Hírek
Önálló intézmény lesz a Pécsi Balett
A jövőben önálló intézmény lesz a jelenleg a Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ) tagozataként működő Pécsi Balett. Az önálló működés plusz külső és pályázati források elérését teszi lehetővé anélkül, hogy anyagi veszteséget okozna a színháznak.
Jelmeztitkok - workshop Földi Andreával
A Katona József Színházban workshopot rendeznek vasárnap délelőttönként a 7-12 éves korosztály számára. A kézműveskedések alkalmával kultúrtörténeti, viselettörténeti témájú feladatokat oldhatnak meg a gyerekek.
Jubilált A padlás
A Vígszínház az elmúlt héten legendás produkciója, A padlás 900. előadását ünnepelhette. Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter félig mese, félig musicaljét Marton László rendezésében a közel 29 év alatt több mint 900 000 néző látta.
A varázslatos nők vonzásában
A Budapesti Operettszínház január 24-én és 25-én két alkalommal tűzi műsorára a Varázslatos nők vonzásában című musicalgálát.
A II. Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Fesztivál győztesei
Véget ért a II. Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Fesztivál az RS9 Színházban. A november 24. és 27. között megrendezett fesztivál négy napján 19 társulat lépett fel elsősorban irodalmi adaptációra épülő előadásaival.
Dés-musicaldömping
A december 2-ai magyar színházbeli premierrel, a Valahol Európában című musicallel együtt egyszerre három Dés László-darab is műsoron lesz a fővárosban.
A Baltazárban Örkényt játszanak
Az Elek Dóra vezette Baltazár Színház társulata, amely értelmi sérült színészekből áll, Örkény István egyperceseiből Nézzünk bizakodva a jövőbe! címmel zenés színpadi előadást mutat be december 8-án.
Stuttgartban járt a Katona József Színház
Már visszatérő vendégnek számít a Katona József Színház a stuttgarti Theater tri-bühne fesztiválon.
A színésznő Újbuda díszpolgára
Törőcsik Mari a kétszeres Kossuth-díjas, a Nemzet Színésze a magyar színjátszásban és filmművészetben maradandó értékeket létrehozó életművéért kapott újabb elismerést.
Új programsorozat indul az Örkény Színházban
A teátrumban januártól beszélgetéssorozatot indítanak a repertoáron lévő darabokból és az új bemutatókból is. Az a cél, hogy a meghívott előadók és alkotók olyan kulturális és közéleti témákat vitassanak meg, amelyek értékes és érdekes gondolatokkal járulnak hozzá a színházi estéhez.
12345678910
5 / 65 oldal
Ahol a héten érdemes...
Budapest, 2016. december 5. - 2017. április 22.
 
 
február 23. - március 1.
 
Játék
A művészetekre fogékony gyereket minden eszközzel támogatni kell – ezt támasztja alá Joe Lovano példája is, akit a „normális” civil pálya vélhetőleg a fodrászat felé sodort volna. De jazzrajongó apjának köszönhetően a világ egyik legnevesebb szaxofonosa lett.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.