Hírek
Cziffra György a névadó
Roma Oktatási és Kulturális Központ létrehozásáról döntöttek. Az intézményt a Tavaszmező utca 6. szám alatt helyezik el. Az oktatási és kulturális intézet Cziffra György nevét viseli majd.
Junior Prima Díj: Idén is díjazták a kiemelkedő zenei tehetségeket
Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. kötelességének érzi szellemi értékeink megőrzését és újrateremtését, és ennek megfelelően idén kilencedik alkalommal díjazta a legtehetségesebb fiatal zeneművészeket.
Meghalt Bara Margit Kossuth-díjas színésznő
Életének 89. évében, hosszan tartó súlyos betegség után keddre virradó hajnalban elhunyt Bara Margit Kossuth- és Balázs Béla-díjas színésznő, az 1950-1960-as évek egyik legnagyobb magyar filmcsillaga - erősítette meg a család a 24.hu értesülését az MTI-nek.
Homeless leszek!
Szalay Kriszta monodrámára készül. A színésznő egy riportot hallott a 62 éves Lakatosné Jutkával, aki amúgy huszonhat éve hajléktalan.
Szilveszter a Radnótiban
A Radnóti Miklós Színházba járó közönség már tudja, melyik darabra válthat jegyet decemberben.
Búcsú Wajdától
A világhírű lengyel filmrendezőt, Andrzej Wajdát Krakkóban, a Szent Megváltó-temetőben helyezték örök nyugalomra – ahol édesanyja is nyugszik –, előtte a Szentháromság-bazilikában tartottak engesztelő gyászmisét.
Segítség a fogyatékkal élőknek
A Magyar Színház komolyan vette a színházi előadások akadálymentesítését, ezért a színház minden előadását elérhetővé tette a látássérültek, illetve a siketek és nagyothallók számára.
Bravúros beugrás
Józsa Imre betegsége miatt átmenetileg nem vállalhat szereplést, ezért a Játékszín vezetőségének gondoskodnia kellett arról, hogy három darabban is helyettesítse a művészt.
Jászai, a legnagyobb tragika
A legnagyobb magyar tragika, a Nemzeti Színház örökös tagja, Jászai Mari kilencven éve halt meg. Bécsben cselédként szolgált, ahonnan megszökött. Majd az osztrák-porosz háborúban markotányoslány volt: vizet, élelmet hordott a katonáknak, és ápolta a sebesülteket.
A színész mesedarabot rendez
Schmied Zoltán, a Centrál Színház művésze rendezésre adta a fejét, annak ellenére, hogy az anyaszínházában hat darabban játszik és egy bemutatója is lesz az idén. A Gólem Színház gyerekdarab szerepére hívta, ám a művésznek nagyon sok előadása van, nem tudta elvállalni.
6789101112131415
10 / 68 oldal
Játék
Emlékszik-e még valaki arra, mi az a „szocialista vígjáték”? Aminek társadalmi mondanivalója ugyan kicsinyke volt, a humora pedig soványka, viszont a Patyolattól a Közértig bátran kritizálta az élet nagy kérdéseit.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.