Hírek
Meghallani és megérteni
Nem mindennapi bemutatónak ad helyet a Centrál Színház Kisszínpada. A Menhely Alapítvánnyal közösen létrehozott Kakaóscsiga ugyanis hajléktalan emberek által elmesélt történetekből, az ő élményeik és élettapasztalataik ihletésére megalkotott előadás
Újra szabad az egyetem
A februárban a dunszt.sk portál által elindult kezdeményezés jóvoltából április 25-én szervezik meg az ötödik Szabadegyetemi Kurzust a Stúdió K-ban.
Megújult a tízéves dunaPart
Idén ötödik alkalommal rendezi meg a Trafó a dunaPart elnevezésű kortárs magyar előadó-művészeti platformot november 27. és 30. között. Az idei esemény felhívása még nyitott, bárki jelentkezhet rá.
Elhunyt Bács Ferenc színművész
Életének 83. évében, hosszan tartó, súlyos betegség után, kedden elhunyt Bács Ferenc, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, Budapest Főváros Díszpolgára - tudatta a művész családja az MTI-vel.
Újra MITEM!
Április 11-én kezdődött el a Fővárosi Nagycirkuszban fellépő Slava Polunin ünnepélyes előadásával (Slava’s Snowshow) a VI. MITEM, azaz a Madách Nemzetközi Színházi Találkozó.
Az Udvari Kamaraszínház előadásainak Budapesten a Duna Palota ad otthont
Mottójának és alapítási céljainak megfelelően az Udvari Kamaraszínház olyan műhelyszínház, amely a jelenünket eredményező múltunkat viszi színre. 2016-ban a színház „A világ magyarságáért” elismeréssel lett kitüntetve, 2019-ben pedig Kálló Béla, a társulat vezető színművésze Jászai Mari-díjat kapott.
Stephen Sondheim-musical lett a Laurence Olivier-díjak egyik nagy nyertese
Stephen Sondheim 1970-ben bemutatott Company című musicaljének felújítása négy díjat is elvitt a londoni Royal Albert Hallban április 7-én este megrendezett Laurence Olivier-díjátadón.
UPSZÍN: Vidéki színházak fesztiválja az UP-ban
40 éve nem játszott darab, életre kelt Gőgös Gúnár Gedeon, Zárt függönyök – ez várja a színházrajongókat tavasszal az első alkalommal megrendezett Vidéki Színházak Fesztiválján, az UPSZÍN-en április 17-19. és április 24-26. között az UP Újpesti Rendezvénytérben.
Színészlegendák a digitális archívumban
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel közös projektjében rendszerezte és digitalizálta az Ódry Színpad 1956 és 1969 közötti vizsgaelőadásain készült archív felvételeket, amelyeken egy teljes színészgeneráció pályájának első pillanatai elevenednek meg.
Hillary és Clinton bemutató a Broadwayn
Április 18-án mutatják be a Broadwayn Lucas Hnath legújabb, Hillary and Clinton című darabját a John Golden Theatre-ben, Joe Mantello rendezésében.
12345678910
2 / 87 oldal
Játék
Megérkezett a Walt Disney animációs stúdiójának újabb térdcsapkodóan vicces és kreatív kalandfilmje, a Ralph lezúzza a netet!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.