Hírek
Bérgyilkos a Tháliában
A Thália Színházban az évad első premierje a Bérgyilkos a barátom című produkció lesz október 8-án. A darab rendezője, Vida Péter ismert művésze a színháznak, akit 2012 óta láthatunk a teátrum különböző darabjaiban.
Megújul a Katona K:antin
A Katona József Színház előcsarnokában a Kino kávézó csapata várja a vendégeket reggelivel, friss kenyérből készített szendvicsekkel, salátákkal, süteményekkel és közel húszféle kávéval.
Mindenki maradt a helyén
Mint már hírül adtuk, három színház igazgatói posztjára adtak ki pályázatot. Most viszont már döntött a fővárosi közgyűlés arról, ki vezetheti majd az Újszínházat, a Thália Színházat és a Madách Színházat.
A nők iskolájától A bádogdobig
A Katona József Színház az idei évadban tíz bemutatóval várja a közönséget. Elsőként szeptember 24-én Gogol Egy őrült naplója című művét mutatják be külső helyszínen, a Jurányi Inkubátorházban, Bodó Viktor rendezésében.
A direktor a nőkre is gondol
Kováts Adél, a Radnóti Színház igazgatója az évadnyitó társulati ülésen a megújulásról, az új tervekről és a tervezett bemutatókról beszélt. Az igazgató elmondta, hogy a „Radnóti Színház történetében eddig több meghatározó időszak volt, és a most megújuló Radnóti magában hordozza egy újabb aranykor születését”.
A Bábszínház megújulva, új mesékkel indul
A Bábszínház már készül a gyerekekkel való találkozásra. Október 1-jén nyitja meg kapuját a teátrum, ekkortól húsz repertoár-előadással és hat premierrel várják a kis nézőket. Ezek közül két őszi bemutató a kisiskolás és a kiskamasz korosztálynak szól.
Egy éjszakás kaland a színházakkal
Ötödik alkalommal rendezik meg a Színházak éjszakáját, idén szeptember 17-én harminc színház készül rendhagyó programokkal, műsorokkal, beavatva a nézőket a kulisszatitkokba, a játékba, a színházcsinálás rejtelmeibe.
Schneider Zoltán kapta a Kaszás Attila-díjat
Schneider Zoltán kapta idén a Kaszás Attila-díjat. A Radnóti Miklós Színház művésze az elismerést a kecskeméti Katona József Színházban tartott országos színházi évadnyitó vehette át.
Megdőlt az eddigi látogatórekord az Esztergomi Várszínházban
Megdőlt az eddigi látogatórekord az Esztergomi Várszínházban, 28. évadjukat mintegy 10 ezer néző tekintette meg, ezerrel több, mint tavaly - tudatta Horányi László, a szabadtéri teátrum igazgatója a szezonzáró hétvége után.
Veszélybe került egy 350 éves angol bábjáték hagyománya
Veszélybe került egy legalább 350 éves angol bábjáték, a Punch és Judy hagyománya, mert alig van már, aki előadja. Az olasz gyökerű angol tradicionális vásári bábjátékból ismert és örökké civakodó házaspár kalandjait már csak pár helyen élvezhetik az érdeklődők.
45678910111213
8 / 63 oldal
Játék
A pár évvel ezelőtti post-rock hullám már jócskán lecsendesedett, de az igazán időtálló formációk nem vesztek a feledés homályába.
Copyright © 2017 EXIT Kiadói Kft.