Hírek
Színpadon az egész Haumann család
A Pesti Magyar Színházban elkezdődtek Moliére A Fösvény című színművének próbái. A bemutató érdekessége, hogy a három főszerepet a Haumann család játssza: Haumann Péter, Haumann Petra és Haumann Máté.
Tahi Tóth Lászlót az idegtudományi intézetben kezelik
Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben kezelik tovább Tahi Tóth László színművészt, aki szombaton este a József Attila Színházban lett rosszul előadás közben - közölte a Vígszínház.
Fesztivál egyetemistáknak
Február 3. és 5. között FACT - Festival, Arts, Cinema és Theatre - elnevezéssel nemzetközi fesztivált indít a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem. Az első rendezvénysorozaton négy külföldi és két magyarországi művészeti egyetem nyolc előadását láthatja a közönség.
Madách-díjasok
Az idei Madách-díjakat Szvorák Katalin népdalénekes és Huszti Péter színművész kapta. Madách Imre, Az ember tragédiája szerzője a Nógrád megyei, ma már Szlovákiához tartozó Alsósztregován 1823. január 20-án a született.
Anya és lánya először egy színpadon
A Magyar Színházban február 3-án lesz ONeill: Utazás az éjszakába című drámájának a bemutatója. Bánsági Ildikó, a darab főszereplője - Mary Cavan Tyrone - egykor Nemzeti Stúdiósként Bodnár Sándor tanítványaként ebből az épületből indult a főiskola és a karrier felé.
Fischer Ádámot tiszteletbeli tagjává választja a Bécsi Állami Opera
Fischer Ádámot tiszteletbeli tagjává választja a Bécsi Állami Opera (Wiener Staatsoper). A kinevezésre a január 26-i Don Giovanni-előadást követően kerül sor.
Székelyföldi turnéra indul A Csárdáskirálynő
Székelyföldi turnéra indul születésének 100. évfordulója alkalmából Kálmán Imre A Csárdáskirálynő című operettje. A székelyföldi turné után legközelebb január 22-én a pozsonyi Hviedoslav Színházban láthatja a közönség az előadást.
Cirkuszi sátorban rendezik az idei kisvárdai színházi fesztivál előadásait
Felújítás miatt egy színházzá átalakított cirkuszi sátorban tartják meg a június 16. és 25. között megrendezendő Magyar Színházak 29. Kisvárdai Fesztiválja előadásainak egy részét.
Drive Time Színház - „A színházban üljön, ne a dugóban!"
A József Attila Színház Drive Time Színház elnevezéssel egyedülálló kampányt hirdetett meg „A színházban üljön, ne a dugóban!” jeligével. A budapesti teátrum egyfelvonásos stúdióelőadásokat kínál a hétköznap késő délutáni-kora esti csúcsforgalomban, közvetlenül munkaidő után.
100. Boeing, boeing a Tháliában
2013. október 5-én mutatta be a Thália Színház Marc Camoletti Boeing, boeing - Leszállás Párizsban című vígjátékot. Most pedig a bohózat túl van a 100. előadáson is.
12345678910
2 / 65 oldal
Játék
A művészetekre fogékony gyereket minden eszközzel támogatni kell – ezt támasztja alá Joe Lovano példája is, akit a „normális” civil pálya vélhetőleg a fodrászat felé sodort volna. De jazzrajongó apjának köszönhetően a világ egyik legnevesebb szaxofonosa lett.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.