Hírek
Színdarabban dolgozták fel a hűtőkocsiban megfulladt migránsok tragédiáját
Színdarabban dolgozták fel az ausztriai autópályán talált hűtőkocsiban megfulladt migránsok tragédiáját. A darab első előadását a burgenlandi Pándorfalu (Parndorf) iskolájában tartották, a település menti útszakaszon találták meg a tragédia áldozatait 2015-ben.
Az újesztendő küszöbén új premier
A Radnóti Színház máris az év első hetében bemutatóval indít. A színház életében ez egy fontos premier lesz, Wajdi Mouawad Futótűz című színdarabja kerül színre.
Tolnay-tárlat
A Madách Színház Tolnay Szalonjában már megtekinthető Bódi Barbara "Boba" festővész tárlata, a Tükröm-tükröm, avagy a másságról másképp címmel.
Arany Medál-díjak
Nyolcadik alkalommal ítélte oda a közönség az Arany Medál-díjat, amelyet Mészáros Márton kulturális újságíró alapított. A legígéretesebb fiatal tehetség díját Osváth Judit, a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős hallgatója nyerte el, …
Új szereplő a Hétköznapi őrületekben
Az elmúlt hónapban jelent meg Jordán Tamás a Hátrametszés című könyve, most pedig újabb szereppel gazdagodik művészi pályája.
Dupla Szent Iván éj
Szent Iván éjjelén bármi megtörténhet. Szerelmi praktikák az év legrövidebb és legkülönösebb éjszakáján. Shakespeare Szentivánéji álma február 25-től látható a Vígszínházban, Kovács D. Dániel rendezésében.
Quasimodo színre lép
Ugyan még csak januárt írunk, de az Operettszínházban már újabb izgalmas musicalre készülnek. Igaz, előbb nyáron a Dóm téren lesz a premier, ám szokás szerint bekerül a pesti Broadway zenész színházába is a világhírű darab, A Notre Dame-i toronyőr.
Átadták az Aase-díjakat
Átadták az epizodistákat jutalmazó Aase-díjakat: idén Dimanopulu Afrodité, Szoboszlai Éva, Kertész Péter és Szatmári György színművész vehette át a Gobbi Hilda által alapított szakmai elismerést a Bajor Gizi Színészmúzeumban megrendezett ünnepségen.
Költészet a’ la carte
A Színházak Éjszakáján a Játékszín színészei azokat a verseket és olyan stílusban mondták el, ahogy azt a nézők rendelték. A „rendeléseket” Hirtling István vette föl. A nézők körében nagy tetszést váltott ki az produkció, ezért a színház úgy döntött, hogy megismétli, január 30-án.
Víg díjazottak
Minden kategóriában három jelölt közül került ki a Prima Primissima idei díjazottja; a Primák 5 millió, a Primissimák 15 millió forintot vehetnek át a díj mellé. A jelöltek köre idén is rendkívül széles volt, hétszáz kiválóság közül választották ki a harminc Primát.
12345678910
5 / 67 oldal
Ahol a héten érdemes...
Budapest, 2016. december 5. - 2017. április 22.
 
Budapest, Műcsarnok, március 1. - április 9.
 
március 23 - 29.
 
Budapest, Thália Színház, március 27. 19:00
Játék
Ismét a budapesti Vasúttörténeti Parkban kerül megrendezésre Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű-rendezvénye, az Oldtimer Show, amire a szervezők vadonatúj kiállítási anyaggal készülnek.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.