Hírek
Molnár Piroska maffiafőnök lesz a Tháliában
A főnök meg én meg a főnök címmel Sebestyén Aba rendezésében mutatja be a Thália Színház a Két úr szolgája című komédia Hamvai Kornél-féle átiratát április 29-én.
Új színház nyílik Budapesten Tesla Teátrum néven
Új színház nyílik a belváros szívében, a Tesla szórakozóhely legfelső szintjén Tesla Teatrum néven. Az első bemutatót április 29-én tartják, Háy Gyula Appassionata című 1956-os témájú drámáját tűzik műsorra.
A Lét Háza - María Ángeles Pérez López költészeti estje a Cervantes Intézetben
A Cervantes Intézet dísztermében 2017. április 26-án, 18:00 órakor megrendezett „Lét Háza” című esten María Ángeles Pérez López, spanyol költőnőt ismerhetik meg az érdeklődők, aki jelenleg a Salamancai Egyetem Latin-Amerikai Irodalom Tanszékének tanára.
All’Opera 2017 – Az olasz opera legjava a mozivásznon
Az All’Opera exkluzív élő operaközvetítésekből álló sorozat, amely Itália legnevesebb operaházai, köztük a milánói Teatro alla Scala és a Firenzei Operaház produkcióit juttatja el világszerte a mozivásznakra. Az évad következő előadása május 7-én a Don Carlos lesz a Firenzei Operaház társulatának előadásában.
A lemez két újabb oldala
Gyűjteményünk pusztán szövegekből álló lemezeket tartalmaz, amelyeken a dallamot kizárólag az élőbeszéd sodra szabja meg. Szerzőjük maga az előadó, s a hallgatóságot is ő választja meg.
Hogyan illik színházba felöltözni?
Ez a kérdés még mindig előkerül, ám már nem azért van kérdőjel a fejekben, mert hiányos az emberek illemtudása, hanem azért, mert az eltelt években sokat lazultak a szabályok.
MVM Koncertek: Különleges hárfás nap Vigh Andreával
Április 29-én, szombaton délelőtt 11 órakor hárfabemutató koncerttel indul az első alkalommal megrendezésre kerülő hárfás nap a Festetics Palotában.
A drámafordításról rendeznek konferenciát a Katona József Színházban
Számos elismert felszólaló részvételével rendez konferenciát a drámafordítás mai helyzetéről a Katona József Színház. A Jól szól magyarul? címmel megvalósuló eseményre április 22-én, szombaton várják a közönséget.
Kezdődik a MITEM, a Nemzeti Színház nemzetközi színházi találkozója
Április 13-án kezdődik a Madách Nemzetközi Színházi Találkozó (MITEM): a Nemzeti Színház április 30-ig tartó rendezvényének keretében 11 ország 22 produkcióját láthatja a közönség.
Bajkó Edina kapta a Versünnep Fesztivál fődíját
Bajkó Edina versmondó kapta a Versünnep Fesztivál fődíját a Nemzeti Színházban megrendezett döntőn, a győztes Párkányi Raab Péter szobrászművész Versünnep elnevezésű alkotását és 300 ezer forint jutalmat kapott.
234567891011
6 / 73 oldal
Játék
Gordon Zsigmond, a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz a ’30-as évek Budapestjén. A szálak több irányba vezetnek, és úgy tűnik, senkinek nem áll érdekében az, hogy kiderüljön az igazság.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.