Hírek
Alföldi beugrott
Már tizenharmadik alkalommal rendezték meg Pilsenben azt a nemzetközi színházi fesztivált, amely Európa legizgalmasabb színházi kísérleteiből igyekszik ízelítőt adni évről évre.
A Magyar Dráma Napja
Négy új magyar dráma nyilvános rádiófelvétellel összekapcsolt felolvasó színházi előadása, Bárka Színház, szeptember 20-án és 21-én 18 órától
Évadnyitó bemutatók
A színházakban már az évad végén elkezdik próbálni a következő évad első előadásait, sőt több esetben egy nyári játszóhelyen már közönség elé kerül az a produkció, amelynek aztán ősztől látható majd a „fedett pályás” változata.
Színház az egész
Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet fotótárában több mint félmillió színházi témájú kép található, ebből válogatott össze Füle Péter 469-et (291 fényképet és 178 rajzot) a Palatinus Kiadó új kiadványába, a Színház az egész című rendhagyó lexikonba.
Darvas Iván 80 éves
1925. június 14-én született Darvas Szilárd, aki az akkor már működő, azonos nevű humoristára való tekintettel az Iván művészkeresztnevet választotta. Darvas Iván háromszor volt elsőéves színinövendék, és egyszer sem lett másodéves, ebben mindig megakadályozta valami: eltanácsolták, aztán kitört a háború, végül pedig óriási sikerrel ugrott be 1946-ban a Művész Színház Euridiké című előadásába Tolnay Klári partnereként, majd ottragadt Várkonyi Zoltán társulatában, amelynek 1945 és 1949 között az Új Színház mostani épülete volt az otthona.
Nyári előadások
Budapesten a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon július végén Szakcsi-Lakatos Béla és Csemer Géza musicalje, a Cigánykerék látható, augusztusban pedig a 25 éves Rockszínház játssza majd itt Várkonyi Mátyás és Miklós Tibor rockoperáját, a Sztárcsinálókat.
Antonius kardja
Götz Nándor 1991-ben szerzett diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, klarinétművészként több németországi zenekarnak is tagja, zeneszerzéssel és hangszereléssel is foglalkozik.
Ötven éve halt meg Fedák Sári
Fedák Sári (1879-1955), a Nyáregyházán élő, kitelepített színésznő temetésén, a Farkasréti temetőben nagy tömeg gyűlt össze. Az ötvenes évek közepén is sokan siratták azt a magányos öregasszonyt, aki a huszadik század elején a legendás magyar operettek első számú primadonnája volt.
Agárdy Gábor kiállítása a Nemzetiben
Agárdy Gábor idén 83 éves, pályáját 1937-ben kezdte Szegeden, és a Magyar Színházban jelenleg is hat előadásban játszik kifogyhatatlan kedvvel és erővel. 2000-ben tizenkét művész kapta meg a Nemzet Színésze címet, Agárdy Gábor is közéjük tartozik.
Kialakult a POSZT versenyprogramja
Az V. Pécsi Országos Színházi Találkozóra június 9. és 18. között kerül sor. Karsai György egyetemi tanár 193 produkciót nézett meg az évad kínálatából, és ezek közül választotta ki azt a tizenhatot, amelyet a versenyprogramban láthat majd a közönség.
68697071727374757677
75 / 77 oldal
Játék
A Thor eddigi részeinek is szerves része volt a komikum, de mostanáig a dolog kb. kimerült a Jöttünk, láttunk, visszamennénk-filmek poénjainak újrafeldolgozásában. Ez azonban most megváltozott!
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.