Hírek
Új szereplő a Hétköznapi őrületekben
Az elmúlt hónapban jelent meg Jordán Tamás a Hátrametszés című könyve, most pedig újabb szereppel gazdagodik művészi pályája.
Dupla Szent Iván éj
Szent Iván éjjelén bármi megtörténhet. Szerelmi praktikák az év legrövidebb és legkülönösebb éjszakáján. Shakespeare Szentivánéji álma február 25-től látható a Vígszínházban, Kovács D. Dániel rendezésében.
Quasimodo színre lép
Ugyan még csak januárt írunk, de az Operettszínházban már újabb izgalmas musicalre készülnek. Igaz, előbb nyáron a Dóm téren lesz a premier, ám szokás szerint bekerül a pesti Broadway zenész színházába is a világhírű darab, A Notre Dame-i toronyőr.
Átadták az Aase-díjakat
Átadták az epizodistákat jutalmazó Aase-díjakat: idén Dimanopulu Afrodité, Szoboszlai Éva, Kertész Péter és Szatmári György színművész vehette át a Gobbi Hilda által alapított szakmai elismerést a Bajor Gizi Színészmúzeumban megrendezett ünnepségen.
Költészet a’ la carte
A Színházak Éjszakáján a Játékszín színészei azokat a verseket és olyan stílusban mondták el, ahogy azt a nézők rendelték. A „rendeléseket” Hirtling István vette föl. A nézők körében nagy tetszést váltott ki az produkció, ezért a színház úgy döntött, hogy megismétli, január 30-án.
Víg díjazottak
Minden kategóriában három jelölt közül került ki a Prima Primissima idei díjazottja; a Primák 5 millió, a Primissimák 15 millió forintot vehetnek át a díj mellé. A jelöltek köre idén is rendkívül széles volt, hétszáz kiválóság közül választották ki a harminc Primát.
Jótékony Katona
A Katona József Színház idén is megrendezi hagyományos karácsonyi vásárát: december 16. és 18. között 25-40% kedvezménnyel lehet megvenni a januári és februári előadásokra szóló jegyeket. Emellett megint jótékonysági gyűjtést is szerveznek.
Önálló intézmény lesz a Pécsi Balett
A jövőben önálló intézmény lesz a jelenleg a Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ) tagozataként működő Pécsi Balett. Az önálló működés plusz külső és pályázati források elérését teszi lehetővé anélkül, hogy anyagi veszteséget okozna a színháznak.
Jelmeztitkok - workshop Földi Andreával
A Katona József Színházban workshopot rendeznek vasárnap délelőttönként a 7-12 éves korosztály számára. A kézműveskedések alkalmával kultúrtörténeti, viselettörténeti témájú feladatokat oldhatnak meg a gyerekek.
Jubilált A padlás
A Vígszínház az elmúlt héten legendás produkciója, A padlás 900. előadását ünnepelhette. Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter félig mese, félig musicaljét Marton László rendezésében a közel 29 év alatt több mint 900 000 néző látta.
12345678910
2 / 63 oldal
Ahol a héten érdemes...
Budapest, Iparművészeti Múzeum, 2016. december 8. - 2017. június 11.
 
Budapest, Thália Színház, január 16. 19:30
Játék
Január elején, David Bowie halálának első évfordulóján országszerte több moziban is bemutatják a David Bowie arcai című alkotást.
Copyright © 2017 EXIT Kiadói Kft.