Interjú
Interjú Csányi Sándorral
Megint eltelt egy esztendő, így színházszerető kedves olvasóink ismét szavazhattak kedvenceikre. Ezúton is köszönjük voksaikat, mely szerint 2005 legkedveltebb színésze a Radnóti Miklós Színház fiatal művésze, Csányi Sándor lett.
A koreográfus álma - Interjú Bozsik Yvette-tel
Nem megszokott, hogy egy táncművész tag legyen prózai társulatnál. Az meg végképp nem, hogy az illető a tizenharmadik évadját tölti ugyanott, ugyanazon a helyen. Akiről és amiről szó van: Bozsik Yvette és a Katona József Színház.
Ágens - interjú
Legutóbb a saját maga rendezte Ulixes című interperszonális operában láthatta a közönség, de ha erről valamiképp képes volt lemaradni, Ágens fellépett számtalanszor a MU Színházban, a Merlinben, a Millenáris Teátrumban, a Műcsarnokban, a Trafóban, a Szigeten is saját darabokkal, táncosokkal. Az Aqua toffana című kortárs Mozart operáról, az új darabról kérdeztem, de arról is, hogy hogyan ért el ide, ahol épp tart...
Interjú Bocsárdi Lászlóval
Az Örkény István Színház január 14-én mutatta be Euripidész, Szophoklész Élektra című tragédiáját. Az előadást vendégként Bocsárdi László, a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház igazgatója állította színpadra. Vele beszélgettem.
Színház: Minden oldalról - Interjú Felhőfi-Kiss Lászlóval
Január 16-tól két héten keresztül a Thália Színház mindhárom játszási helyén alternatív színházak produkcióit tekintheti meg a közönség. Az ATP-n (Alternatív Thália Projekt) tizenhét társulat huszonkilenc előadására kerül sor. Beszélgetőtársam Felhőfi-Kiss László, az Utolsó Vonal társulat vezetője.
Jog és játék - Interjú Szervét Tiborral
Rovatunk következő „áldozata” a Radnóti Miklós Színház kitűnő színésze, Szervét Tibor.
Minőség garantálva - Interjú Fodor Tamással
Az ország egyik legrégibb önálló stúdió-színháza, amely több helyszínen is működött. Éppen tíz éve nyitotta meg kapuit a Ferencvárosban, a Mátyás utca 9 szám alatt a „zöldlámpás ház”. Aki eddig nem találta ki, miről is van szó: ez a Stúdió „K”. A színház alapító-igazgatója Fodor Tamás, vele beszélgettem.
Sokszorosan kitüntetve - Interjú Fullajtár Andreával
1996 október 13-án a Kamrában bemutatták Csalog Zsolt Csendet akarok című monodrámáját. A darab egy lecsúszott, középkorú, hajléktalan családanya személyes tragédiájának története. Az előadást egy akkor harmadéves főiskolai hallgató döbbenetes, lenyűgöző alakítása ünneppé varázsolta. Fullajtár Andreának hívják.
Külföldön és itthon
A Krétakör Színház augusztusban Salzburgban Schilling Árpád rendezésében már bemutatta Tasnádi István Phaidra című drámáját. A darab hazai premierje szeptember 15-én volt a Trafóban. A címszerepet - vendégként - Udvaros Dorottya, a Nemzeti Színház művésze alakította. Vele beszélgettem.
Élményhajhászat helyett - Hajas Tibor
Fasiszta elvtársak címmel írt verse miatt már 19 esztendősen a Kádár-rezsim celláinak vendége - mintegy másfél évig! - Hajas Tibor, akit a '70-es években az egyik legmodernebb magyar művészként már nem a poéták között, hanem a performansz és a vizuális művészetek kísérletezőinek sorában tartanak számon - egészen 1980-ig.
13141516171819202122
19 / 22 oldal
Játék
Ünnepi ráhangolódással folytatódnak a családbarát délelőttök a Jurányiban.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.