Hírek
A Radnóti évadzárása
Sok változás történt a Radnóti Miklós Színház életében az elmúlt évadban. Az igazgató, Kováts Adél első önállóan vezetett évadát rögtön egy arculatváltással indította. Innovatív elképzelések megfogalmazásával, új irányok kijelölésével újrapozícionálta a Radnóti Színházat.
A IV. Tantermi Színházi Projekt
A Füge Produkció IV. Tantermi Színházi Projekt felhívására (amelynek célja iskolákban bemutatott magas színvonalú előadások létrejöttének és továbbjátszásának támogatása) 75 pályázat érkezett be.
Londonban vendégszerepel a Góbi Rita Társulat
Egy kapcsolat dinamikáit mutatja be egészen újfajta megközelítésben a Góbi Rita Társulat június 22-én, csütörtökön a brit főváros legszínesebb kerületében, Camdenben, a Londoni Magyar Kulturális Központ szervezésében.
Tízezreket érdekel a kortárs művészet – Sikeres évadot zár a Trafó
2016/2017-ban több mint 40 ezren voltak kíváncsiak a Trafó programjaira, 2800-nál is többen a kiállításokra, így az évadot 90%-on felüli látogatottsággal zárta az intézmény. Újdonságokban és kísérletezésben most sem volt hiány, 12 ősbemutató, 45 külföldi előadás, 18 koncert valósult meg.
Elindult a jegyértékesítés a Színházak Éjszakájára
2017. szeptember 16-án érkezik a VI. Színházak éjszakája 36 színházzal és programjaikkal. Az előző évekhez hasonlóan már június 16-tól vásárolhatók karszalagok kedvezményes áron.
Augusztus 20-ig várják a szavazatokat a Kaszás Attila-díj jelöltjeire
Augusztus 20-ig várják a szavazatokat a Kaszás Attila-díj idei jelöltjeire: Gazsó Györgyre, a Radnóti Színház, Szikszai Rémuszra, a Szkéné Színház és Krisztik Csabára, a székesfehérvári Vörösmarty Színház művészére.
Rockopera Nero császárról a Forum Romanumon
A helyszín és Oscar-díjas zeneszerző teszi rendkívülivé az ókori Róma szívében, a Palatinus-dombon szerdától látható Isteni Nero (Divo Nerone) című új olasz rockoperát, amely a legenda szerint a Rómát felgyújtó császár alakját mutatja be.
Angelus Iván Eck Imre-díjat kapott
Angelus Iván, a Budapest Tánciskola alapítója és művészeti vezetője iskolaalapító és innovatív szemléletű pedagógiai tevékenységéért nyerte el az elismerést.
Műfordítók tartanak találkozót a Petőfi Irodalmi Múzeumban
A Petőfi Irodalmi Múzeum 2017. június 11-13. között az Arany János-emlékév keretében megrendezi a Magyar Irodalom Műfordítóinak Találkozóját. A résztvevőket hétfőn Áder János köztársasági elnök, az Arany János-emlékév Emlékbizottságának elnöke köszönti.
Évadzáró és díjátadó a Jászai Mari Színházban
A tatabányai Jászai Mari Színház, Népház évadzáró ülésén a társulat szavazatai alapján az évad legjobb női alakításáért járó Jászai-gyűrűt Major Melinda, a férfi alakításért járó díjat pedig Dévai Balázs vehette át.
6789101112131415
10 / 80 oldal
Játék
Az ExperiDance Production célja a legmagasabb szintű művészi szórakoztatás és a forradalmasított magyar tánckultúra népszerűsítése az egész világon.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.