Hírek
Homeless leszek!
Szalay Kriszta monodrámára készül. A színésznő egy riportot hallott a 62 éves Lakatosné Jutkával, aki amúgy huszonhat éve hajléktalan.
Szilveszter a Radnótiban
A Radnóti Miklós Színházba járó közönség már tudja, melyik darabra válthat jegyet decemberben.
Búcsú Wajdától
A világhírű lengyel filmrendezőt, Andrzej Wajdát Krakkóban, a Szent Megváltó-temetőben helyezték örök nyugalomra – ahol édesanyja is nyugszik –, előtte a Szentháromság-bazilikában tartottak engesztelő gyászmisét.
Segítség a fogyatékkal élőknek
A Magyar Színház komolyan vette a színházi előadások akadálymentesítését, ezért a színház minden előadását elérhetővé tette a látássérültek, illetve a siketek és nagyothallók számára.
Bravúros beugrás
Józsa Imre betegsége miatt átmenetileg nem vállalhat szereplést, ezért a Játékszín vezetőségének gondoskodnia kellett arról, hogy három darabban is helyettesítse a művészt.
Jászai, a legnagyobb tragika
A legnagyobb magyar tragika, a Nemzeti Színház örökös tagja, Jászai Mari kilencven éve halt meg. Bécsben cselédként szolgált, ahonnan megszökött. Majd az osztrák-porosz háborúban markotányoslány volt: vizet, élelmet hordott a katonáknak, és ápolta a sebesülteket.
A színész mesedarabot rendez
Schmied Zoltán, a Centrál Színház művésze rendezésre adta a fejét, annak ellenére, hogy az anyaszínházában hat darabban játszik és egy bemutatója is lesz az idén. A Gólem Színház gyerekdarab szerepére hívta, ám a művésznek nagyon sok előadása van, nem tudta elvállalni.
A pitbull cselekedetei - 70. előadás
70. előadásához érkezett a Titkos Társulat legsikeresebb előadása, Kárpáti Péter darabja, A pitbull cselekedetei. Három év alatt számtalanszor ment a Trafó melletti kocsma koncerttermében, ezenkívül járt több hazai és külföldi fesztiválon is.
Menjünk színházba!
Színházba mentem! szlogennel, tizenkét művész és sportoló közreműködésével indított kampányt a Magyar Teátrumi Társaság és a Nemzeti Kulturális Alap.
Új színház születik
A Játékszínt igazgatóként elhagyó Németh Kristóf és a humorista Nacsa Olivér új színházat alapít a Pesti Broadway-n. Az első premiert decemberben tartják, ám ahogy a mű címe, úgy a helyszín is meglepetés lesz.
567891011121314
9 / 67 oldal
Ahol a héten érdemes...
Budapest, 2016. december 5. - 2017. április 22.
 
Budapest, Iparművészeti Múzeum, 2016. április 1. - 2017. június 11.
 
március 23 - 29.
 
Játék
A 25 éves Pesti Est és a Staféta bemutatja Pass Andrea darabját, mely a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül kerül megrendezésre a Jurányi Házban.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.