Hírek
Öt éve a színpadon
A Radnóti Miklós Színház december 28-án, a Vágyvillamos című előadásuk után közönségtalálkozót tart Zsótér Sándor rendező és a színészek részvételével.
Új könyv Törőcsik Mariról
„Kábé öt éve nyúzom Marit, hogy csináljunk könyvet. De nem akart könyvet senkivel” – emlékszik vissza Bérczes László a november 4-én megjelent Törőcsik Mari-beszélgetőkönyv megszületésére. Végül a szelíd erőszaknak engedve két nyáron át Velemben ült le a művésznő a szerzővel a beszélgetni.
Magyar operarendezés Londonban
Az Armel Opera Festival történetének jelentős állomása, hogy október végén Londonban mutathatta be a fesztivál múlt évi díjazott sikerdarabját, Mozart Varázsfuvoláját, Alföldi Róbert rendezésében.
Visszatérő dallamok
Visszatér a Budapesti Operettszínház színpadára novemberben az Abigél, a Raktárszínházban pedig újra színen lesz a Virágot Algernonnak, amelyben az idei évadban Alice szerepében Földes Eszter mellett Szendy Szilvit köszönthetik nézők.
A Játékszín számít a fiatal közönségre
A Játékszínben az új évad első premierje december 10-én lesz, Kapitány Iván rendezésében. Ray Cooney Kölcsönlakás című vígjátéka kerül színre.
Elhunyt Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester
Életének hatvanötödik évében vasárnap délután elhunyt Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester, zeneszerző - közölte a Nemzeti Filharmonikus Zenekar az MTI-vel.
Elhunyt Józsa Imre színművész
Életének 63. évében elhunyt Józsa Imre színművész; a Jászai Mari-díjas művészt hosszú, súlyos betegség után október 30-án, vasárnap érte a halál - tudatta a József Attila Színház az MTI-vel.
A művész a szabadúszást választotta
Debreczeny Csaba tizenöt esztendőn keresztül volt az Örkény Színház oszlopos tagja. Ám gondolt egy merészet, és az idei évadra már nem szerződött a teátrumhoz.
Cziffra György a névadó
Roma Oktatási és Kulturális Központ létrehozásáról döntöttek. Az intézményt a Tavaszmező utca 6. szám alatt helyezik el. Az oktatási és kulturális intézet Cziffra György nevét viseli majd.
Junior Prima Díj: Idén is díjazták a kiemelkedő zenei tehetségeket
Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. kötelességének érzi szellemi értékeink megőrzését és újrateremtését, és ennek megfelelően idén kilencedik alkalommal díjazta a legtehetségesebb fiatal zeneművészeket.
12345678910
4 / 63 oldal
Játék
A pár évvel ezelőtti post-rock hullám már jócskán lecsendesedett, de az igazán időtálló formációk nem vesztek a feledés homályába.
Copyright © 2017 EXIT Kiadói Kft.