Hírek
Elkezdődött a 10 próbája a Radnótiban
Megtartották Székely Csaba: 10 című színművének olvasópróbáját. A Bánya-trilógiával híressé vált erdélyi drámaíró legújabb – a tízparancsolat ihlette – színdarabját a Radnóti Színházban láthatja először a közönség.
Szenzációs ritkaság A víg özvegy most előkerült 1941-es rádiófelvétele
Előkerült A víg özvegy rádióoperett-változatának 1941-es felvétele, az egyedülálló hangdokumentumra a Filmarchívum által fenntartott Gramofon Online szerkesztői és kutatói bukkantak rá egy hanglemezhagyaték vásárlásakor. A különleges felvétel meghallgatható a Filmarchívum Youtube-csatornáján.
Születésnapján köszöntötték a 90 éves Csernus Mariannt
Október 30-án, a Magyar Színház Sinkovits Színpadán színházi pályatársak, kollégák és barátok köszöntötték az aznap 90 éves Kossuth-díjas Csernus Mariannt.
Átadták az idei Junior Prima Díjakat színház- és filmművészet kategóriában
Gubik Petra, Mészáros Blanka, Simon Zoltán, Zoltán Áron színművész és Hegymegi Máté színész, koreográfus, rendező kapták a Junior Prima Díjakat magyar színház- és filmművészet kategóriában.
A PR-Evolution D.Co. jubileumi fesztiválja
A PR-Evolution Dance Company jubileumi mini-fesztivállal mutatkozik be október 25. és 27. között a Bethlen téri Színházban.
Élő közvetítés a Vígszínházból az 56-os forradalom emlékére
Az 1956-os forradalom emlékére a Vígszínház október 23-án műsorra tűzi Nádas Péter és Vidovszky László Találkozás című művét. A darab rendezője Eszenyi Enikő, főszereplői pedig Börcsök Enikő és Király Dániel.
Világszerte gyászolják Montserrat Caballé operaénekesnőt
A spanyol és nemzetközi művészvilág, a közélet és a politika ismert képviselői gyászolják Montserrat Caballé világhírű spanyol operaénekesnőt, aki 85 éves korában hunyt el szombaton Barcelonában.
Átadták az idei Színikritikusok díját
A szeptember 20-án a Budapest Bábszínházban megrendezett eseményen tizenöt kategóriában adtak át a díjakat a Színházi Kritikusok Céhe tagjainak szavazatai alapján a 2017-2018-as évad legjobbjainak.
Átadták a Vidéki Színházak Fesztiváljának díjait
A debreceni Csokonai Színház Három nővér című produkciója nyerte el a legjobb előadás díját a Thália Színház Vidéki Színházak Fesztiválján, amelyen Szina Kinga, Balogh Tamás, Mézes Violetta és Szemenyei János színművész játékát és A név: Carmen című előadást is elismeréssel jutalmazta a zsűri.
Megjelent a Pesti Est Színházak Éjszakája különszáma
Idén hetedik alkalommal, szeptember 22-én rendezik meg Budapest egyik legnépszerűbb kulturális programját, a Színházak Éjszakáját.
12345678910
3 / 84 oldal
Játék
Mindenkinek Megvan A Maga Története címmel új szólóalbumot jelentetett meg Egyedi Péter.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.