Hírek
Augusztus 20-ig várják a szavazatokat a Kaszás Attila-díj jelöltjeire
Augusztus 20-ig várják a szavazatokat a Kaszás Attila-díj idei jelöltjeire: Gazsó Györgyre, a Radnóti Színház, Szikszai Rémuszra, a Szkéné Színház és Krisztik Csabára, a székesfehérvári Vörösmarty Színház művészére.
Rockopera Nero császárról a Forum Romanumon
A helyszín és Oscar-díjas zeneszerző teszi rendkívülivé az ókori Róma szívében, a Palatinus-dombon szerdától látható Isteni Nero (Divo Nerone) című új olasz rockoperát, amely a legenda szerint a Rómát felgyújtó császár alakját mutatja be.
Angelus Iván Eck Imre-díjat kapott
Angelus Iván, a Budapest Tánciskola alapítója és művészeti vezetője iskolaalapító és innovatív szemléletű pedagógiai tevékenységéért nyerte el az elismerést.
Műfordítók tartanak találkozót a Petőfi Irodalmi Múzeumban
A Petőfi Irodalmi Múzeum 2017. június 11-13. között az Arany János-emlékév keretében megrendezi a Magyar Irodalom Műfordítóinak Találkozóját. A résztvevőket hétfőn Áder János köztársasági elnök, az Arany János-emlékév Emlékbizottságának elnöke köszönti.
Évadzáró és díjátadó a Jászai Mari Színházban
A tatabányai Jászai Mari Színház, Népház évadzáró ülésén a társulat szavazatai alapján az évad legjobb női alakításáért járó Jászai-gyűrűt Major Melinda, a férfi alakításért járó díjat pedig Dévai Balázs vehette át.
Arany Kotta Díjak
A Viva la Musical! internetes portál immár ötödik alkalommal ítélte oda az elmúlt évad új musicalprodukcióban szereplő legjobb színészének járó Arany Kotta Díjat a szakmai zsűri és a közönség összesített véleménye alapján.
Az évad színésze az Örkény Színházban
A Pünkösti Andor-díjat a nézők szavazatai alapján adják át az évad színészének. Idén Patkós Márton kapta az elismerést, aki Bagossy László, Pelsőczy Réka és Rába Roland osztályában végezte el a Színház- és Filmművészeti Egyetemet.
Idén is lesz Összpróba Balatonbogláron!
Színház, zene, tánc és filmezés is szerepel az Összpróba Alapítvány nyári alkotótáborainak programjában. Az ifjúsági táborba a 12 és 18 év közöttieket, a felnőtt táborba a 18 éven felülieket várják a szervezők.
Vincze Balázs kapta a Seregi-díjat
A Pécsi Balett igazgatója vehette át az Operaház színpadán a 2013 óta Seregi László emlékét őrző elismerést. A magyar balett-történet korszakos alkotójáról elnevezett díjban évente egy olyan aktív koreográfus részesülhet, aki egyéni stílust képviselve alkot maradandó tartalmat és képvisel művészi értéket a balett területén.
Új igazgató a Trafóban
Egyetlen pályázóként Barda Beáta, a korábbi művészeti vezető áll a Trafó Kortárs Művészetek Háza élére. Nagy József nem indult a vezetői pozícióért és a Trafó művészeti vezetője, Barda Beáta mellett senki más nem adott be pályázatot.
12345678910
4 / 74 oldal
Játék
George Clooney a neki szánt főszerepet átadta Oscar Isaacnak, és inkább rendezőként vetette bele magát az ötvenes években játszódó Suburbiconba. A Coen fivérekkel közös filmet a hozzáértők már most neves díjak várományosaként emlegetik.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.