Hírek
Háromszázezer magas Cé – Simándy100
Széles e hazában nincs olyan zenekedvelő, aki ne hallotta volna a csodálatos tenortól, Simándy Józseftől a Bánk bán áriáját, a Hazám, hazám címűt. Az operaénekes Magyarország egyik leghíresebb tenoristája volt, akinek hangja és alakja elválaszthatatlanul forrt össze Erkel operájának címszerepével.
Online közvetítik a Szentivánéji álmot a londoni Shakespeare's Globe színházból
Online közvetítik vasárnap a bollywoodi ihletésű Szentivánéji álom előadást a londoni Shakespeare's Globe színházból. A BBC News kiemelte, hogy ez lesz az első élő közvetítés a híres teátrumból.
A Vígszínház előadása kapta a Dottore-díjat
A Vígszínház Kvartett című előadása kapta a legjobb nagyszínpadi előadásért adható Dottore-díjat a nyíregyházi Vidor Fesztiválon. Az életműdíjat Józsa Imre színművész vehette át.
Bérgyilkos a Tháliában
A Thália Színházban az évad első premierje a Bérgyilkos a barátom című produkció lesz október 8-án. A darab rendezője, Vida Péter ismert művésze a színháznak, akit 2012 óta láthatunk a teátrum különböző darabjaiban.
Megújul a Katona K:antin
A Katona József Színház előcsarnokában a Kino kávézó csapata várja a vendégeket reggelivel, friss kenyérből készített szendvicsekkel, salátákkal, süteményekkel és közel húszféle kávéval.
Mindenki maradt a helyén
Mint már hírül adtuk, három színház igazgatói posztjára adtak ki pályázatot. Most viszont már döntött a fővárosi közgyűlés arról, ki vezetheti majd az Újszínházat, a Thália Színházat és a Madách Színházat.
A nők iskolájától A bádogdobig
A Katona József Színház az idei évadban tíz bemutatóval várja a közönséget. Elsőként szeptember 24-én Gogol Egy őrült naplója című művét mutatják be külső helyszínen, a Jurányi Inkubátorházban, Bodó Viktor rendezésében.
A direktor a nőkre is gondol
Kováts Adél, a Radnóti Színház igazgatója az évadnyitó társulati ülésen a megújulásról, az új tervekről és a tervezett bemutatókról beszélt. Az igazgató elmondta, hogy a „Radnóti Színház történetében eddig több meghatározó időszak volt, és a most megújuló Radnóti magában hordozza egy újabb aranykor születését”.
A Bábszínház megújulva, új mesékkel indul
A Bábszínház már készül a gyerekekkel való találkozásra. Október 1-jén nyitja meg kapuját a teátrum, ekkortól húsz repertoár-előadással és hat premierrel várják a kis nézőket. Ezek közül két őszi bemutató a kisiskolás és a kiskamasz korosztálynak szól.
Egy éjszakás kaland a színházakkal
Ötödik alkalommal rendezik meg a Színházak éjszakáját, idén szeptember 17-én harminc színház készül rendhagyó programokkal, műsorokkal, beavatva a nézőket a kulisszatitkokba, a játékba, a színházcsinálás rejtelmeibe.
6789101112131415
10 / 65 oldal
Ahol a héten érdemes...
Budapest, 2016. december 5. - 2017. április 22.
 
 
február 23. - március 1.
 
Budapest, Thália Színház, február 28. 19:30
Játék
Gettósztori, felnövéstörténet, szerelmesfilm és melegdráma. Ez mind a Holdfény, ám valójában ennél is sokkal több. Egy lírai mese a fiatalkorról, és arról, hogy mi lesz velünk, ha feladjuk az álmainkat, de az élet ad egy utolsó esélyt, hogy mégis megvalósítsuk őket.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.