Hírek
Átadták az év jelmez- és díszlettervezőjének ítélt díjakat
Az év jelmeztervezője díjat Nagy Fruzsina, az év díszlettervezője díjat pedig megosztva Bagossy Levente és Khell Csörsz nyerte el. A szakmai díjakat a Látványtér 2016 címmel megrendezett kiállítás csütörtöki finisszázsán adták át a FUGA - Budapesti Építészeti Központban.
Színdarabban dolgozták fel a hűtőkocsiban megfulladt migránsok tragédiáját
Színdarabban dolgozták fel az ausztriai autópályán talált hűtőkocsiban megfulladt migránsok tragédiáját. A darab első előadását a burgenlandi Pándorfalu (Parndorf) iskolájában tartották, a település menti útszakaszon találták meg a tragédia áldozatait 2015-ben.
Az újesztendő küszöbén új premier
A Radnóti Színház máris az év első hetében bemutatóval indít. A színház életében ez egy fontos premier lesz, Wajdi Mouawad Futótűz című színdarabja kerül színre.
Tolnay-tárlat
A Madách Színház Tolnay Szalonjában már megtekinthető Bódi Barbara "Boba" festővész tárlata, a Tükröm-tükröm, avagy a másságról másképp címmel.
Arany Medál-díjak
Nyolcadik alkalommal ítélte oda a közönség az Arany Medál-díjat, amelyet Mészáros Márton kulturális újságíró alapított. A legígéretesebb fiatal tehetség díját Osváth Judit, a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős hallgatója nyerte el, …
Új szereplő a Hétköznapi őrületekben
Az elmúlt hónapban jelent meg Jordán Tamás a Hátrametszés című könyve, most pedig újabb szereppel gazdagodik művészi pályája.
Dupla Szent Iván éj
Szent Iván éjjelén bármi megtörténhet. Szerelmi praktikák az év legrövidebb és legkülönösebb éjszakáján. Shakespeare Szentivánéji álma február 25-től látható a Vígszínházban, Kovács D. Dániel rendezésében.
Quasimodo színre lép
Ugyan még csak januárt írunk, de az Operettszínházban már újabb izgalmas musicalre készülnek. Igaz, előbb nyáron a Dóm téren lesz a premier, ám szokás szerint bekerül a pesti Broadway zenész színházába is a világhírű darab, A Notre Dame-i toronyőr.
Átadták az Aase-díjakat
Átadták az epizodistákat jutalmazó Aase-díjakat: idén Dimanopulu Afrodité, Szoboszlai Éva, Kertész Péter és Szatmári György színművész vehette át a Gobbi Hilda által alapított szakmai elismerést a Bajor Gizi Színészmúzeumban megrendezett ünnepségen.
Költészet a’ la carte
A Színházak Éjszakáján a Játékszín színészei azokat a verseket és olyan stílusban mondták el, ahogy azt a nézők rendelték. A „rendeléseket” Hirtling István vette föl. A nézők körében nagy tetszést váltott ki az produkció, ezért a színház úgy döntött, hogy megismétli, január 30-án.
45678910111213
8 / 70 oldal
Ahol a héten érdemes...
Budapest, Iparművészeti Múzeum, 2016. december 8. - 2017. június 11.
 
május 25 - 31.
 
Budapest, Vígszínház, május 25. 19:00
Játék
A kilencvenes évek meghatározó zenekara legnagyobb slágereit dolgozta fel az Irish Chamber Orchestra közreműködésével.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.