Hírek
Új színház születik
A Játékszínt igazgatóként elhagyó Németh Kristóf és a humorista Nacsa Olivér új színházat alapít a Pesti Broadway-n. Az első premiert decemberben tartják, ám ahogy a mű címe, úgy a helyszín is meglepetés lesz.
Ősbemutató Tatabányán
Miközben a Nemzeti Színházban a napokban mutatják be Kiss Csaba Bergman-rendezését, a Szenvedélyt, amely Farö szigetén játszódik, ahol a rendező is eltöltött három hetet a Bergman ösztöndíjnak köszönhetően, aközben a tatabányai Jászai Mari Színházban októberben láthatja a nagyérdemű Kiss Csaba Nappalok és éjszakák című sirály-játékának ősbemutatóját.
Díjzápor
Kiosztották a Színikritikusok Díját az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit elismerő díjakat. Idén 37. alkalommal ítélték oda a legjobbaknak járó elismeréseket.
Koltai ismét rendez
Koltai Róbert ismét rendez, most éppen a szombathelyi Weöres Sándor Színházban. B. Török Fruzsina Tolsztoj műve nyomán készített darabja, a Végállomás a női egyenjogúság kérdését vizsgálja.
Pásztor Erzsi 80!
Pásztor Erzsi bármilyen hihetetlen is, a nyolcvanadik születésnapját ünnepelte a napokban. A Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas, érdemes művész színésznő számtalan színműben lépett színpadra. Nagyjátékfilmek és tévéfilmek, sorozatok tömegében játszott.
Junior Prima Díjasok
Immár hetedik éve adják át a Junior Prima Díjakat. Eddig a színház és filmművészet kategóriában összesen hetvenhárom fiatal magyar tehetséget jutalmaztak.
Jászai Mari halotti maszkja a debreceni Déri Múzeumban
Jászai Mari halotti maszkját adományozta a debreceni Déri Múzeumnak a helyi Csokonai Nemzeti Színház igazgatója. Ráckevei Anna egy sajtótájékoztató keretében adta át a különleges ereklyét Angi János múzeumigazgatónak.
Az elvágyódás drámája az Örkényben
Október 14-én premiert tartanak az Örkény Színházban, Csehov Három nővér című drámáját mutatják be.
Ősbemutató a Pesti Színházban
Hazai színházban először mutatják be Peter Morgan darabját, az Audenciát. A színmű az utóbbi évek egyik sikerdarabja a Broadway és a West End színházaiban. Aktuális is, hiszen Anglia és Európa kapcsolata napjainkban is központi téma.
Díjátadás a magyar dráma napján a Bajor Gizi Színészmúzeumban
Díjátadással ünnepelnek a magyar dráma napján, szeptember 21-én, szerdán délután a budapesti Bajor Gizi Színészmúzeumban, ahol átadják Szép Ernő-díjakat.
234567891011
6 / 63 oldal
Játék
Német kortárs regény színpadi adaptációját mutatja be az Orlai és a Füge Produkció. Benedict Wells Spinner című regénye A fura címet kapta, amelyet Fekete Ádám alkalmazott színpadra és Fehér Balázs Benő rendezett.
Copyright © 2017 EXIT Kiadói Kft.