Hírek
Tánc minden mennyiségben a Nemzetiben
A Nemzeti Színház és a Nemzeti Táncszínház közös évadkezdésre készül. Szeptembertől különleges táncszínházi produkciókkal is gazdagodhat a Nemzeti Színházba járó közönség.
Törőcsik Mari kapta a Szenes Iván-életműdíjat
Törőcsik Mari kapta a Szenes Iván-életműdíjat, Nyári Károly pedig a Szenes Iván Művészeti Díjat és a dalszerző feleségéről elnevezett Kornay Mariann Művészeti Díjat nyerte el. A fiatalok Szenes Iván Művészeti Díjának idei győztese lett Tabáni István.
Prima Primissima - Bejelentették a díj idei jelöltjeit
A Prima Primissima-díj tíz kategóriájának harminc jelöltje összesen 250 millió forintot kap a magas erkölcsi elismerés mellett; a Junior és megyei Primák további 130 kitüntetést vehetnek át, több mint 150 millió forint pénzdíjjal.
Rátóti ismét pesti színész lett
Reviczky Gábor búcsúzik a Nemzeti Színháztól, miközben Rátóti Zoltán, a Kaposvári színház volt direktora érkezik a teátrumba. Ám csak az évad második felétől szerződik a művész a Nemzetibe.
Pesti Broadway Fesztivál
A Budapesti Operettszínház az évadot szeptember 16-án és 17-én a már hagyománnyá vált Pesti Broadway Fesztivállal indítja. Ezzel egy időben, szintén szeptember 17-én kerül sor ötödik alkalommal a Színházak Éjszakájára a fővárosi színházak részvételével.
Aranydiplomát kapott Tahi Tóth László
Tahi Tóth László 50 éve diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Aranydiplomáját az egyetem tanévnyitóján vette át. Tahi Tóth 1966-ban végezte el a Színház-és Filmművészeti Egyetemet, és rögtön a Vígszínházhoz szerződött, amelynek azóta is tagja.
Háromszázezer magas Cé – Simándy100
Széles e hazában nincs olyan zenekedvelő, aki ne hallotta volna a csodálatos tenortól, Simándy Józseftől a Bánk bán áriáját, a Hazám, hazám címűt. Az operaénekes Magyarország egyik leghíresebb tenoristája volt, akinek hangja és alakja elválaszthatatlanul forrt össze Erkel operájának címszerepével.
Online közvetítik a Szentivánéji álmot a londoni Shakespeare's Globe színházból
Online közvetítik vasárnap a bollywoodi ihletésű Szentivánéji álom előadást a londoni Shakespeare's Globe színházból. A BBC News kiemelte, hogy ez lesz az első élő közvetítés a híres teátrumból.
A Vígszínház előadása kapta a Dottore-díjat
A Vígszínház Kvartett című előadása kapta a legjobb nagyszínpadi előadásért adható Dottore-díjat a nyíregyházi Vidor Fesztiválon. Az életműdíjat Józsa Imre színművész vehette át.
Bérgyilkos a Tháliában
A Thália Színházban az évad első premierje a Bérgyilkos a barátom című produkció lesz október 8-án. A darab rendezője, Vida Péter ismert művésze a színháznak, akit 2012 óta láthatunk a teátrum különböző darabjaiban.
567891011121314
9 / 65 oldal
Ahol a héten érdemes...
Budapest, 2016. december 5. - 2017. április 22.
 
Budapest, Iparművészeti Múzeum, 2016. április 1. - 2017. június 11.
 
február 16 - 22.
Játék
A New York-i PMJ arról híresült el, hogy napjaink popslágereit swingesíti: az eredeti ’20-as évekbeli hangzás- és látványvilággal keltve időutazó illúziót. Az ötlet olyannyira bevált, hogy több százmillió Youtube-megtekintést is eredményezett mára.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.