Hírek
Megnyílt a Kálmán Imre Teátrum
A Budapesti Operettszínház új játszóhelye a Riviera girl című Kálmán-operett magyarországi bemutatójával nyitotta meg kapuit április 20-án a nagyközönség előtt. Az eseményen jelen volt a névadó zeneszerző lánya is.
Utolsó előadások a Belvárosi Színházban
Májusban három előadás kerül le az Orlai Produkciós Iroda repertoárjáról. Május 4-én volt látható Benedek Miklós és Vári Éva, mint Norman Thayer nyugalmazott egyetemi tanár és felesége, Ethel Az aranytó színdarabban.
Tizenegy táncelőadás versenyez a Lábán-díjért
A 2016-os év legjobb koreográfiájáért járó független táncszakmai díjat május 9-én, a HODWORKS Pirkad című előadása után adják át a Trafóban. A kritikusokból, szakírókból és esztétákból álló kuratórium idén bőségesen talált olyan előadásokat, amelyek érdemesek voltak a jelölésre.
Molnár Piroska maffiafőnök lesz a Tháliában
A főnök meg én meg a főnök címmel Sebestyén Aba rendezésében mutatja be a Thália Színház a Két úr szolgája című komédia Hamvai Kornél-féle átiratát április 29-én.
Új színház nyílik Budapesten Tesla Teátrum néven
Új színház nyílik a belváros szívében, a Tesla szórakozóhely legfelső szintjén Tesla Teatrum néven. Az első bemutatót április 29-én tartják, Háy Gyula Appassionata című 1956-os témájú drámáját tűzik műsorra.
A Lét Háza - María Ángeles Pérez López költészeti estje a Cervantes Intézetben
A Cervantes Intézet dísztermében 2017. április 26-án, 18:00 órakor megrendezett „Lét Háza” című esten María Ángeles Pérez López, spanyol költőnőt ismerhetik meg az érdeklődők, aki jelenleg a Salamancai Egyetem Latin-Amerikai Irodalom Tanszékének tanára.
All’Opera 2017 – Az olasz opera legjava a mozivásznon
Az All’Opera exkluzív élő operaközvetítésekből álló sorozat, amely Itália legnevesebb operaházai, köztük a milánói Teatro alla Scala és a Firenzei Operaház produkcióit juttatja el világszerte a mozivásznakra. Az évad következő előadása május 7-én a Don Carlos lesz a Firenzei Operaház társulatának előadásában.
A lemez két újabb oldala
Gyűjteményünk pusztán szövegekből álló lemezeket tartalmaz, amelyeken a dallamot kizárólag az élőbeszéd sodra szabja meg. Szerzőjük maga az előadó, s a hallgatóságot is ő választja meg.
Hogyan illik színházba felöltözni?
Ez a kérdés még mindig előkerül, ám már nem azért van kérdőjel a fejekben, mert hiányos az emberek illemtudása, hanem azért, mert az eltelt években sokat lazultak a szabályok.
MVM Koncertek: Különleges hárfás nap Vigh Andreával
Április 29-én, szombaton délelőtt 11 órakor hárfabemutató koncerttel indul az első alkalommal megrendezésre kerülő hárfás nap a Festetics Palotában.
12345678910
2 / 70 oldal
Ahol a héten érdemes...
Szentendre, MűvészetMalom, április 8. - június 11.
 
május 25 - 31.
 
Budapest, Vígszínház, május 25. 19:00
Játék
Az Európa Könyvkiadó három, Bob Dylanhez kapcsolódó kötettel tiszteleg a 2016-ban irodalmi Nobel-díjat kapó szerző munkássága előtt. Az áprilisban megjelent Krónikák és Lyrics. Dalok után júniusban érkezik a sorozat harmadik darabja, Barna Imre Bob Dylan című, rendhagyó életrajza is.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.