Hírek
Új könyv Törőcsik Mariról
„Kábé öt éve nyúzom Marit, hogy csináljunk könyvet. De nem akart könyvet senkivel” – emlékszik vissza Bérczes László a november 4-én megjelent Törőcsik Mari-beszélgetőkönyv megszületésére. Végül a szelíd erőszaknak engedve két nyáron át Velemben ült le a művésznő a szerzővel a beszélgetni.
Magyar operarendezés Londonban
Az Armel Opera Festival történetének jelentős állomása, hogy október végén Londonban mutathatta be a fesztivál múlt évi díjazott sikerdarabját, Mozart Varázsfuvoláját, Alföldi Róbert rendezésében.
Visszatérő dallamok
Visszatér a Budapesti Operettszínház színpadára novemberben az Abigél, a Raktárszínházban pedig újra színen lesz a Virágot Algernonnak, amelyben az idei évadban Alice szerepében Földes Eszter mellett Szendy Szilvit köszönthetik nézők.
A Játékszín számít a fiatal közönségre
A Játékszínben az új évad első premierje december 10-én lesz, Kapitány Iván rendezésében. Ray Cooney Kölcsönlakás című vígjátéka kerül színre.
Elhunyt Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester
Életének hatvanötödik évében vasárnap délután elhunyt Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester, zeneszerző - közölte a Nemzeti Filharmonikus Zenekar az MTI-vel.
Elhunyt Józsa Imre színművész
Életének 63. évében elhunyt Józsa Imre színművész; a Jászai Mari-díjas művészt hosszú, súlyos betegség után október 30-án, vasárnap érte a halál - tudatta a József Attila Színház az MTI-vel.
A művész a szabadúszást választotta
Debreczeny Csaba tizenöt esztendőn keresztül volt az Örkény Színház oszlopos tagja. Ám gondolt egy merészet, és az idei évadra már nem szerződött a teátrumhoz.
Cziffra György a névadó
Roma Oktatási és Kulturális Központ létrehozásáról döntöttek. Az intézményt a Tavaszmező utca 6. szám alatt helyezik el. Az oktatási és kulturális intézet Cziffra György nevét viseli majd.
Junior Prima Díj: Idén is díjazták a kiemelkedő zenei tehetségeket
Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. kötelességének érzi szellemi értékeink megőrzését és újrateremtését, és ennek megfelelően idén kilencedik alkalommal díjazta a legtehetségesebb fiatal zeneművészeket.
Meghalt Bara Margit Kossuth-díjas színésznő
Életének 89. évében, hosszan tartó súlyos betegség után keddre virradó hajnalban elhunyt Bara Margit Kossuth- és Balázs Béla-díjas színésznő, az 1950-1960-as évek egyik legnagyobb magyar filmcsillaga - erősítette meg a család a 24.hu értesülését az MTI-nek.
45678910111213
8 / 67 oldal
Játék
A Jurányi Ház családbarát programsorozata, a minden korosztályt megszólító Mese Habbal április második szombatján megint szuper programokkal várja a gyerekes családokat.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.