Hírek
Anya és lánya először egy színpadon
A Magyar Színházban február 3-án lesz ONeill: Utazás az éjszakába című drámájának a bemutatója. Bánsági Ildikó, a darab főszereplője - Mary Cavan Tyrone - egykor Nemzeti Stúdiósként Bodnár Sándor tanítványaként ebből az épületből indult a főiskola és a karrier felé.
Fischer Ádámot tiszteletbeli tagjává választja a Bécsi Állami Opera
Fischer Ádámot tiszteletbeli tagjává választja a Bécsi Állami Opera (Wiener Staatsoper). A kinevezésre a január 26-i Don Giovanni-előadást követően kerül sor.
Székelyföldi turnéra indul A Csárdáskirálynő
Székelyföldi turnéra indul születésének 100. évfordulója alkalmából Kálmán Imre A Csárdáskirálynő című operettje. A székelyföldi turné után legközelebb január 22-én a pozsonyi Hviedoslav Színházban láthatja a közönség az előadást.
Cirkuszi sátorban rendezik az idei kisvárdai színházi fesztivál előadásait
Felújítás miatt egy színházzá átalakított cirkuszi sátorban tartják meg a június 16. és 25. között megrendezendő Magyar Színházak 29. Kisvárdai Fesztiválja előadásainak egy részét.
Drive Time Színház - „A színházban üljön, ne a dugóban!"
A József Attila Színház Drive Time Színház elnevezéssel egyedülálló kampányt hirdetett meg „A színházban üljön, ne a dugóban!” jeligével. A budapesti teátrum egyfelvonásos stúdióelőadásokat kínál a hétköznap késő délutáni-kora esti csúcsforgalomban, közvetlenül munkaidő után.
100. Boeing, boeing a Tháliában
2013. október 5-én mutatta be a Thália Színház Marc Camoletti Boeing, boeing - Leszállás Párizsban című vígjátékot. Most pedig a bohózat túl van a 100. előadáson is.
Határon túliak a Szkénében
Temesvári vendégjáték mutatkozik be a Szkénében Guppi címmel, amely egyben Mucsi Zoltán első rendezése is. Az abszurd drámát január 19-én láthatja a nagyérdemű.
Chilei fesztiválon vendégszerepel a Proton Színház
Chilébe utazik a Proton Színház: a Mundruczó Kornél rendezte Frankenstein-terv című előadást január 11. és 17. között a Santiago a Mil fesztiválon játsszák. Ez lesz a társulat első dél-amerikai fellépése, a Frankenstein-terv című előadásnak pedig a 21. külföldi meghívása.
A Tháliában a határon túli magyar színházak
A Thália Színházban a Határon Túli Magyar Színházak Szemléje 2017-ben is folytatódik, ám új rendszerben. A közönség minden hónapban találkozhat egy-két előadással.
A Hullaégető Gálvölgyi János
Ladislav Fuks regényéből rendez előadást Pelsőczy Réka a címszerepben Gálvölgyi Jánossal. A Hullaégető hátborzongató történet, mely egy cseh krematóriumi munkásról szól. Fuks regényét a hatvanas években filmre vitték, mégpedig a csehszlovákok, akkor Gálvölgyi Kopfrkingl magyar hangja volt.
3456789101112
7 / 70 oldal
Játék
A kilencvenes évek meghatározó zenekara legnagyobb slágereit dolgozta fel az Irish Chamber Orchestra közreműködésével.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.