Interjú
Szépen lassan felnövök – Mészáros Blanka A Pesti Est exkluzív interjúja
Mészáros Blankát már számos főszerepben láthatta a színházi közönség, de a film világa sem idegen számára, gondoljunk csak az elmúlt év egyik legsikeresebb hazai vígjátékára, a Brazilokra. A Junior Prima-díjas színésszel az önbizalomról, a művészi szabadságról és egy lehetséges másik életről beszélgettünk.
„Mi vajon boldogok vagyunk-e, drágám?” – Járó Zsuzsa A Pesti Est exkluzív interjúja
November 15-én mutatta be az Orlai Produkció Férjek és feleségek című filmjének színpadi adaptációját a Belvárosi Színházban. Az előadás kapcsán beszélgettünk Járó Zsuzsa színésznővel, akinek nem csak darabbeli karaktere, de annak élethelyzete is ismerős.
„Néha azt érzem, hogy én is autista vagyok” – Gryllus Dorka A Pesti Est exkluzív interjúja
Anat Gov izraeli írónő Jaj, Istenem! című darabjából – ami Isten és az autista gyermekét egyedül nevelő pszichológus anya különös találkozásáról szól – a Gólem Színház készített előadást. A pszichológusnőt alakító Gryllus Dorkával beszélgettünk a darabról, az autizmusról, jószolgálati nagyköveti szerepéről az Autistic Art Alapítványnál és még sok minden másról.
„A mi korosztályunknak ez már felfoghatatlan, csupán történelem” - Tompos Kátya A Pesti Est exkluzív interjúja
Szeptember 14-én tartották az Orlai Produkcióban készült Varsói melódia budapesti bemutatóját a Hatszín Teátrumban. A háború utáni szovjet politika és a két ember saját gátjai miatt halálra ítélt szerelemről szóló darab kapcsán kérdeztük a Helgát alakító Tompos Kátyát.
A nézők bevonása – Interjú Török Tímeával és Harsányi Bencével A Trafó és a Momentán Társulat művészeivel a 7. Színházak Éjszakája alkalmából beszélgettünk
Török Tímea a Trafó Gondolat Generátor néven futó, az előadásokhoz kapcsolódó programok egyik szervezője, Harsányi Bence a Momentán Társulat egyik alapító tagja. Oktatási projektjeikről, új programjaikról és a nézők felszabadításáról is beszélgettünk velük.
Színház mint trambulin – Interjú Mérai Katalinnal, Hábermann Líviával, Kroó Balázzsal Az RS9 Színház, a Vidám Színpad és a Bethlen téri Színház művészeivel a 7. Színházak Éjszakája alkalmából beszélgettünk
Mindhárman más karakterek, a színház, az előadóművészet szeretete és alkalmazhatósága mégis összeköti őket. És egy kicsit a Barátok közt is. Most némileg más oldalukról is bemutatjuk Mérai Katát, Hábermann Líviát és Kroó Balázst.
Nincs szent és sérthetetlen – Interjú Magács Lászlóval és Rajkai Zoltánnal A TRIP Színház és a Katona József Színház művészeivel a 7. Színházak Éjszakája alkalmából beszélgettünk
Mindketten nagy tapasztalattal rendelkeznek a színházpedagógiai foglalkozások terén, ráadásul kivételesen izgalmas évad előtt állnak – Magács Lászlóval és Rajkai Zoltánnal beszélgettünk.
„Most játsszunk úgy, mintha Zsámbéki is nézné!” – Interjú László Lilivel és Vilmányi Benett-tel A Pesti Est exkluzív interjúja
A nyár elején mutatta be a Szentendrei Teátrum, a FÜGE és az Orlai Produkciós Iroda Carly Wijs 2004-es beszláni túszdrámáról szóló darabját, amit szeptember 26-tól a Jurányi Ház műsorában láthatunk. A Mi és ők két szereplőjével, a „lánnyal” és a „fiúval”, azaz László Lilivel és Vilmányi Benett-tel beszélgettünk.
Gondolkodásra nevelés – Interjú Lovas Dániellel és Krausz Gáborral A Stúdió K Színház és a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház művészeivel a 7. Színházak Éjszakája alkalmából beszélgettünk
Mindketten játszották már Marci szerepét a Nincsenapám, seanyám című darabban, ugyanaz volt a színészmesterség tanáruk, ráadásul mindketten balkezesek. Lovas Dániellel és Krausz Gáborral beszélgettünk bábokról, a drámapedagógia és a színház szerepéről.
Színésznek születtek – Interjú Kovács Pankával és Lovas Emíliával A Baltazár Színház és a Karaván Színház művészeivel a 7. Színházak Éjszakája alkalmából beszélgettünk
Lovas Emília a Karaván Színháznak köszönheti, hogy színész lett, Kovács Panka pedig a Baltazár Színháznak, hogy azt csinálhatja, amit a legjobban szeret.
12345678910
1 / 22 oldal
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.