Hírek
Jászai Mari halotti maszkja a debreceni Déri Múzeumban
Jászai Mari halotti maszkját adományozta a debreceni Déri Múzeumnak a helyi Csokonai Nemzeti Színház igazgatója. Ráckevei Anna egy sajtótájékoztató keretében adta át a különleges ereklyét Angi János múzeumigazgatónak.
Az elvágyódás drámája az Örkényben
Október 14-én premiert tartanak az Örkény Színházban, Csehov Három nővér című drámáját mutatják be.
Ősbemutató a Pesti Színházban
Hazai színházban először mutatják be Peter Morgan darabját, az Audenciát. A színmű az utóbbi évek egyik sikerdarabja a Broadway és a West End színházaiban. Aktuális is, hiszen Anglia és Európa kapcsolata napjainkban is központi téma.
Díjátadás a magyar dráma napján a Bajor Gizi Színészmúzeumban
Díjátadással ünnepelnek a magyar dráma napján, szeptember 21-én, szerdán délután a budapesti Bajor Gizi Színészmúzeumban, ahol átadják Szép Ernő-díjakat.
Színházi fesztivál Prágában Václav Havel tiszteletére
Színházi fesztivált rendeznek Václav Havel drámaíró, volt csehszlovák és cseh államfő tiszteletére október 4. és 9. között Prágában. A 2011 decemberében elhunyt Havel október 5-én lenne 80 éves.
Tánc minden mennyiségben a Nemzetiben
A Nemzeti Színház és a Nemzeti Táncszínház közös évadkezdésre készül. Szeptembertől különleges táncszínházi produkciókkal is gazdagodhat a Nemzeti Színházba járó közönség.
Törőcsik Mari kapta a Szenes Iván-életműdíjat
Törőcsik Mari kapta a Szenes Iván-életműdíjat, Nyári Károly pedig a Szenes Iván Művészeti Díjat és a dalszerző feleségéről elnevezett Kornay Mariann Művészeti Díjat nyerte el. A fiatalok Szenes Iván Művészeti Díjának idei győztese lett Tabáni István.
Prima Primissima - Bejelentették a díj idei jelöltjeit
A Prima Primissima-díj tíz kategóriájának harminc jelöltje összesen 250 millió forintot kap a magas erkölcsi elismerés mellett; a Junior és megyei Primák további 130 kitüntetést vehetnek át, több mint 150 millió forint pénzdíjjal.
Rátóti ismét pesti színész lett
Reviczky Gábor búcsúzik a Nemzeti Színháztól, miközben Rátóti Zoltán, a Kaposvári színház volt direktora érkezik a teátrumba. Ám csak az évad második felétől szerződik a művész a Nemzetibe.
Pesti Broadway Fesztivál
A Budapesti Operettszínház az évadot szeptember 16-án és 17-én a már hagyománnyá vált Pesti Broadway Fesztivállal indítja. Ezzel egy időben, szintén szeptember 17-én kerül sor ötödik alkalommal a Színházak Éjszakájára a fővárosi színházak részvételével.
6789101112131415
10 / 67 oldal
Ahol a héten érdemes...
Budapest, 2016. december 5. - 2017. április 22.
 
Budapest, Iparművészeti Múzeum, 2016. április 1. - 2017. június 11.
 
március 23 - 29.
 
Játék
Ismét a budapesti Vasúttörténeti Parkban kerül megrendezésre Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű-rendezvénye, az Oldtimer Show, amire a szervezők vadonatúj kiállítási anyaggal készülnek.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.