Hírek
Tahi Tóth Lászlót az idegtudományi intézetben kezelik
Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben kezelik tovább Tahi Tóth László színművészt, aki szombaton este a József Attila Színházban lett rosszul előadás közben - közölte a Vígszínház.
Fesztivál egyetemistáknak
Február 3. és 5. között FACT - Festival, Arts, Cinema és Theatre - elnevezéssel nemzetközi fesztivált indít a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem. Az első rendezvénysorozaton négy külföldi és két magyarországi művészeti egyetem nyolc előadását láthatja a közönség.
Madách-díjasok
Az idei Madách-díjakat Szvorák Katalin népdalénekes és Huszti Péter színművész kapta. Madách Imre, Az ember tragédiája szerzője a Nógrád megyei, ma már Szlovákiához tartozó Alsósztregován 1823. január 20-án a született.
Anya és lánya először egy színpadon
A Magyar Színházban február 3-án lesz ONeill: Utazás az éjszakába című drámájának a bemutatója. Bánsági Ildikó, a darab főszereplője - Mary Cavan Tyrone - egykor Nemzeti Stúdiósként Bodnár Sándor tanítványaként ebből az épületből indult a főiskola és a karrier felé.
Fischer Ádámot tiszteletbeli tagjává választja a Bécsi Állami Opera
Fischer Ádámot tiszteletbeli tagjává választja a Bécsi Állami Opera (Wiener Staatsoper). A kinevezésre a január 26-i Don Giovanni-előadást követően kerül sor.
Székelyföldi turnéra indul A Csárdáskirálynő
Székelyföldi turnéra indul születésének 100. évfordulója alkalmából Kálmán Imre A Csárdáskirálynő című operettje. A székelyföldi turné után legközelebb január 22-én a pozsonyi Hviedoslav Színházban láthatja a közönség az előadást.
Cirkuszi sátorban rendezik az idei kisvárdai színházi fesztivál előadásait
Felújítás miatt egy színházzá átalakított cirkuszi sátorban tartják meg a június 16. és 25. között megrendezendő Magyar Színházak 29. Kisvárdai Fesztiválja előadásainak egy részét.
Drive Time Színház - „A színházban üljön, ne a dugóban!"
A József Attila Színház Drive Time Színház elnevezéssel egyedülálló kampányt hirdetett meg „A színházban üljön, ne a dugóban!” jeligével. A budapesti teátrum egyfelvonásos stúdióelőadásokat kínál a hétköznap késő délutáni-kora esti csúcsforgalomban, közvetlenül munkaidő után.
100. Boeing, boeing a Tháliában
2013. október 5-én mutatta be a Thália Színház Marc Camoletti Boeing, boeing - Leszállás Párizsban című vígjátékot. Most pedig a bohózat túl van a 100. előadáson is.
Határon túliak a Szkénében
Temesvári vendégjáték mutatkozik be a Szkénében Guppi címmel, amely egyben Mucsi Zoltán első rendezése is. Az abszurd drámát január 19-én láthatja a nagyérdemű.
567891011121314
9 / 72 oldal
Ahol a héten érdemes...
 
Budapest, Városliget Café, július 4. - augusztus 31.
 
Budapest, A38 Hajó, augusztus 22. 20:00
 
Budapest, Millenáris, július 1. - szeptember 11.
Játék
Ha tavaly lemaradtál róla, vagy ott voltál, de újra visszamennél, most belevághatsz életed legnagyobb űrkalandjába!
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.