Hírek
Sütő Judit kapta idén a Várkonyi Zoltán-emlékdíjat
Sütő Judit 1995 októbere óta dolgozik férfiszabóként a Vígszínházban, első előadásai Shakespeare Macbeth-je és a Marton László rendezte Össztánc voltak. A huszonkét év alatt több száz előadás létrejöttében vett részt.
Frenák Pál koreográfiája az Operaházban
1917. május 12-én mutatta be a Magyar Állami Operaház A fából faragott királyfit, amelynek centenáriuma alkalmából Frenák Pál a Magyar Nemzeti Balett művészeivel és saját társulatával koprodukcióban készített koreográfiát.
Meghirdette új évadjának műsorát a Jászai Mari Színház
A tatabányai Jászai Mari Színház új műsorát Crespo Rodrigo színházigazgató sajtótájékoztató keretében mutatta be. A 2017/2018-as évad valamennyi – a felnőtt bemutatók közé sorolható – előadása az igazság keresésének legkülönfélébb útjait járja körül.
Marad Herczeg Tamás
Herczeg Tamás újabb öt éven át vezetheti a Szegedi Szabadtéri Játékok Nonprofit Kft.-t. „Legfontosabb eredményeink művészeti szempontból, hogy a Dóm térről kiszorult prózajátszást felélesztettük.”
Megosztott fődíj az RS9 OFF fesztiválon
Három előadás megosztva kapta a fődíjat az RS9 OFF független színházi fesztiválon. Díjazott lett a Metanoia Artopédia Jég-doktrínák című előadása, a Ziggurat Projekt Esumi és Asao című produkciója és a Gólem Színház Gólemese című előadása.
Nyári színházi játékok a Spirit Színházban
A II. kerületi teátrum májusban felújítási munkák miatt bezárja a kapuit, júniustól viszont légkondicionált, kényelmesebb játszóhelyekkel várja látogatóit, és június 9-én a Jövőre, veled, ugyanitt 2. című premierrel indítja a nyarat.
Átadták az idei Lábán Rudolf-díjakat
Horváth Csaba V. Vonósnégyes és Hód Adrienn Grace című koreográfiái nyerték el a 2016-os esztendő legkiemelkedőbb táncelőadásainak járó Lábán Rudolf-díjat. Az alkotók Sárosdi Lillától és Zsótér Sándortól vehették át a díjjal járó plaketteket. Az estet Bombera Krisztina vezette.
Színházi táncosok képzését kezdi meg az MTE
Új, színházi táncművész képzést indít szeptembertől a Magyar Táncművészeti Egyetem (MTE), melyre május 15-ig várja a 14–16 éves jelentkezőket. A profi színházi táncművészek oktatása az intézmény korábban akkreditált képzésén alapul, és az ExperiDance Társulattal szoros együttműködésben valósul meg.
Születésnap a Rózsavölgyiben
A Rózsavölgyi Szalon az ötéves születésnapja alkalmából vendégül látta előadásainak művészeit, pártfogóit és barátait, valamint az újságírókat. Szentpéteri András, a Pentaton Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, és összegezte az eddigi eredményeket.
Megnyílt a Kálmán Imre Teátrum
A Budapesti Operettszínház új játszóhelye a Riviera girl című Kálmán-operett magyarországi bemutatójával nyitotta meg kapuit április 20-án a nagyközönség előtt. Az eseményen jelen volt a névadó zeneszerző lánya is.
12345678910
5 / 74 oldal
Játék
George Clooney a neki szánt főszerepet átadta Oscar Isaacnak, és inkább rendezőként vetette bele magát az ötvenes években játszódó Suburbiconba. A Coen fivérekkel közös filmet a hozzáértők már most neves díjak várományosaként emlegetik.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.