Hírek
Tízezreket érdekel a kortárs művészet – Sikeres évadot zár a Trafó
2016/2017-ban több mint 40 ezren voltak kíváncsiak a Trafó programjaira, 2800-nál is többen a kiállításokra, így az évadot 90%-on felüli látogatottsággal zárta az intézmény. Újdonságokban és kísérletezésben most sem volt hiány, 12 ősbemutató, 45 külföldi előadás, 18 koncert valósult meg.
Elindult a jegyértékesítés a Színházak Éjszakájára
2017. szeptember 16-án érkezik a VI. Színházak éjszakája 36 színházzal és programjaikkal. Az előző évekhez hasonlóan már június 16-tól vásárolhatók karszalagok kedvezményes áron.
Augusztus 20-ig várják a szavazatokat a Kaszás Attila-díj jelöltjeire
Augusztus 20-ig várják a szavazatokat a Kaszás Attila-díj idei jelöltjeire: Gazsó Györgyre, a Radnóti Színház, Szikszai Rémuszra, a Szkéné Színház és Krisztik Csabára, a székesfehérvári Vörösmarty Színház művészére.
Rockopera Nero császárról a Forum Romanumon
A helyszín és Oscar-díjas zeneszerző teszi rendkívülivé az ókori Róma szívében, a Palatinus-dombon szerdától látható Isteni Nero (Divo Nerone) című új olasz rockoperát, amely a legenda szerint a Rómát felgyújtó császár alakját mutatja be.
Angelus Iván Eck Imre-díjat kapott
Angelus Iván, a Budapest Tánciskola alapítója és művészeti vezetője iskolaalapító és innovatív szemléletű pedagógiai tevékenységéért nyerte el az elismerést.
Műfordítók tartanak találkozót a Petőfi Irodalmi Múzeumban
A Petőfi Irodalmi Múzeum 2017. június 11-13. között az Arany János-emlékév keretében megrendezi a Magyar Irodalom Műfordítóinak Találkozóját. A résztvevőket hétfőn Áder János köztársasági elnök, az Arany János-emlékév Emlékbizottságának elnöke köszönti.
Évadzáró és díjátadó a Jászai Mari Színházban
A tatabányai Jászai Mari Színház, Népház évadzáró ülésén a társulat szavazatai alapján az évad legjobb női alakításáért járó Jászai-gyűrűt Major Melinda, a férfi alakításért járó díjat pedig Dévai Balázs vehette át.
Arany Kotta Díjak
A Viva la Musical! internetes portál immár ötödik alkalommal ítélte oda az elmúlt évad új musicalprodukcióban szereplő legjobb színészének járó Arany Kotta Díjat a szakmai zsűri és a közönség összesített véleménye alapján.
Az évad színésze az Örkény Színházban
A Pünkösti Andor-díjat a nézők szavazatai alapján adják át az évad színészének. Idén Patkós Márton kapta az elismerést, aki Bagossy László, Pelsőczy Réka és Rába Roland osztályában végezte el a Színház- és Filmművészeti Egyetemet.
Idén is lesz Összpróba Balatonbogláron!
Színház, zene, tánc és filmezés is szerepel az Összpróba Alapítvány nyári alkotótáborainak programjában. Az ifjúsági táborba a 12 és 18 év közöttieket, a felnőtt táborba a 18 éven felülieket várják a szervezők.
3456789101112
7 / 77 oldal
Játék
Mayer ezúttal legsikeresebb experimentális formációjával, a Nerve-vel érkezik az A38-ra.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.