Hírek
Átadták az Aase-díjakat
Átadták az epizodistákat jutalmazó Aase-díjakat: idén Dimanopulu Afrodité, Szoboszlai Éva, Kertész Péter és Szatmári György színművész vehette át a Gobbi Hilda által alapított szakmai elismerést a Bajor Gizi Színészmúzeumban megrendezett ünnepségen.
Költészet a’ la carte
A Színházak Éjszakáján a Játékszín színészei azokat a verseket és olyan stílusban mondták el, ahogy azt a nézők rendelték. A „rendeléseket” Hirtling István vette föl. A nézők körében nagy tetszést váltott ki az produkció, ezért a színház úgy döntött, hogy megismétli, január 30-án.
Víg díjazottak
Minden kategóriában három jelölt közül került ki a Prima Primissima idei díjazottja; a Primák 5 millió, a Primissimák 15 millió forintot vehetnek át a díj mellé. A jelöltek köre idén is rendkívül széles volt, hétszáz kiválóság közül választották ki a harminc Primát.
Jótékony Katona
A Katona József Színház idén is megrendezi hagyományos karácsonyi vásárát: december 16. és 18. között 25-40% kedvezménnyel lehet megvenni a januári és februári előadásokra szóló jegyeket. Emellett megint jótékonysági gyűjtést is szerveznek.
Önálló intézmény lesz a Pécsi Balett
A jövőben önálló intézmény lesz a jelenleg a Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ) tagozataként működő Pécsi Balett. Az önálló működés plusz külső és pályázati források elérését teszi lehetővé anélkül, hogy anyagi veszteséget okozna a színháznak.
Jelmeztitkok - workshop Földi Andreával
A Katona József Színházban workshopot rendeznek vasárnap délelőttönként a 7-12 éves korosztály számára. A kézműveskedések alkalmával kultúrtörténeti, viselettörténeti témájú feladatokat oldhatnak meg a gyerekek.
Jubilált A padlás
A Vígszínház az elmúlt héten legendás produkciója, A padlás 900. előadását ünnepelhette. Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter félig mese, félig musicaljét Marton László rendezésében a közel 29 év alatt több mint 900 000 néző látta.
A varázslatos nők vonzásában
A Budapesti Operettszínház január 24-én és 25-én két alkalommal tűzi műsorára a Varázslatos nők vonzásában című musicalgálát.
A II. Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Fesztivál győztesei
Véget ért a II. Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Fesztivál az RS9 Színházban. A november 24. és 27. között megrendezett fesztivál négy napján 19 társulat lépett fel elsősorban irodalmi adaptációra épülő előadásaival.
Dés-musicaldömping
A december 2-ai magyar színházbeli premierrel, a Valahol Európában című musicallel együtt egyszerre három Dés László-darab is műsoron lesz a fővárosban.
6789101112131415
10 / 71 oldal
Ahol a héten érdemes...
 
Budapest, Óbuda, június 16. - augusztus 26.
 
Budapest, Katona József Színház, június 25. 19:00
 
Játék
Először érkezik Magyarországra a világszerte óriási sikerrel turnézó dél-afrikai Soweto Gospel Choir.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.