Hírek
Az évad színésze az Örkény Színházban
A Pünkösti Andor-díjat a nézők szavazatai alapján adják át az évad színészének. Idén Patkós Márton kapta az elismerést, aki Bagossy László, Pelsőczy Réka és Rába Roland osztályában végezte el a Színház- és Filmművészeti Egyetemet.
Idén is lesz Összpróba Balatonbogláron!
Színház, zene, tánc és filmezés is szerepel az Összpróba Alapítvány nyári alkotótáborainak programjában. Az ifjúsági táborba a 12 és 18 év közöttieket, a felnőtt táborba a 18 éven felülieket várják a szervezők.
Vincze Balázs kapta a Seregi-díjat
A Pécsi Balett igazgatója vehette át az Operaház színpadán a 2013 óta Seregi László emlékét őrző elismerést. A magyar balett-történet korszakos alkotójáról elnevezett díjban évente egy olyan aktív koreográfus részesülhet, aki egyéni stílust képviselve alkot maradandó tartalmat és képvisel művészi értéket a balett területén.
Új igazgató a Trafóban
Egyetlen pályázóként Barda Beáta, a korábbi művészeti vezető áll a Trafó Kortárs Művészetek Háza élére. Nagy József nem indult a vezetői pozícióért és a Trafó művészeti vezetője, Barda Beáta mellett senki más nem adott be pályázatot.
Sütő Judit kapta idén a Várkonyi Zoltán-emlékdíjat
Sütő Judit 1995 októbere óta dolgozik férfiszabóként a Vígszínházban, első előadásai Shakespeare Macbeth-je és a Marton László rendezte Össztánc voltak. A huszonkét év alatt több száz előadás létrejöttében vett részt.
Frenák Pál koreográfiája az Operaházban
1917. május 12-én mutatta be a Magyar Állami Operaház A fából faragott királyfit, amelynek centenáriuma alkalmából Frenák Pál a Magyar Nemzeti Balett művészeivel és saját társulatával koprodukcióban készített koreográfiát.
Meghirdette új évadjának műsorát a Jászai Mari Színház
A tatabányai Jászai Mari Színház új műsorát Crespo Rodrigo színházigazgató sajtótájékoztató keretében mutatta be. A 2017/2018-as évad valamennyi – a felnőtt bemutatók közé sorolható – előadása az igazság keresésének legkülönfélébb útjait járja körül.
Marad Herczeg Tamás
Herczeg Tamás újabb öt éven át vezetheti a Szegedi Szabadtéri Játékok Nonprofit Kft.-t. „Legfontosabb eredményeink művészeti szempontból, hogy a Dóm térről kiszorult prózajátszást felélesztettük.”
Megosztott fődíj az RS9 OFF fesztiválon
Három előadás megosztva kapta a fődíjat az RS9 OFF független színházi fesztiválon. Díjazott lett a Metanoia Artopédia Jég-doktrínák című előadása, a Ziggurat Projekt Esumi és Asao című produkciója és a Gólem Színház Gólemese című előadása.
Nyári színházi játékok a Spirit Színházban
A II. kerületi teátrum májusban felújítási munkák miatt bezárja a kapuit, júniustól viszont légkondicionált, kényelmesebb játszóhelyekkel várja látogatóit, és június 9-én a Jövőre, veled, ugyanitt 2. című premierrel indítja a nyarat.
234567891011
6 / 75 oldal
Játék
A művészet templomai című sorozat immár 9. epizódjához érkezett. A hazánkban is nagy sikerű Vatikáni Múzeum 3D, a Firenze és az Uffizi-képtár 3D és a Pápai bazilikák 3D alkotóinak új filmje a legkiválóbb reneszánsz mesterek egyikének és művészettörténet egyik legmeghatározóbb alakjának, Raffaello Sanziónak állít emléket.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.