Hírek
A drámafordításról rendeznek konferenciát a Katona József Színházban
Számos elismert felszólaló részvételével rendez konferenciát a drámafordítás mai helyzetéről a Katona József Színház. A Jól szól magyarul? címmel megvalósuló eseményre április 22-én, szombaton várják a közönséget.
Kezdődik a MITEM, a Nemzeti Színház nemzetközi színházi találkozója
Április 13-án kezdődik a Madách Nemzetközi Színházi Találkozó (MITEM): a Nemzeti Színház április 30-ig tartó rendezvényének keretében 11 ország 22 produkcióját láthatja a közönség.
Bajkó Edina kapta a Versünnep Fesztivál fődíját
Bajkó Edina versmondó kapta a Versünnep Fesztivál fődíját a Nemzeti Színházban megrendezett döntőn, a győztes Párkányi Raab Péter szobrászművész Versünnep elnevezésű alkotását és 300 ezer forint jutalmat kapott.
Magyar színész játssza Faustot
Ilie Gheorghe román színművész egészségügyi problémai miatt Bács Miklós, a Kolozsvári Állami Magyar Színház tagja vette át Faust szerepét a IV. Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozó (MITEM) legnagyobb szabású előadásában.
Csuja Imre verseket adományozott
A színművész egy vasúti vagonokból kialakított hajléktalanszállón vendégeskedett. „A verses est koncepciója az volt, hogy hozzuk házhoz a színházat azoknak az embereknek, akiknek ez az élmény már nem része az életüknek” – mesélte Romhányi Tamás a Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője.
Aranylemezes A Pál utcai fiúk
A Molnár Ferenc világhírű regényéből Grecsó Krisztián által adaptált zenés játékot 2016 novemberében mutatta be a Vígszínház, azóta több mint ötvenötezren látták Marton László rendezésének előadásait.
Ők lettek a MOST FESZT 2017 díjazottjai
Tegnap befejeződött az immáron harmadik alkalommal megrendezett MOnodráma és STúdiószínházi FESZTivál, vagyis a MOST FESZT 2017, ahol a versenyelőadások idén is megmérethették magukat a szakmai zsűri előtt.
Csomós Mari lett a nemzet színésze
Csomós Mari Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt, érdemes művészt választották a nemzet színészének hétfőn Budapesten - közölte a Nemzeti Színház Facebook-oldalán.
Az első Kossuth-díjas dramaturg
Először kapott Kossuth-díjat dramaturg. Az elismerésre a Vígszínház terjesztette fel a Radnóti Zsuzsát, aki elmondta, hogy ezzel a szakmai elismeréssel az eddigi életmunkáját ismerték el.
A tolvaj szarka a Várkert Bazárban 2017. április 18., 20h
Elsőként a Várkert Bazár csatlakozott a közép- és a kelet-európai régióban az All’Opera sorozathoz, ami Itália legnevesebb operaházainak produkcióit juttatja el világszerte a mozivásznakra.
12345678910
3 / 70 oldal
Játék
Charlie Chaplin 1936-os filmklasszikusát május 25-től moziban is megtekinthetjük, digitálisan felújított változatban, magyar felirattal, a Pannonia Entertainment jóvoltából.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.