav Színházban láthatja a közönség az előadást.
6789101112131415
10 / 73 oldal
Játék
Gordon Zsigmond, a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz a ’30-as évek Budapestjén. A szálak több irányba vezetnek, és úgy tűnik, senkinek nem áll érdekében az, hogy kiderüljön az igazság.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.