Hírek
A lemez két újabb oldala
Gyűjteményünk pusztán szövegekből álló lemezeket tartalmaz, amelyeken a dallamot kizárólag az élőbeszéd sodra szabja meg. Szerzőjük maga az előadó, s a hallgatóságot is ő választja meg.
Hogyan illik színházba felöltözni?
Ez a kérdés még mindig előkerül, ám már nem azért van kérdőjel a fejekben, mert hiányos az emberek illemtudása, hanem azért, mert az eltelt években sokat lazultak a szabályok.
MVM Koncertek: Különleges hárfás nap Vigh Andreával
Április 29-én, szombaton délelőtt 11 órakor hárfabemutató koncerttel indul az első alkalommal megrendezésre kerülő hárfás nap a Festetics Palotában.
A drámafordításról rendeznek konferenciát a Katona József Színházban
Számos elismert felszólaló részvételével rendez konferenciát a drámafordítás mai helyzetéről a Katona József Színház. A Jól szól magyarul? címmel megvalósuló eseményre április 22-én, szombaton várják a közönséget.
Kezdődik a MITEM, a Nemzeti Színház nemzetközi színházi találkozója
Április 13-án kezdődik a Madách Nemzetközi Színházi Találkozó (MITEM): a Nemzeti Színház április 30-ig tartó rendezvényének keretében 11 ország 22 produkcióját láthatja a közönség.
Bajkó Edina kapta a Versünnep Fesztivál fődíját
Bajkó Edina versmondó kapta a Versünnep Fesztivál fődíját a Nemzeti Színházban megrendezett döntőn, a győztes Párkányi Raab Péter szobrászművész Versünnep elnevezésű alkotását és 300 ezer forint jutalmat kapott.
Magyar színész játssza Faustot
Ilie Gheorghe román színművész egészségügyi problémai miatt Bács Miklós, a Kolozsvári Állami Magyar Színház tagja vette át Faust szerepét a IV. Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozó (MITEM) legnagyobb szabású előadásában.
Csuja Imre verseket adományozott
A színművész egy vasúti vagonokból kialakított hajléktalanszállón vendégeskedett. „A verses est koncepciója az volt, hogy hozzuk házhoz a színházat azoknak az embereknek, akiknek ez az élmény már nem része az életüknek” – mesélte Romhányi Tamás a Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője.
Aranylemezes A Pál utcai fiúk
A Molnár Ferenc világhírű regényéből Grecsó Krisztián által adaptált zenés játékot 2016 novemberében mutatta be a Vígszínház, azóta több mint ötvenötezren látták Marton László rendezésének előadásait.
Ők lettek a MOST FESZT 2017 díjazottjai
Tegnap befejeződött az immáron harmadik alkalommal megrendezett MOnodráma és STúdiószínházi FESZTivál, vagyis a MOST FESZT 2017, ahol a versenyelőadások idén is megmérethették magukat a szakmai zsűri előtt.
45678910111213
8 / 75 oldal
Ahol a héten érdemes...
Budapest, Postamúzeum, május 4. - december 31.
 
december 14 - 20.
 
Budapest, Madách Színház, december 16. 15:00
 
Játék
A Zuboly egy olyan öszvér, amelyben huncutul forr össze a magyar népzene ősereje a slágervilág sutaságaival. A kujon hatosfogat előtt a Csángálló fűt be gyimesi és moldvai dallamokkal.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.