Interjú
Interjú Bocsárdi Lászlóval
Az Örkény István Színház január 14-én mutatta be Euripidész, Szophoklész Élektra című tragédiáját. Az előadást vendégként Bocsárdi László, a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház igazgatója állította színpadra. Vele beszélgettem.
Színház: Minden oldalról - Interjú Felhőfi-Kiss Lászlóval
Január 16-tól két héten keresztül a Thália Színház mindhárom játszási helyén alternatív színházak produkcióit tekintheti meg a közönség. Az ATP-n (Alternatív Thália Projekt) tizenhét társulat huszonkilenc előadására kerül sor. Beszélgetőtársam Felhőfi-Kiss László, az Utolsó Vonal társulat vezetője.
Jog és játék - Interjú Szervét Tiborral
Rovatunk következő „áldozata” a Radnóti Miklós Színház kitűnő színésze, Szervét Tibor.
Minőség garantálva - Interjú Fodor Tamással
Az ország egyik legrégibb önálló stúdió-színháza, amely több helyszínen is működött. Éppen tíz éve nyitotta meg kapuit a Ferencvárosban, a Mátyás utca 9 szám alatt a „zöldlámpás ház”. Aki eddig nem találta ki, miről is van szó: ez a Stúdió „K”. A színház alapító-igazgatója Fodor Tamás, vele beszélgettem.
Sokszorosan kitüntetve - Interjú Fullajtár Andreával
1996 október 13-án a Kamrában bemutatták Csalog Zsolt Csendet akarok című monodrámáját. A darab egy lecsúszott, középkorú, hajléktalan családanya személyes tragédiájának története. Az előadást egy akkor harmadéves főiskolai hallgató döbbenetes, lenyűgöző alakítása ünneppé varázsolta. Fullajtár Andreának hívják.
Külföldön és itthon
A Krétakör Színház augusztusban Salzburgban Schilling Árpád rendezésében már bemutatta Tasnádi István Phaidra című drámáját. A darab hazai premierje szeptember 15-én volt a Trafóban. A címszerepet - vendégként - Udvaros Dorottya, a Nemzeti Színház művésze alakította. Vele beszélgettem.
Élményhajhászat helyett - Hajas Tibor
Fasiszta elvtársak címmel írt verse miatt már 19 esztendősen a Kádár-rezsim celláinak vendége - mintegy másfél évig! - Hajas Tibor, akit a '70-es években az egyik legmodernebb magyar művészként már nem a poéták között, hanem a performansz és a vizuális művészetek kísérletezőinek sorában tartanak számon - egészen 1980-ig.
Navigációs kísérlet - Kicsiny Balázs és Fitz Péter
Idén nyáron Kicsiny Balázs képviseli Magyarországot a Velencei Biennálén. A Navigációs kísérlet című kiállításon Kicsiny, aki nemrég tért haza többéves angliai tartózkodása után, négy művön keresztül a mozgás és mozdulatlanság, az utazás és a visszatérés kérdésével foglalkozik. A velencei szereplésről kérdeztük a művészt és a kiállítás kurátorát, Fitz Pétert.
Hol a határ?
Az elmúlt években a Thália Színházban rendszeressé vált a határon túli magyar színházak vendégjátéka. Ezek egyikén tűnt ki tehetségével egy fiatal újvidéki színésznő, Szorcsik Kriszta.
Csendet kérünk! - Francoise Gilot festőművész
Picasso szerelme volt. Egy a sok közül. Mégis az egyetlen, aki a Mester bűvkörétől függetlenül is önálló, megkerülhetetlen személyiséggé válhatott a XX. századi képzőművészeti panteonban. Francoise Gilot-nak, a költőnek, a filozófusnak, a posztkubizmus és a kolorizmus 84 éves nagyasszonyának legújabb tárlata július 22-ig tekinthető meg a budai Várfok Galéria XO Termében.
12131415161718192021
19 / 21 oldal

Barabás Márton kiállítása.
Budapest, Nádor Galéria, szeptember 26. - október 16.

MORPH.
Budapest, Műcsarnok, szeptember 21. - november 11.

Játék
Maja mindenképp szeretne részt venni a vidék legnépszerűbb játékában, a Mézcsatában, ám túlzott lelkesedésével a méhecske magára haragítja a méhbirodalom császárnőjét.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.