Hírek
Hillary és Clinton bemutató a Broadwayn
Április 18-án mutatják be a Broadwayn Lucas Hnath legújabb, Hillary and Clinton című darabját a John Golden Theatre-ben, Joe Mantello rendezésében.
Für Anikó kapta a Psota Irén-díjat
Átadták a Psota Irén-díjat szerdán a budapesti Rózsavölgyi Szalonban: az elismerést Für Anikó, az Örkény Színház színművésze vehette át a színházi világnapon.
Meglepő sikert aratott egy középiskolás Alien-előadás
Hollywoodi sztárok is felfigyeltek egy New Jersey-i középiskola diákjainak Alien-előadására, melynek jelmezeit és díszleteit is maguk készítették főként újrahasznosított hulladékokból - számolt be róla a BBC News.
Kiosztották az idei MOST FESZT díjait
Az Alaine – Ideje a meghalásnak című bábos produkció lett a legjobb monodráma-előadás az idei MOST FESZT-en, a Szkéné Woyzeck előadása két díjat is bezsebelt, és elismerésben részesült az Apró kozmikus félreértés is. A közönségzsűri díját Martinkovics Máté kapta.
Kihirdették az idei POSZT versenyprogramját
A 19. Pécsi Országos Színházi Találkozóra (POSZT) június 6-15. között kerül sor. Az idei év versenyprogramját Gulyás Gábor esztéta, a Ferenczy Múzeumi Centrum igazgatója és Zalán Tibor József Attila-díjas író, dramaturg állította össze.
Cate Blanchett a londoni National Theatre színpadán játszott
A kétszeres Oscar- és többszörös Golden Globe-díjas színésznő Martin Crimp legújabb, When We Have Sufficiently Tortured Each Other (Amikor már kellően kikészítettük egymást) című darabjában vállalta el legutóbb a női főszerepet.
Új helyszínen a III. Richárd!
A Radnóti Színházban tavaly nagy sikerrel bemutatott előadást áprilistól új helyszínen játsszák.
Pina Bausch társulatának két új előadását is bemutatták Londonban
Kilenc évvel az ikonikus koreográfus és társulatalapító halála után, a Tanztheater Wuppertal Pina Bausch tavaly mutatta be első új előadását. Dimitris Papaioannou vendégkoreográfus Since She című koreográfiáját februárban négy alkalommal adta elő a társulat a londoni Sadler’s Wellsben.
Angol feliratozás az Örkény Színházban
Áprilistól az Örkény Színház több előadását is angolul feliratozza, valamint továbbra is műsoron tartják a Dohány utcai seriff című darab angol nyelvű előadását.
Két londoni előadás is készül a Weinstein-botrányból
John Malkovich lesz a főszereplője David Mamet legújabb darabjának, amit a Harvey Weinstein-botrány ihletett.
12345678910
3 / 87 oldal
Játék
Hú, mennyi holmit kell egy utazáshoz összepakolni! És akkor még könyveket is – ki tudja, melyik nap mihez lesz kedvetek, és főleg mennyi időtök marad este mesét olvasni a kalandokkal teli nap után!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.