Hírek
Meghalt Bara Margit Kossuth-díjas színésznő
Életének 89. évében, hosszan tartó súlyos betegség után keddre virradó hajnalban elhunyt Bara Margit Kossuth- és Balázs Béla-díjas színésznő, az 1950-1960-as évek egyik legnagyobb magyar filmcsillaga - erősítette meg a család a 24.hu értesülését az MTI-nek.
Homeless leszek!
Szalay Kriszta monodrámára készül. A színésznő egy riportot hallott a 62 éves Lakatosné Jutkával, aki amúgy huszonhat éve hajléktalan.
Szilveszter a Radnótiban
A Radnóti Miklós Színházba járó közönség már tudja, melyik darabra válthat jegyet decemberben.
Búcsú Wajdától
A világhírű lengyel filmrendezőt, Andrzej Wajdát Krakkóban, a Szent Megváltó-temetőben helyezték örök nyugalomra – ahol édesanyja is nyugszik –, előtte a Szentháromság-bazilikában tartottak engesztelő gyászmisét.
Segítség a fogyatékkal élőknek
A Magyar Színház komolyan vette a színházi előadások akadálymentesítését, ezért a színház minden előadását elérhetővé tette a látássérültek, illetve a siketek és nagyothallók számára.
Bravúros beugrás
Józsa Imre betegsége miatt átmenetileg nem vállalhat szereplést, ezért a Játékszín vezetőségének gondoskodnia kellett arról, hogy három darabban is helyettesítse a művészt.
Jászai, a legnagyobb tragika
A legnagyobb magyar tragika, a Nemzeti Színház örökös tagja, Jászai Mari kilencven éve halt meg. Bécsben cselédként szolgált, ahonnan megszökött. Majd az osztrák-porosz háborúban markotányoslány volt: vizet, élelmet hordott a katonáknak, és ápolta a sebesülteket.
A színész mesedarabot rendez
Schmied Zoltán, a Centrál Színház művésze rendezésre adta a fejét, annak ellenére, hogy az anyaszínházában hat darabban játszik és egy bemutatója is lesz az idén. A Gólem Színház gyerekdarab szerepére hívta, ám a művésznek nagyon sok előadása van, nem tudta elvállalni.
A pitbull cselekedetei - 70. előadás
70. előadásához érkezett a Titkos Társulat legsikeresebb előadása, Kárpáti Péter darabja, A pitbull cselekedetei. Három év alatt számtalanszor ment a Trafó melletti kocsma koncerttermében, ezenkívül járt több hazai és külföldi fesztiválon is.
Menjünk színházba!
Színházba mentem! szlogennel, tizenkét művész és sportoló közreműködésével indított kampányt a Magyar Teátrumi Társaság és a Nemzeti Kulturális Alap.
12345678910
5 / 63 oldal
Játék
A pár évvel ezelőtti post-rock hullám már jócskán lecsendesedett, de az igazán időtálló formációk nem vesztek a feledés homályába.
Copyright © 2017 EXIT Kiadói Kft.