Hírek
Cirkuszi sátorban rendezik az idei kisvárdai színházi fesztivál előadásait
Felújítás miatt egy színházzá átalakított cirkuszi sátorban tartják meg a június 16. és 25. között megrendezendő Magyar Színházak 29. Kisvárdai Fesztiválja előadásainak egy részét.
Drive Time Színház - „A színházban üljön, ne a dugóban!"
A József Attila Színház Drive Time Színház elnevezéssel egyedülálló kampányt hirdetett meg „A színházban üljön, ne a dugóban!” jeligével. A budapesti teátrum egyfelvonásos stúdióelőadásokat kínál a hétköznap késő délutáni-kora esti csúcsforgalomban, közvetlenül munkaidő után.
100. Boeing, boeing a Tháliában
2013. október 5-én mutatta be a Thália Színház Marc Camoletti Boeing, boeing - Leszállás Párizsban című vígjátékot. Most pedig a bohózat túl van a 100. előadáson is.
Határon túliak a Szkénében
Temesvári vendégjáték mutatkozik be a Szkénében Guppi címmel, amely egyben Mucsi Zoltán első rendezése is. Az abszurd drámát január 19-én láthatja a nagyérdemű.
Chilei fesztiválon vendégszerepel a Proton Színház
Chilébe utazik a Proton Színház: a Mundruczó Kornél rendezte Frankenstein-terv című előadást január 11. és 17. között a Santiago a Mil fesztiválon játsszák. Ez lesz a társulat első dél-amerikai fellépése, a Frankenstein-terv című előadásnak pedig a 21. külföldi meghívása.
A Tháliában a határon túli magyar színházak
A Thália Színházban a Határon Túli Magyar Színházak Szemléje 2017-ben is folytatódik, ám új rendszerben. A közönség minden hónapban találkozhat egy-két előadással.
A Hullaégető Gálvölgyi János
Ladislav Fuks regényéből rendez előadást Pelsőczy Réka a címszerepben Gálvölgyi Jánossal. A Hullaégető hátborzongató történet, mely egy cseh krematóriumi munkásról szól. Fuks regényét a hatvanas években filmre vitték, mégpedig a csehszlovákok, akkor Gálvölgyi Kopfrkingl magyar hangja volt.
Átadták az év jelmez- és díszlettervezőjének ítélt díjakat
Az év jelmeztervezője díjat Nagy Fruzsina, az év díszlettervezője díjat pedig megosztva Bagossy Levente és Khell Csörsz nyerte el. A szakmai díjakat a Látványtér 2016 címmel megrendezett kiállítás csütörtöki finisszázsán adták át a FUGA - Budapesti Építészeti Központban.
Színdarabban dolgozták fel a hűtőkocsiban megfulladt migránsok tragédiáját
Színdarabban dolgozták fel az ausztriai autópályán talált hűtőkocsiban megfulladt migránsok tragédiáját. A darab első előadását a burgenlandi Pándorfalu (Parndorf) iskolájában tartották, a település menti útszakaszon találták meg a tragédia áldozatait 2015-ben.
Az újesztendő küszöbén új premier
A Radnóti Színház máris az év első hetében bemutatóval indít. A színház életében ez egy fontos premier lesz, Wajdi Mouawad Futótűz című színdarabja kerül színre.
234567891011
6 / 68 oldal
Játék
A Jurányi Ház és a Pesti Est május 20-án vidám gyereknapra hívja a gyerkőcöket és szüleiket.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.