Interjú
Kékről, ösztönről, tánctörvényről - Frenák Pál
Frenák Pál igen impulzív személyiség. Ezt nemcsak darabjainak intenzitása mutatja, hanem az az energia is, amivel évről évre újabb és újabb darabokat alkot, amivel világszínvonalú társulatát működteti és utaztatja. Emellett úgy tűnik, felvállalja azt az összes kortárs alkotót érintő ügyet, hogy legyen Magyarországon önálló tánctörvény, amely a műfaj néha szinte ellehetetlenített helyzetén hatalmasat lendítene.
Díjakról és műhelyekről - Gothár Péter
A 60 éves Gothár Péter idén három díjat is nyert a 25 éves Katona József Színháznak. A Trakhiszi nők című előadás a legjobb női főszereplőnek (Ónodi Eszter), a legjobb rendezésnek és a legjobb díszletnek (Gothár Péter) járó díjat kapta a kritikusoktól.
A pillanatok angyala – Für Anikó
Utoljára másfél évvel ezelőtt beszélgettem Für Anikóval. Akkor már írták a Nőstény álom című lemezét, de még nem készült el. Már kapott néhány díjat, de még nem volt övé a legjobb női alakítás a POSZT-on. Már játszott Molnárt, Brechtet, Shakespeare-t, Moliére-t, Lorcát, Ibsent, de még nem ütközött Csehovval. Azóta az összes mégből már lett, ennek megfelelően rém fáradtan érkezik, aztán kiderül, azért ez „jóféle” fáradtság.
Kerültem az iskolát - Parti Nóra
A színészi pályán a tehetség önmagában nem sokat ér. Hosszú távon kell kitartónak, céltudatosnak lenni. Beszélgetőtársam Parti Nóra, a Bárka Színház művésze tökéletesen megfelel eme kritériumoknak.
Kis kitérő - Bánfalvy Ágnes
Budapest - Párizs - New York - Los Angeles - Budapest. Nem valamelyik légitársaság leszállóhelyei, hanem egy magyar színésznő pályájának állomásai. Beszélgetőpartnerem Bánfalvy Ági.
Új nevet kellett adnom - Slawomir Mrozek
"Régóta élek ezen a világon, és a Tangó 1965-ös németországi bemutatója meghatározó élmény volt számomra, mert akkor már külföldön éltem emigrációban. Ez volt az első többfelvonásos drámám; hirtelen berobbant a köztudatba, én pedig élveztem a sikert" - jellemezte Mrožek a világirodalom élvonalában eddig eltöltött négy évtizedét.
Nem szeretek unatkozni - Gálffi László
Több mint húsz éven át volt a Vígszínház meghatározó tagja, majd 1998-ban váltott, és az akkor alakuló Örkény István Színházhoz szegődött. Az idő pedig - saját bevallása szerint is- Gálffi Lászlót igazolta. Talán nem túlzás: jobb formában van, mint valaha.
Megismételhetetlen élmény - Magyar Attila
Ha színpadra lép, azonnal elmosolyodom, pedig lehet, hogy aznapi szerepe nem is mulatságos. Derű és játékszeretet árad belőle. A kollégáknak és barátoknak egyszerűen Fater, polgári nevén Magyar Attila, a Vidám Színpad művésze. Vele beszélgettem.
Sorsszerű ajándék - Szakácsi Sándor
A hazai színjátszás kiemelkedő, különleges alakja, öntörvényű, de hiteles művész. A Súgó beszélgetőpartnere Szakácsi Sándor.
Partizánakció - Huszár Zsolt
Jó tíz éve láttam először az R. S. 9-ben Nádas Péter Temetés című darabjában. Már akkor felfigyeltem tehetségére, remek adottságaira. Aztán fel-felbukkant különböző társulatoknál, de az igazi kiugrás három éve történt. Ekkor lett az Új Színház tagja.
10111213141516171819
15 / 19 oldal
Játék
A Thor eddigi részeinek is szerves része volt a komikum, de mostanáig a dolog kb. kimerült a Jöttünk, láttunk, visszamennénk-filmek poénjainak újrafeldolgozásában. Ez azonban most megváltozott!
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.