Hírek
Hungarikum-ismereti vetélkedő a MU Színházban
Kedvelik azon megmérettetéseket, amelyeken a rátermettség helyett a szimpátia, esetleg rokoni- vagy érdekkapcsolatok döntenek? Amikor a lelkiismeretet legyőzi a lábszagú lustaság, a politikai korrektséget pedig a zsíros cinizmus és a felsőgomb-kigombolás?
Vilmányi Benett tízparancsolata
A Radnóti Színházban játsszák Székely Csaba 10 című drámáját, melyet a tízparancsolat ihletett, és tíz magányos ember történetét meséli el, akik mind megszegnek egyet a bibliai parancsolatok közül. De vajon mit jelent ma a tízparancsolat az embereknek? A darabban I.-ként feltűnő Vilmányi Benett a Radnóti Színház blogján tette közzé sajátját.
Shakespeare konferencia az Örkényben
Az Örkény Színház, a Magyartanárok Egyesülete és a Magyar Shakespeare Bizottság egész napos színházi programot szervez A színház iskolája – Shakespeare konferencia címen január 12-én.
Fényes Szabolcs Mayája az Operettben
Szeretnék egyszer kicsit boldog lenni, Luxusvonat, Sweetheart – régi adósságát rója le a Budapesti Operettszínház Fényes Szabolcs kultikus dalaival.
Mackolás a Magyar Színházban
Második alkalommal kerül megrendezésre a Mackold! című plüssmacidobálós program a Magyar Színházban.
Decemberben 12 dühös ember az Átriumban
Tizenkét esküdt hivatott dönteni egy kamasz fiú bűnösségéről. Ha bűnösnek találják, a fiút kivégzik. A vád: apagyilkosság. Hatnapos tárgyalássorozaton vannak túl: a tizenkettőből csupán egyvalaki nincs teljesen meggyőződve a bűnösségről.
Elkezdődött a 10 próbája a Radnótiban
Megtartották Székely Csaba: 10 című színművének olvasópróbáját. A Bánya-trilógiával híressé vált erdélyi drámaíró legújabb – a tízparancsolat ihlette – színdarabját a Radnóti Színházban láthatja először a közönség.
Szenzációs ritkaság A víg özvegy most előkerült 1941-es rádiófelvétele
Előkerült A víg özvegy rádióoperett-változatának 1941-es felvétele, az egyedülálló hangdokumentumra a Filmarchívum által fenntartott Gramofon Online szerkesztői és kutatói bukkantak rá egy hanglemezhagyaték vásárlásakor. A különleges felvétel meghallgatható a Filmarchívum Youtube-csatornáján.
Születésnapján köszöntötték a 90 éves Csernus Mariannt
Október 30-án, a Magyar Színház Sinkovits Színpadán színházi pályatársak, kollégák és barátok köszöntötték az aznap 90 éves Kossuth-díjas Csernus Mariannt.
Átadták az idei Junior Prima Díjakat színház- és filmművészet kategóriában
Gubik Petra, Mészáros Blanka, Simon Zoltán, Zoltán Áron színművész és Hegymegi Máté színész, koreográfus, rendező kapták a Junior Prima Díjakat magyar színház- és filmművészet kategóriában.
12345678910
5 / 87 oldal
Játék
Öt év telt el azóta, hogy minden szupi-szuper volt, és a kockafejek most új fenyegetés elé néznek: LEGO® DUPLO® figurák űrből jött inváziója vár rájuk, akik olyan gyorsan pusztítanak el mindent, hogy az újjáépítés szinte lehetetlen.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.