Hírek
Ősbemutató Tatabányán
Miközben a Nemzeti Színházban a napokban mutatják be Kiss Csaba Bergman-rendezését, a Szenvedélyt, amely Farö szigetén játszódik, ahol a rendező is eltöltött három hetet a Bergman ösztöndíjnak köszönhetően, aközben a tatabányai Jászai Mari Színházban októberben láthatja a nagyérdemű Kiss Csaba Nappalok és éjszakák című sirály-játékának ősbemutatóját.
Díjzápor
Kiosztották a Színikritikusok Díját az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit elismerő díjakat. Idén 37. alkalommal ítélték oda a legjobbaknak járó elismeréseket.
Koltai ismét rendez
Koltai Róbert ismét rendez, most éppen a szombathelyi Weöres Sándor Színházban. B. Török Fruzsina Tolsztoj műve nyomán készített darabja, a Végállomás a női egyenjogúság kérdését vizsgálja.
Pásztor Erzsi 80!
Pásztor Erzsi bármilyen hihetetlen is, a nyolcvanadik születésnapját ünnepelte a napokban. A Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas, érdemes művész színésznő számtalan színműben lépett színpadra. Nagyjátékfilmek és tévéfilmek, sorozatok tömegében játszott.
Junior Prima Díjasok
Immár hetedik éve adják át a Junior Prima Díjakat. Eddig a színház és filmművészet kategóriában összesen hetvenhárom fiatal magyar tehetséget jutalmaztak.
Jászai Mari halotti maszkja a debreceni Déri Múzeumban
Jászai Mari halotti maszkját adományozta a debreceni Déri Múzeumnak a helyi Csokonai Nemzeti Színház igazgatója. Ráckevei Anna egy sajtótájékoztató keretében adta át a különleges ereklyét Angi János múzeumigazgatónak.
Az elvágyódás drámája az Örkényben
Október 14-én premiert tartanak az Örkény Színházban, Csehov Három nővér című drámáját mutatják be.
Ősbemutató a Pesti Színházban
Hazai színházban először mutatják be Peter Morgan darabját, az Audenciát. A színmű az utóbbi évek egyik sikerdarabja a Broadway és a West End színházaiban. Aktuális is, hiszen Anglia és Európa kapcsolata napjainkban is központi téma.
Díjátadás a magyar dráma napján a Bajor Gizi Színészmúzeumban
Díjátadással ünnepelnek a magyar dráma napján, szeptember 21-én, szerdán délután a budapesti Bajor Gizi Színészmúzeumban, ahol átadják Szép Ernő-díjakat.
Színházi fesztivál Prágában Václav Havel tiszteletére
Színházi fesztivált rendeznek Václav Havel drámaíró, volt csehszlovák és cseh államfő tiszteletére október 4. és 9. között Prágában. A 2011 decemberében elhunyt Havel október 5-én lenne 80 éves.
45678910111213
8 / 65 oldal
Játék
A New York-i PMJ arról híresült el, hogy napjaink popslágereit swingesíti: az eredeti ’20-as évekbeli hangzás- és látványvilággal keltve időutazó illúziót. Az ötlet olyannyira bevált, hogy több százmillió Youtube-megtekintést is eredményezett mára.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.