Hírek
A Brexit miatt Angliából Belgiumba költözik az Európai Unió barokk zenekara
A Brexit miatt az oxfordshire-i Woodstockból a belgiumi Antwerpenbe teszi át székhelyét jövőre az Európai Unió Barokk Zenekara (EUBO). A jótékonysági szervezet törölte legtöbb idei koncertjét, utoljára idén májusban játszanak Londonban - írja a BBC hírportálja.
Szerelmünk, Shakespeare - Fesztivál a Madách Színházban
A Madách Színházban június 9. és július 16. között Shakespeare-fesztivált rendeznek. A fesztivál nyitó- és zárónapján, a Szerelmes Shakespeare című előadás előtt különleges utcaszínházi előadással: a Tűzmadarak cirkuszcsoporttal várják a nézőket.
Játékszínbe jönnek a boszorkányok
Áprilisban Bagó Bertalan rendezésében kerül a Játékszín színpadjára az Eastwicki boszorkányok című darab. A művet először regény formájában ismerhettünk még, majd filmet is forgattak belőle és most beköltözik a Játékszín színpadjára!
Kollár-Klemencz a Katona vendége
Tavalyi nagy sikerű koncertje után márciusban (10-én, este 19 órakor) visszatér a Katona színpadára Rengeteg című albumával Kollár-Klemencz László.
Darabtemetés a Radnótiban
A Radnóti Színházban március 6-án, hétfőn utolsó alkalommal lesz látható Ingmar Bergman híres filmjének színpadi adaptációja, a Jelenetek egy házasságból című előadás.
Nemzetközi Operadíjra jelölték Mundruczó Kornél rendezését
Nemzetközi Operadíjra jelölték Mundruczó Kornél legújabb operarendezését, Leos Janácek cseh zeneszerző Makropulosz-ügy művét, amelyet az antwerpeni Opera Vlaanderenben állított színpadra a magyar rendező.
Tavasszal érkezik A víg özvegy
A Budapesti Operettszínház Lehár Ferenc első nagy sikerű operettjét március 31-én mutatja be Szabó Máté rendezésében. A víg özvegy tíz év után kerül ismét a színház repertoárjába.
Alföldi lesz Malvolio
Még igen messze van a nyár, de a Szegedi Szabadtéri Színpadon már tudják, hogy a saját produkciójuk Shakespeare egyik legnépszerűbb műve lesz, a Vízkereszt, vagy amit akartok című.
Eszenyi Enikő kapta az idei Páger Antal-színészdíjat
Eszenyi Enikő kapta idén a Páger Antal-színészdíjat; a művész vasárnap vette át a makói önkormányzat elismerését Farkas Éva Erzsébet polgármestertől a Maros-parti városban, a Hagymaházban.
Kean, a színész a Tháliában
A Thália színházban megkezdődtek a Kean, a színész próbái. Az új darab március 5-én kerül bemutatásra, a neves angol színész, Edmund Kean viharos magánéletébe enged betekintést: szerelem, féltékenység, és még egy szökevény menyasszony is felkavarja a kedélyeket.
12345678910
3 / 67 oldal
Ahol a héten érdemes...
Budapest, 2016. december 5. - 2017. április 22.
 
Budapest, Iparművészeti Múzeum, 2016. április 1. - 2017. június 11.
 
március 23 - 29.
 
Játék
A 20 éve elhunyt amerikai rádiós nagyságnak állít emléket Szörényi Levente és Gájer Bálint. Az utóbbi előadó jelenléte ott, ahol swing vagy jazz szól, evidens; ezen az esten viszont a legendás szenior dalszerző-énekes új oldaláról mutatkozik be.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.