Hírek
Vámpírok bálja: tervek elfogadva
A következő nyár kiemelkedő színfoltjának ígérkezik a fővárosi és egyben a magyar színházi palettán a Roman Polanski-féle Vámpírok báljának musical változata. Az 1967-ben készült, azonos című film világsikere után készült el a zenés darab, melyet Bécstől Tokióig bemutattak már, most pedig Budapestre, egészen pontosan a Pesti Magyar Színházba is megérkezik, és maga Polanski állítja majd színpadra.
Hétfőnként TÁP Színház a Süss Fel Napban
Novembertől újra minden hétfő este a TÁP Színházé és közönségéé a Süss Fel Nap. Az évadot a társulat már október elején megkezdte egy hatalmas bulival.
10 éves a Magyar Fesztivál Balett
1996 őszén, Markó Iván vezetésével, megalakult az ország ötödik profi balettegyüttese és egyben Európa legnagyobb független társulata, a Magyar Fesztivál Balett.
Színház - Dráma - Nevelés
Módszertani hétvégére hívja a Magyar Drámapedagógiai Társaság mindazokat, akiknek a munkája összekapcsolódik a fent említett területekkel, vagyis a drámatanárokat, gyermek- és diákszínjátszó csoportok pedagógusait, színházzal, pedagógiával foglalkozó szakembereket és azokat is, akiket egyszerűen csak érdekel a téma.
Jelentkezőket várnak a gyermekszínházi szemlére
Idén negyedik alkalommal rendezi meg az Országos Gyermekszínházi Szemlét a Marczibányi Téri Művelődési Központban működő Gyermekszínházak Háza. A rendezvényre 2007. május 7-13. között kerül sor. A rendezők várják az érdeklődő társulatok jelentkezését, a szemlére 2005 őszétől bemutatott előadások nevezhetők.
Bertók Lajos (1966–2006)
Egy meghatározó tehetség nélkül indult a Budapesti Kamaraszínház idei évadja. Mindenféle fórum hírül adta július közepén, hogy baleset következtében elhunyt Bertók Lajos, a társulat egyik színésze, de most – hogy beindult a mókuskerék, egyik előadás követi a másikat –érezhető csak igazán a hiánya nemcsak a kollégák, hanem a Kamaraszínház közönsége számára is.
Ascher Tamás a színművészeti új rektora
Székely Gábor lemondása után Ascher Tamást nevezte ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektorának Sólyom László köztársasági elnök.
BESZT-díj Szabó Réka társulatának
A Szegedi Alternatív Színházi Szemle, vagyis a SZASZSZ keretében idén először osztották ki a Befogadó Színházak Társulatának elismerését, a BESZT-díjat. Az első díjazott, akinek a neve mindenképpen bekerül a magyar színháztörténet krónikájába, Szabó Réka és saját magáról elnevezett társulata.
Rockmusical a magyar forradalom 50. évfordulójára
Az '56-os események Magyarország történelmének olyan szeletét jelentik, amelyről az egész világ tud. (Elvis is énekelt anno egy dalt az '56-os magyarokért az Ed Sullivan Showban.) Az 50. évfordulóra már régóta készül ország-világ. Nem túlzás ezt állítani, hiszen a most már látható amerikai dokumentumfilmhez, A szabadság viharához nem kisebb híresség, mint az Egyesült Államokban élő, kínai származású hollywoodi csillag, Lucy Liu adta a nevét producerként.
Gyerekelőadások szemléje Kaposvárott
Május 8. és 14. között Kaposvár adott otthont a III. Gyermek- és Ifjúsági Színházak Biennáléjának. A fesztiválon 30 hazai és külföldi előadást láthattak a nézők. A felnőtteknek most nem kellett lapozgatni, keresgélni a műsorban, hogy hová is vigyék a gyereket, hiszen ezek a darabok egytől egyig a kicsiknek szóltak.
71727374757677787980
75 / 82 oldal
Játék
Ünnepi ráhangolódással folytatódnak a családbarát délelőttök a Jurányiban.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.