Hírek
Magyar színész játssza Faustot
Ilie Gheorghe román színművész egészségügyi problémai miatt Bács Miklós, a Kolozsvári Állami Magyar Színház tagja vette át Faust szerepét a IV. Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozó (MITEM) legnagyobb szabású előadásában.
Csuja Imre verseket adományozott
A színművész egy vasúti vagonokból kialakított hajléktalanszállón vendégeskedett. „A verses est koncepciója az volt, hogy hozzuk házhoz a színházat azoknak az embereknek, akiknek ez az élmény már nem része az életüknek” – mesélte Romhányi Tamás a Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője.
Aranylemezes A Pál utcai fiúk
A Molnár Ferenc világhírű regényéből Grecsó Krisztián által adaptált zenés játékot 2016 novemberében mutatta be a Vígszínház, azóta több mint ötvenötezren látták Marton László rendezésének előadásait.
Ők lettek a MOST FESZT 2017 díjazottjai
Tegnap befejeződött az immáron harmadik alkalommal megrendezett MOnodráma és STúdiószínházi FESZTivál, vagyis a MOST FESZT 2017, ahol a versenyelőadások idén is megmérethették magukat a szakmai zsűri előtt.
Csomós Mari lett a nemzet színésze
Csomós Mari Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt, érdemes művészt választották a nemzet színészének hétfőn Budapesten - közölte a Nemzeti Színház Facebook-oldalán.
Az első Kossuth-díjas dramaturg
Először kapott Kossuth-díjat dramaturg. Az elismerésre a Vígszínház terjesztette fel a Radnóti Zsuzsát, aki elmondta, hogy ezzel a szakmai elismeréssel az eddigi életmunkáját ismerték el.
A tolvaj szarka a Várkert Bazárban 2017. április 18., 20h
Elsőként a Várkert Bazár csatlakozott a közép- és a kelet-európai régióban az All’Opera sorozathoz, ami Itália legnevesebb operaházainak produkcióit juttatja el világszerte a mozivásznakra.
Semmi konferencia vidéken is!
Tavasszal több vidéki nagyvárosban is bemutatásra került a Kiscsillag zenekar és Földes Eszter színművész közös dalos színházi előadása, a Semmi Konferencia.
Színházi világnap március 27.
A színházi világnapot a Nemzetközi Színházi Intézet hívta életre, és 1962 óta tartják meg március 27-én annak emlékére, hogy 1957-ben ezen a napon volt a Párizsban működő Nemzetek Színházának az évadnyitója.
Irén, te édes! - Díjátadó gálaest Madách, március 24., 21h
Almási Éva, a nemzet színésze alapítványt hozott létre, amely minden évben díjat adományoz Psota Irén tiszteletére annak a színpadi sokszínűségét és tehetségét bizonyító színésznőnek, akinek kiemelkedő képességei Psota örökségéhez méltónak bizonyulnak.
3456789101112
7 / 73 oldal
Játék
Gordon Zsigmond, a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz a ’30-as évek Budapestjén. A szálak több irányba vezetnek, és úgy tűnik, senkinek nem áll érdekében az, hogy kiderüljön az igazság.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.