Hírek
Víg díjazottak
Minden kategóriában három jelölt közül került ki a Prima Primissima idei díjazottja; a Primák 5 millió, a Primissimák 15 millió forintot vehetnek át a díj mellé. A jelöltek köre idén is rendkívül széles volt, hétszáz kiválóság közül választották ki a harminc Primát.
Jótékony Katona
A Katona József Színház idén is megrendezi hagyományos karácsonyi vásárát: december 16. és 18. között 25-40% kedvezménnyel lehet megvenni a januári és februári előadásokra szóló jegyeket. Emellett megint jótékonysági gyűjtést is szerveznek.
Önálló intézmény lesz a Pécsi Balett
A jövőben önálló intézmény lesz a jelenleg a Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ) tagozataként működő Pécsi Balett. Az önálló működés plusz külső és pályázati források elérését teszi lehetővé anélkül, hogy anyagi veszteséget okozna a színháznak.
Jelmeztitkok - workshop Földi Andreával
A Katona József Színházban workshopot rendeznek vasárnap délelőttönként a 7-12 éves korosztály számára. A kézműveskedések alkalmával kultúrtörténeti, viselettörténeti témájú feladatokat oldhatnak meg a gyerekek.
Jubilált A padlás
A Vígszínház az elmúlt héten legendás produkciója, A padlás 900. előadását ünnepelhette. Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter félig mese, félig musicaljét Marton László rendezésében a közel 29 év alatt több mint 900 000 néző látta.
A varázslatos nők vonzásában
A Budapesti Operettszínház január 24-én és 25-én két alkalommal tűzi műsorára a Varázslatos nők vonzásában című musicalgálát.
A II. Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Fesztivál győztesei
Véget ért a II. Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Fesztivál az RS9 Színházban. A november 24. és 27. között megrendezett fesztivál négy napján 19 társulat lépett fel elsősorban irodalmi adaptációra épülő előadásaival.
Dés-musicaldömping
A december 2-ai magyar színházbeli premierrel, a Valahol Európában című musicallel együtt egyszerre három Dés László-darab is műsoron lesz a fővárosban.
A Baltazárban Örkényt játszanak
Az Elek Dóra vezette Baltazár Színház társulata, amely értelmi sérült színészekből áll, Örkény István egyperceseiből Nézzünk bizakodva a jövőbe! címmel zenés színpadi előadást mutat be december 8-án.
Stuttgartban járt a Katona József Színház
Már visszatérő vendégnek számít a Katona József Színház a stuttgarti Theater tri-bühne fesztiválon.
567891011121314
9 / 70 oldal
Ahol a héten érdemes...
Budapest, Iparművészeti Múzeum, 2016. december 8. - 2017. június 11.
 
május 25 - 31.
 
Budapest, Vígszínház, május 25. 19:00
Játék
A kilencvenes évek meghatározó zenekara legnagyobb slágereit dolgozta fel az Irish Chamber Orchestra közreműködésével.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.